MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Pákozdi Szabolcs főigazgató-helyettes, KDRMK

Találatok száma: 2

 

2010.03.24   Állásbörze Füreden

Több mint kétszer annyian keresnek állást a térségben, mint tavaly nyáron, de az egész régióra jellemző, hogy ugrásszerűen megnőtt a munkanélküliek száma. A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Balatonfüredi Kirendeltsége szerdán délelőtt tartotta hagyományos tavaszi állásbörzéjét, melyen elsősorban szezonális munkát találhattak az érdeklődők.

 

2009.09.16   Munkavállalás külföldön

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium legutóbbi adatai szerint, legalább 80 ezer magyar állampolgár dolgozik külföldön, főként Ausztriában, Angliában és Írországban. A többségük fiatal 20-35 év közötti magyar, akik hiába végeztek el több iskolát, nem boldogultak Magyarországon. Szomorú tény, de a válság kirobbanása óta, ugrásszerűen megnőtt az elvándorló magyarok száma, sokan családjukkal együtt próbálnak szerencsét más országban. A Magyarországi minimálbérhez képest ötszörös fizetés van pl. Írországban, de Norvégiában még ennél is többet kereshet az, aki bevállalja. Füreden a külföldi munkavállalásról tartottak fórumot.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT