MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Tarnai Katalin

Találatok száma: 9

 

2017.01.21   Városi színtű kitüntetést kapott Tarnai Katalin

A kultúra közösséget teremt és őriz, de segít megőrizni önmagunkat és a nemzeti közösségünket is, fogalmazott a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaesten Korzenszky Richárd tihanyi perjel. Az ünnepségen adták át a "Balatonfüred Kultúrájáért" kitüntetést, amelyet Tarnai Katalin vehetett át. Az egykori televíziós több mint tíz éve Arácson él és aktív tagja, szervezője a helyi kulturális életnek. A Magyar Kultúra Napja alkalmából megemlékezést tartottak Kölcsey Ferenc szobránál is.

 

2016.05.28   Gyermeknap irodalommal

Balatonfüred az idén is színes, érdekes programokat kínált a kisgyermekes családoknak. Vasárnap a Kovásza-parkban légvárral, arcfestéssel, technikai bemutatókkal és műsorral várták az érdeklődőket, míg szombatra a Városi Helytörténeti Gyűjtemény szervezett gyermekprogramokat. A kicsik rendhagyó tárlatvezetésen, filmvetítésen vehettek részt szüleikkel.

 

2014.09.20   Romantikus Reformkor fesztivál

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Romantikus Refomkor fesztivált Füreden. Az ősz leglátványosabb turisztikai rendezvényére sokan voltak kiváncsiak, és sok volt a résztvevő is, aki a 19.század viseletében vonult fel a kellemes őszi napsütésben a városban. A szép ruhákba öltözött hölgyekkel és urakkal három napon át lehetett fényképezkedni a parton.

 

2014.09.15   Ahol a szépség megjelenik, ott harc nélkül győz

Színes, változatos programokat kínál szeptember 19-21. között a Romantikus Reformkor elnevezésű rendezvénysorozat. Az 1800-as évek hangulatát idéző kosztümös felvonulás, bál, koncertek, tánc és kirakodóvásár várja három napon át az érdeklődőket. Ez alkalomból nyílik meg egy különleges kiállítás is a Blaha utca 5. szám alatt, ahol a hölgyek kapnak főszerepet. Ruhák, tárgyak, hangulatok a reformkorból.

 

2013.10.27   Könyv a 10 éves Arácsért Alapítványról

2002-ben László Antal alapította meg az Arácsért Közhasznú Alapítványt, amelynek kuratóriumi elnöke nyolc éven át Kutas Árpád egykori alpolgármester volt. A 2010 év végén újjászerveződött alapítvány egy évtizedes történetét dolgozza fel az az új könyv, melyet a napokban mutattak be az Arácsi Népházban. A kötet feleleveníti a kezdeteket és a máig elért eredmények sokaságát. Szól ezen kívül Arácsról, az arácsiakról, a Nők a Balatonért Egyesület arácsi csoportjáról és az Arácsi Seniorok Társaságáról is.

 

2012.09.23   7. Romantikus Reformkor - vasárnapi összefoglaló

A Balatonfüredi Turisztikai Egyesület számos támogató segítségével, hetedik alkalommal rendezte meg a Romantikus Reformkor - Séta a századok között elnevezésű programot. A háromnapos szezonhosszabbító fesztiválon látványos felvonulással, történelmi vetélkedővel, zenével és tánccal várták az érdeklődőket. Nézze meg mi történt vasárnap!

 

2010.09.25   Romantikus Reformkor- felvonulás,a Honvéd Táncszínház műsora, divatbemutató, "Magyar Reformkor Bora"

Szombaton délután a "Romantikus Reformkor" leglátványosabb részeként több mint 300-an vonultak végig a városon korhű ruhákban, köztük közel 100-an a Hídember című filmből való kosztümökben. A Kisfaludy Színpadon tartott megnyitó után színes programok várták a helyieket és a turistákat. Volt divatbemutató, cigányzenekarok,gyermekelőadások és színpadra lépett a Honvéd Táncszínház is.

 

2010.09.17   Széchenyi életútja képeslapokon

Képeslapokon mutatja be gróf Széchenyi István életútját az a tárlat amely az Arácsi Népházban látható. Az intézmény első kiállítása a Romantikus Reformkor programsorozat kísérőrendezvénye.

 

2009.09.05   Blahánéra emlékezve

Blaháné már népszerű színésznőként, mint a nemzet csalogánya érkezett 1893-ban Füredre, férje akkor vásárolt házat a Kerek templom mellett. Ez a ház egészen 1916-ig a művésznő legkedvesebb fészke volt. Születésnapján megemlékeztek róla Balatonfüreden.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT