MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Somogyi Győző festő- és grafikusművész

Találatok száma: 2

 

2016.04.02   Balatoni tündérország Vollein Ferenc szemével

Tündérvilág, meseillusztrációk, ebbe a különleges világba kalauzolja el a látogatókat Vollein Ferenc. Az ifjú művész 32. önálló kiállítását nyitották meg szombaton a Kisfaludy Galériában. A tizenhét éves festő stílusa nehezen meghatározható. A Balatonnál alkotó fiú mind a természet, mind a történelmi, mind a hitvilág ábrázolásában bátran dolgozik a színekkel. Somogyi Győző Munkácsy-díjas festőművész a megnyitón úgy fogalmazott, olyan kitűnő megoldásokkal készülnek ezek a festmények, amelyek még számára is kihívást jelentenek.

 

2009.12.10   Krizsán András és Somogyi Győző könyve a Balaton-felvidék népi építészetéről

Múlt héten mutatták be Balatonfüreden a Kisfaludy Galériában Krizsán András és Somogyi Győző a Balaton Felvidék tájba simuló népi építészete című könyvét, amely több mint 300 képet tartalmaz. A kötet segítségével az olvasó hiteles képet kaphat a térség műemlékeiről, természeti értékeiről és összetett társadalomszerkezetéről. A könyvbemutatóval egyidejűleg kiállítást is láthatott a közönség Somogyi Győző legszebb rajzaiból.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT