MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Lakópark építése miatt tiltakozik a környék

2010.12.10. • Tiltakoznak a lakók az Öreghegyi utcában a volt vízmű területén történő építkezés miatt. Nem közeledtek az álláspontok azon a megbeszélésen sem, ahol az önkormányzat, a lakók képviselői, és az építtető találkozott egymással. A kérdésben a képviselők döntenek, mert ha elfogadják szabályozási terv módosítását, felépülhet a 7 tömbben a 35 lakás az Öreghegyi utcában.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Felére csökkent a vízdíj - 2010.12.17. - 12:46:26

A jövő év január elsejétől felére csökken a vízdíj a Borsod megyei Szikszón - közölte a polgármester csütörtökön. A helyi önkormányzat döntése szerint a lakosságnak 600 forint lesz köbméterenként a víz- és csatornadíj, számításaik szerint ez évente egy átlagos családnak 72 ezer forint megtakarítást jelent majd.

Füzesséry József polgármester közleményben tudatta: az eddig megszabott 1200 forintos ár nemcsak Magyarországon számított kirívóan magasnak, de nemzetközi összehasonlításban is. A szikszói vízdíj megelőzte több európai nagyváros, például a dán főváros, Koppenhága közműdíját is. Ez pedig komoly problémát jelentett a helybelieknek - közölte a polgármester. A város önkormányzata emiatt döntött úgy, hogy - mivel a képviselő-testület feladata meghatározni a vízdíjat - kötelezi a szolgáltató Szikszó Vízmű Kft.-t. arra, hogy bevezesse a 600 forintos köbméterenkénti díjat január elsejétől.

A polgármester a drasztikus lépést azzal indokolta, hogy Szikszón sok család nagyon nehéz körülmények között él, magas a munkanélküliek aránya, s akinek van munkája, általában az országos átlagnál jóval alacsonyabb jövedelemmel rendelkezik. A magas szolgáltatási díjat elsősorban ezért nem tartották továbbra is fenntarthatónak. (FHÜ)

#1 - Réz Ádám - 2010.12.16. - 11:09:23

Már megint előkerült a DRV? A témát ajánlanám az ügyeiket már vizsgáló szerveknek esteleg korrupciós vizsgálatra !!!!!!!!!!!!!!

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2351

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.04.14 01:30:37

ADATLAP

Forgatás napja: 2010.12.10

Sugárzás napja: 2010.12.15 (1012. adás)

Videó hossza: 0:06:10

Szerkesztő:

Csorba Kata

Operatőr:

Vincze Gyula

Vágó:

Vincze Gyula

Forgatás helyszíne:

Balatonfüred, Polgármesteri Hivatal kis tanácsterem

Riportalany:

András István főépítész, Balatonfüred

Dr. Horváth Flóra a tiltakozók képviselője

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT