MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Doncsev András igazgató, Füredkult Nonprofit KFt.

Találatok száma: 6

 

2010.07.29   Rendhagyó tárlatvezetés a Vaszary villában

Nem mindennapi tárlatvezetés várta július 29-én a Vaszary-villa látogatóit, hiszen a kiállított képeket az Animal Cannibals együttes mutatta be, sajátos módon. Közben a villa udvarában két tehetséges fiatal Vaszary János festményei alapján graffitiket készített. A különleges alkotások augusztus közepéig tekinthetők meg a képtárban, utána árverésre bocsájtják őket, a befolyt összeg a Vaszary-villa Alapítványához kerül.

 

2010.05.29   Átadták a Vaszary Villát

Május 29-től kinyitott a Vaszary Villa, amely három kiállítással várja a látogatókat. Hétfő kivételével minden nap látogatható, a fürediek 850 Ft-ért nézhetik meg a kiállításokat. Az épületben Bergmann Kávéház, gyermekfoglalkoztató, könyvesbolt is található.

 

2010.05.07   Átadták a megújult Jókai Emlékházat

Jókai Mór 1870-ben építette meg villáját Balatonfüreden.Még 19 évig nyaraltak, éltek itt.A villában 1950-ben nyílt meg az íróra emlékező múzeum. Most a Balaton-part ékköve uniós projekt keretében egy új, az író és családja életét felelevenítő enteriőr jellegű, hangulatos kiállítással nyitotta meg kapuit az emlékház a Jókai-napok keretében.

 

2010.04.09   Bemutatkozott a Vaszary Villa

Befejezéséhez közeledik az Ékkő 2. Uniós program, amelynek során augusztusban átadták a Vitorlás teret, a szökőkutat, a sétány melletti parkot, a Gyógy-teret és néhány felújított környező utcát. Zárásként most a Jókai Mór Emlékházat, a Városi Múzeumot és a Vaszary-villát nyitják meg a közönség előtt.

 

2010.03.01   Költözik a Helytörténeti Gyűjtemény

Költözik a Helytörténeti Gyűjtemény. A könyvek, dokumentumok nagy része már átköltözött új helyére, a Városi Múzeumba, amely a felújított Jókai Múzeummal együtt május 8.-án nyitja meg kapuit. A Vaszary Villa kiállítótermei május 29-én nyitnak.

 

2010.01.05   Debrecen és Balatonfüred együttműködése 2010-ben

Tovább folytatja ebben az évben is a kulturális együttműködést Debrecen és Füred. Januárban Debrecen bálján Füred lesz a díszvendég, ahol füredi borászok és a Bergmann cukrászda mutatkozik be. Áprilisban a Quasimodo költőverseny résztvevői, augusztusban a Debreceni Borkarneválon a füredi borászok és a Balatonfüred Néptáncegyüttes, a virágkarneválon a Fesztivál-fúvószenekar és a Reformkori Hagyományőrző Egyesület is részt vesz. Tavasszal a Vaszary Villában a debreceni Szomolányi ötvös gyűjtemény lesz látható. Márciusban ismét Füreden koncertezik a Debreceni Filharmonikus Zenekar és a Kodály Kórus Gulyás Dénessel. Augusztusban a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar Vásáry Tamás vezényletével, júliusban pedig a debreceni Nagyerdei Kultúrpark különleges állat - és növénybemutatója lesz látható a Tagore sétányon.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT