MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megszűnik a "kék könyv"

2010.01.18. 09:18 • 2009. december 14-én az országgyűlés elfogadta az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt, amely 2010. április elsején lép életbe. Március 31-ig még élnek a kiskönyvek, ezeket mindenkinek érvényesíttetni kell január hónapban.

Április elsejétől az Alkalmi Munkavállalói könyvek és a közteherjegyek is megszűnnek. Helyette egyszerűsített munkaszerződést kell kötni vagy az APEH felé elektronikusan kell bejelenteni a munkavállalót a munkakezdést megelőzően. A munkaszerződést a törvény mellékletében szereplő nyomtatvány kitöltésével akkor kell írásban megkötni, ha a foglalkoztatás egybefüggő időtartama eléri az öt napot. Egyébként elegendő a szóbeli megállapodás, valamint az elektronikus bejelentés. A jelenléti ív vezetése mindkét esetben kötelező. Január elsejétől két új támogatási forma is bevezetésre került, melyek a munkanélküliséget kívánják csökkenteni. Egyrészt támogatást vehet igénybe az a munkáltató aki RÁT-ra jogosult személyt teljes munkaidőben, munkaviszony keretében foglalkoztat, statisztikai állományi létszámot növel, rendes felmondással nem szüntette meg dolgozója munkaszerződését a megelőző egy évben és a foglalkoztatást a támogatás ideje alatt fenntartja. A másik támogatás célja, a gazdasági válság következtében álláskeresővé vált és legalább 180 napig álláskeresési járadékban részesülő munkavállalók munkához juttatása oly módon, hogy az álláskeresési járadék folyósítási idejéből még hátralévő időtartamra járó járadék összege a foglalkoztatásukat segítse. A munkáltatók számára megjelent TÁMOP pályázati felhívások az OFA honlapján elérhetők.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - Csaba - 2010.02.17. - 13:27:46

Nem tudom hogyan kell fizetni a járulékot.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1026

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2023.01.27 02:28:05

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (3)

2010.07.30. Változik az alkalmi munkavállalás rendszere

2009.09.17. Egyre többen keresik külföldön a boldogulást

2009.03.24. Nagy érdeklődés a füredi állásbörzén

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT