MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Emlékezés az aradi vértanúkra

2008.10.07. 10:26 • Balatonfüreden a hagyományokhoz híven október 6-án, pontosan délben kezdődött az a megemlékezés, ahol az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek a fürediek. A honvédtisztek közül kilencen kötél által haltak, míg négyükkel golyó végzett. A lakótelepen, a kopjafáknál megtartott eseményen Köz Kádi Sarolta, a Bem József Általános Iskola igazgatónője emlékezett a magyar szabadságharc hőseire.

Beszédében hangsúlyozta, vannak olyan pillanatok, amikor tanúbizonyságot kell tenni a hazaszeretetről, méltósággal emlékezni történelmünkre, hogy a nemzet múltját megismerve, méltó legyen a jövőjére. Az igazgatónő felidézte a történelmi eseményeket, a világosi fegyverletételt, Haynau rémuralmát és a nevéhez kötődő, több mint száz kihirdetett halálbüntetést. Az igazgatónő szavai után a Bem iskola 8. osztályos tanulói adtak megemlékező műsort, őket Tátrainé Tuska Edit tanárnő tanította be. A műsor részeként a diákok a kivégzett tábornokok kopjafájára egy-egy nemzeti színű szalagot kötöttek. A 1848-49-es emlékműnél í megyei és helyi önkormányzat képviselői koszorúztak. De a füredi intézmények, szervezetek képviselői is elhelyezték az emlékezés virágait.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1717

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.04.21 21:12:17

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT