MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Májer János igazgató, Pannon Egyetem Borászati Kutatóintézet Badacsony

Találatok száma: 3

 

2014.01.25   Vince-napi borünnep

Hamarosan megjelenik a magyar borkiválóságokat bemutató sorozat második része, amelyben a vörösborokat zsűrizték a borszakértők -mondta a füredi szőlész-borász találkozón dr. Kiss Eliza miniszteri biztos. A fehérborokat bemutató Borkiválóságok könyvében a Balatonfüred-Csopaki Borvidékről a Figula, Koczor, Tamás Pince egy-egy bora szerepel négycsillagosként 11 háromcsillagos mellett.

 

2012.01.21   Körzetekre osztották a Balatonfüred-Csopaki Borvidéket

Jogszabályi változások miatt jelentősen átalakul a termékleírás a Balaton Borrégióban is, - ezt jelentették be a XII. Vince napi Borünnepen szombaton. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mostantól a kisebb településeken termelt borok címkéjére is rákerülhet a Balaton Régió felirat. Ezzel pl. egy vászolyi rizling könnyebben és egyértelműbben köthető majd a Balaton Borrégióhoz még azoknak is, akik nem szakavatott hozzáértői a témának. Ez akár a piaci szereplésüket is előnyösen befolyásolhatja. A szakmai tanácskozáson természetesen téma volt a 2011-es évjárat is.

 

2010.01.23   Vince-napi borünnep

?Ha fénylik a Vince tele lesz a pince.?- tartja a régi mondás. Balatonfüreden január 23-án tizedszer rendezték meg a a Vince-napi borünnepet. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is érdekes előadásokat hallhatott a közönség a Pannon Egyetem Badacsonyi Borászati Kutatóintézetének eredményeiről, például arról, hogyan segíthet a fehérbor a H1N1 vírus megelőzésében.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT