MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Polgármesteri Hivatal kis tanácsterem

Találatok száma: 13

 

2013.07.05   50 milliós támogatás a BYC-nek

A város önkormányzata július 5-én rendkívüli testületi ülésen döntött a Balatonfüredi Yacht Club felújításának támogatásáról. A telephely fejlesztése egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően 2007-ben kezdődött, most érkeztek az utolsó ütemhez, a régi hangár épületek elbontásához és új, modern klubhelyiség építéséhez, melyhez 103 millió Ft-os önrészt kell biztosítaniuk. Ennek az összegnek csaknem felét 50 millió Ft-ot szavaztak meg a képviselők a klubnak.

 

2013.02.11   Több járőr lehet Füred utcáin

Először ülésezett a Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum Balatonfüreden. A meghívottak köre hasonló, mint a korábbi kistérségi fórumokon, a cél pedig ugyanúgy a közbiztonság javítása. A hétfői ülésen rendőrök, polgárőrök, a katasztrófavédelem és a települések vezetői, az iskolák képviselői vettek részt. Regdon László városi rendőrkapitány a 2013-as újdonságokról és tervekről beszélt, az átszervezéseknek és az igényeknek köszönhetően több járőr vigyázhat a rendre ebben az évben. Bővül a térfigyelő rendszer is, elsőként a Macho Pub környékét figyeli új kamera.

 

2013.01.23   Újabb turisztikai fejlesztések

Újabb turisztikai attrakciók valósulnak meg Balatonfüreden. A Belügyminisztérium által megtartott szerdai sajtótájékoztatón elmondták, hogy a közeljövőben megújul az Aranyhíd-sétány, a Füred Hotel előtti sétány, valamint látogatóközpont épül a parton. Ezenkívül vitorlástörténeti kiállító tér valósul meg a Vitorlás Étteremben. Minderre több mint 800 millió forintot nyert a város.

 

2012.11.15   Átadták a pedagógus emlékdiplomákat

"Gyökerek és szárnyak"- erre a két dologra van szüksége a felnövekvő nemzedéknek, mondta Victor Hugo-t idézve dr.Bóka István polgármester a pedagógus emlékdiplomák átadása alkalmával. Hagyományosan ilyenkor köszöntik az 50, 65 és 70 éve végzett tanítókat, tanárokat. A kitüntetett pedagógusok azt mondták, hogy a nehézségek ellenére újra ezt a hivatást választanák.

 

2012.04.27   Simon János "az év rendőre"

Április 24-e Szent György napja, a rendőrség napja. Balatonfüreden ünnepi állománygyűlést tartottak ez alkalomból, melynek keretében átadták "az év rendőre" kitüntetést. A rangos elismerést ebben az évben Simon János rendőr főtörzszászlós, a füredi kapitányság szolgálatparancsnoka vehette át a polgármestertől.

 

2012.04.12   Triatlon sajtótájékoztató

A hétvégén Káptalantótiban indul a Balaton-felvidéki Triatlon Tour elnevezésű körverseny melynek ebben az évben három állomása lesz. A rendezvényhez Balatonfüred és Ábrahámhegy is csatlakozik igy a nyári szezonban minden érdeklődő kiválaszthatja a számára megfelelő időpontot.

 

2011.09.30   Ilyen volt a nyár: kevesebb bűncselekmény, több baleset

Balatonfüred Város Bűnmegelőzési és Közbiztonsági Bizottsága tartott ülést az elmúlt napokban, ahol beszámolót hallgattak meg a résztvevők, a 2011-es nyári idegenforgalmi szezon tapasztalataival kapcsolatban. Regdon László rendőrkapitány többek között elmondta, jelentősen visszaesett a strandi lopások száma, ugyanakkor jóval több baleset történt az idén nyáron, mint egy éve.

 

2011.05.27   Kínai delegáció Balatonfüreden

Kelet - Kína egyik legdinamikusabban fejlődő városából Jining - ből érkezett képviselőkből és üzletemberekből álló delegáció Balatonfüredre május 27-én. A két város a későbbiekben idegenforgalmi és gazdasági együttműködést kíván kialakítani egymással és nem kizárt a testvérvárosi kapcsolat sem.

 

2010.12.21   80 éves dr. Szalay László, Balatonfüred volt polgármestere

80. születésnapján köszöntötték kedden dr. Szalay Lászlót, aki 1994-1998 között Balatonfüred polgármestere volt. Vezetése alatt alakult meg a helyi kézilabda egyesület, valamint a Balatonfüred Városért Közalapítvány, a város jelentős részén pedig csatornahálózat épült. Szalay László a Füred Tv-nek beszélt a rendszerváltás utáni második ciklus nehézségeiről, sikereiről.

 

2010.12.10   Lakópark építése miatt tiltakozik a környék

Tiltakoznak a lakók az Öreghegyi utcában a volt vízmű területén történő építkezés miatt. Nem közeledtek az álláspontok azon a megbeszélésen sem, ahol az önkormányzat, a lakók képviselői, és az építtető találkozott egymással. A kérdésben a képviselők döntenek, mert ha elfogadják szabályozási terv módosítását, felépülhet a 7 tömbben a 35 lakás az Öreghegyi utcában.

 

2010.07.15   Kézilabdások köszöntése

Aranyéremmel tért haza Szőllősi Bence és Szabó Tamás a 20. nyíregyházi főiskolás egyetemi kézilabda világbajnokságról. A Polgármesteri hivatalban megtartott köszöntőn a két játékos mellett Bene Tamás a válogatott technikai vezetője is elismerésben részesült.

 

2010.04.09   Úszó EB Füreden

Újabb jelentős nemzetközi esemény helyszíne lesz augusztusban Balatonfüred. Az Európa Bajnokság nyílt vízi versenyeit a hajógyári öbölben rendezik majd meg.

 

2008.07.16   Ősztől ingyen vitorlázhatnak a füredi diákok

Együttműködési megállapodást kötött a Balatonfüredi Yacht Klub és két füredi általános iskola: a Radnóti és az Eötvös. A szerződés értelmében szeptembertől a jelentkező gyerekek ingyen kezdhetik el tanulni a vitorlázás alapjait. A Yacht Klub azt szeretné, ha az utánpótlásnevelést a környékbeli gyerekek köréből tudná biztosítani. Az iskolaigazgatók pedig örömmel vették a kezdeményezést.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT