MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Hebling Zsolt polgármester, Alsóörs

Találatok száma: 4

 

2012.09.20   Alsóörs a legkedveltebb üdülőhely

A megyei napilap felmérésre szerint az idén Alsóörs lett a legnépszerűbb balatoni üdülőhely. Az eredmény tíz szempont alapján született, a kérdőíveket kitöltő helyiek és nyaralók döntötték el a versenyt. Alsóörs polgármestere szerint fontos a mostani díj és ahogy eddig, ezután is figyelembe veszik majd a fejlesztéseknél, a helyiek és a turisták véleményét. A legtöbb vendég egyébként Alsóörsön a tisztaságot és az ingyenes parkolást méltányolja leginkább.

 

2010.04.30   A Pannon Várszínház nyári programjai

A Pannon Várszínház évek óta meghatározó szereplője a füredi kulturális életnek a Füred Fest-tel és az exlúzív Anna-Grand bérletsorozattal. Az idei nyári szezonban még több programot kínálnak, ezúttal már nem csak Füreden, hanem a környező Balaton-parti településeken is. Alsőörsön a Harley Davidson fesztivál keretében mutatják be 150 szereplővel a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt.

 

2009.09.17   Füred a legkedveltebb üdülőhelyek sorában

Az elmúlt nyáron 11. alkalommal hirdette meg a Veszprém Megyei Napló a legkedveltebb üdülőhelyet kereső játékos felmérést. A napilap szerkesztői most is arra voltak kíváncsiak, hogy a Balaton partjára látogató turisták mennyire elégedettek az adott település szolgáltatásaival, a közbiztonsággal és a tisztasággal. Balatonfüred idén a 3. lett. A játékos verseny díjkiosztó ünnepségét múlt héten tartották Alsóörsön.

 

2009.08.01   10. Endrődi- Jókai Bableves Muri

Legendás a két irodalmár Endrődi Sándor és Jókai Mór barátsága. Míg Jókai Füreden töltötte napjait, sokszor látogatta meg Alsóörsön élő írótársát. A barátságnak aztán keresztelő lett a vége, hiszen az ifjú Endrődi utód keresztapja Jókai lett. Ehhez a történethez kapcsolódik szorosan a híres Jókai bableves legendája is, itt borult bele a tejföl Jókai bablevesébe, ettől kezdve csak így fogyasztották. A reformkori hagyományokat felelevenítendő, tizedik alkalommal rendeztek bableves murit Alsóörsön.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT