MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Közösségi Ház

Találatok száma: 94

 

2017.04.01   Horgász közgyűlés Balatonfüreden

Szombat délelőtt tartotta éves közgyűlését a Balatonfüredi Horgász Egyesület. A résztvevők négy napirendi pontot tárgyaltak, többek között meghallgatták az elnöki és a bizottsági beszámolókat majd javaslatokat tettek a jövő évi munkatervben.

 

2017.03.22   Tavaszi állásbörze

Út a munkaerőpiacra címmel, az Európai Unió támogatásával rendezték meg március 22-én a hagyományos balatonfüredi állásbörzét. A Közösségi Házban 18 munkaadó kínálta a legkülönfélébb állásokat, a szobalánytól a hegesztőn át a határvadászig. A 2016-os évhez képest 20%-kal kevesebb a regisztrált munkanélküli a megyében, ami azt jelenti, hogy sokan visszataláltak a hazai munkaerőpiacra, illetve többen külföldön keresik a boldogulást. Ez utóbbi viszont komoly munkaerőpiaci gondot okoz a balatoni vállalkozásoknak, sok helyen az idei szezonban már a napi működés is veszélybe kerülhet, mivel az éttermek, szállodák nem találnak megfelelő munkaerőt. Ha a kivándorlás folytatódik, egy napon nem lesz aki kiszolgálja az ide érkező turistákat. Megoldás lehet, a kelet-magyarországi munkaerő potenciál, de ehhez új munkásszállásokra lenne szükség.

 

2016.12.05   Közmeghallgatás - 2016.12.05.

Balatonfüred Képviselő-testülete 2016. december 5-én tartotta közmeghallgatásását. A Közösségi Ház nagytermében először dr. Bóka István polgármester beszámolt a 2016-os költségvetési évről és beszélt a jövő évi fejlesztésekről is, majd a helyiek kérdezhettek, mondhatták el problémájukat.

 

2016.10.10   Mélygarázs lesz a Zákonyi utcai parkoló

2017-re egyszintes mélygarázs épül a Zákonyi utcában, felette a parkosítás során két családi ház nagyságú épületet terveznek, melyekben a park közepén étterem, cukrászda és jobb oldalán kiállítóhely lenne. Emellett a parkba szökőkutat és idény jelleggel korcsolyapályát szeretne a városvezetés. Hogy ezen kívül mire futja a vizes világbajnokságra kapott állami támogatásból és önkormányzati pályázatból, erről tartott lakossági fórumot dr. Bóka István polgármester.

 

2016.09.26   Ellenzéki képviselő nyitott irodát Balatonfüreden

Mostantól Bárándy Gergely, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője is várja a helyiek megkereséseit, a politikus a fürediek érdekeit kívánja képviselni a Parlamentben. Ennek érdekében rendszeresen találkozik majd az emberekkel a városban, első fogadóóráját hétfőn tartotta meg a párt Közösségi Házban lévő irodájában.

 

2016.09.08   Aggódik az MSZP a Balatonért

Gőgös Zoltán az MSZP országgyűlési képviselője, országos alelnöke és megyei elnöke balatonfüredi képviselőkkel tartott közös fogadóórát és sajtótájékoztatót a városban. A szocialisták aggódnak a Balatonért, országos béremelést szeretnének, és nem vesznek részt az október 2-i népszavazáson, tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

 

2016.03.22   Éves munkalehetőségek az állásbörzén

Bár a szezonális munkahelyeket kínáló cégek még mindig többen voltak a keddi állásbörzén, egyre nagyobb számban jelennek meg az éves állások is a kínálatban. A Közösségi Házban huszadik alkalommal megrendezett állásbörzén 19 munkaadó, több mint 300 betöltetlen állást kínált a jelenlévőknek. Sok fiatalt is láttunk a sorok között, ami azt jelentheti, hogy bár nagyon sokan dolgoznak külföldön, vannak akik inkább itthon keresnék boldogulásukat.

 

2016.02.13   Tisztújítás a Balatonfüredi Horgász Egyesületnél

Az 1954-ben alakult Balatonfüredi Horgász Egyesület a hétvégén a Közösségi Házban tartotta tisztújító közgyűlését. A jelenleg közel 500 főt számláló egyesület tagjai a beszámolókat követően újabb öt éves időtartamra elnököt és elnökséget választottak. A horgászegyesület területének hasznosítása ügyében a közgyűlésen nem született végleges döntés.

 

2016.02.02   Sikeres rendőrségi elfogások

Az utóbbi két hétben négy esetben is sikerült a rendőröknek olyan személyt rövid idő alatt elfogniuk és előállítaniuk, akik valamilyen bűncselekményt vagy szabálysértést követtek el. Az esetek között volt többrendbeli ittas vezetés, súlyos testi sértés és lopás is. A rendőrség gyorsan reagált a lakossági bejelentésekre.

 

2015.10.05   Nógrádi György előadása Balatonfüreden

A migránskrízis kirobbanása óta, napi vendég a híradókban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, aki nem csak a hazai televízióknak, de a nemzetközi sajtónak is sokszor nyilatkozik. Álláspontja egyértelmű, a menekültek beáramlását meg kell állítani, mert a jelenleg zajló folyamat fennmaradása Európa létét veszélyezteti. A menekültválságról, valamint az ukrán-orosz helyzettől is kérdeztük a szakember, aki hétfőn Füreden is előadást tartott.

 

2015.03.24   Félezer állást kínáltak az állásbörzén

Március 24-én megtelt a balatonfüredi Közösségi Ház a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által rendezett állásbörzéje miatt. A rendezvény a munkaügyi központ "A Hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása" című európai uniós projektje keretében valósult meg, amely során 27 munkáltató 455 darab állást kínált az érdeklődőknek, főleg szezonális munkákat ajánlottak a munkáltatók, de éves és felsőfokú végzettséget igénylő foglalkozások közül is lehetett választani.

 

2015.01.12   Kelet, vagy nyugat? Hová tart a régió?

Stefano Bottoni, az MTA Történettudományi Intézetének főmunkatársa Balatonfüreden tartott előadást, Kelet-Európa rendszerváltás utáni időszakáról. A történész szerint 25 évvel ezelőtt úgy tűnt, ez a blokk és így Magyarország is visszafordíthatatlanul a nyugathoz csatlakozott, azonban -megélve a most zajló eseményeket- újra kell értékelni a helyzetet. Nem tudni biztosan, hogy ez a régió egy ütközőpont, vagy egy nyugati periféria, esetleg szimplán a nagyhatalmak játszótere.

 

2014.10.15   Sikeres az Öveges-projekt

Második alkalommal tartottak műhelykonferenciát a Lóczy Lajos gimnáziumban létrejött természettudományos labor kapcsán. Az Öveges laborban fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket végezhetnek a diákok, a programhoz azonban számos előadás is hozzátartozik. Ezek közül hallgathattak meg hármat a szerdai konferencia résztvevői.

 

2014.10.13   Újra dr. Bóka István a város élén

Politikailag változatlan összetételű képviselő-testület vezeti a várost a következő öt évben. Élén az ország egyik legnagyobb arányban, 83 százalékkal megválasztott polgármesterével, dr. Bóka Istvánnal, aki 12 éve polgármester a településen. Vezetésével Balatonfüred az ország egyik legvonzóbb városa lett.

 

2014.09.02   Több rendőr az iskolák környékén

Az új tanévben is fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani a füredi oktatási intézmények környékén, elsősorban a balesetek megelőzése érdekében. Ilyenkor a vakációról visszatérő gyerekek kevésbé érzékelik a rájuk leselkedő veszélyt, az autósoknak is újra hozzá kell szokniuk a diákok jelenlétéhez. Az iskolákban is oktatják a helyes közlekedést, több megelőző programmal bővítik a fiatalok ismereteit.

 

2014.04.10   Állásbörzét tartottak Füreden

Kevesebb az álláskereső mint egy évvel ezelőtt, de azt a munkaügyi központnál is elismerik, hogy ez főleg a téli közfoglalkoztatásnak köszönhető. A hagyományos füredi állásbörzén valódi, igaz zömében szezonális munkahelyeket kínáltak az érdeklődőknek. Balatonfüreden jelenleg 9%-os a munkanélküliségi ráta, ez magasabb mint a megyei átlag, de alacsonyabb a tavalyi adatnál. Egyre többen vállalnak munkát külföldön, sokan már a nyári szezonra sem térnek vissza, de hogy ők pontosan hányan vannak, arra vonatkozóan nem kaptunk adatot. Az elvándorlás azonban valódi veszély.

 

2014.03.22   Politikai reklám

A kormányváltó összefogás politikai reklámja.

 

2014.03.12   Politikai reklám

A kormányváltó összefogás politikai reklámja.

 

2014.02.07   Politikai reklám: Vona Gábor, a Jobbik elnöke Füreden

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke tartott lakossági találkozót és sajtótájékoztatót Balatonfüreden. A politikus azt mondta, a Jobbik a harmadik nagy erő és mindazok bízhatnak bennük, akiknek csalódást okozott az MSZP 12, a FIDESZ 8 évnyi kormányzása. A pártelnök világháborús veszteséghez hasonlította, hogy félmillió dolgozni akaró magyar külföldre kényszerült.

 

2013.11.28   Együtt-PM: 2014-ben kormányváltás lesz

Könnyen megismétlődhet 2014-ben az ami 2002-ben egyszer már megtörtént, hogy a választási győzelemben biztos FIDESZ hoppon marad, mert az emberek már tudják, hogy változás kell, hangzott el a csütörtökön megtartott ellenzéki lakossági fórumon. Scheiring Gábor, az Együtt-PM országgyűlési képviselő-jelöltje mellett, Jávor Benedek és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnökei beszéltek a kormány politikájáról.

 

2013.11.22   Munkahelyeket ígér a Jobbik

Kepli Lajos lesz 2014-ben a Jobbik Magyarország Mozgalom országgyűlési képviselő-jelőltje a füredi térségben, jelentették be egy pénteki fórumon. A politikus szerint a következő időszakban a munkahelyteremtés lesz a legfőbb prioritás a Balatonnál és a párt erre fog összpontosítani. A füredi fórumon ott volt Volner János, a Jobbik alelnöke is, aki aktuálpolitikai kérdésekről beszélt. Szerinte nem elég a rezsicsökkentés, az embereket megfelelő fizetésért kell dolgoztatni.

 

2013.10.21   Makó Gyula a füredi '56-ról

Nem csak a fővárosban, de sokan vidéken is megélték azt a feszült forradalmi hangulatot, amely 1956-ban érte el az országot. Balatonfüreden sem teltek események nélkül ezek a napok, leverték a vörös csillagot és ledöntötték a szovjet emlékművet. Részese volt a helyi eseményeknek Makó Gyula is, aki először a Füred Tv-ben mesélte el saját történetét.

 

2013.10.14   "A művészet és a Balaton"- Veszeli Lajos előadása

A Balatonfüredi Nyugdíjas Polgári Egyesület meghívására Veszeli Lajos festőművész tartott vetítettképes előadást a Közösségi Ház nagytermében "A művészet és a Balaton" címmel. Veszeli Lajos festészete spirituális élményt nyújt a nézőnek. Képein az alakok testi mivoltánál meghatározóbb a lelki minőség.

 

2013.06.13   Elkerülhető a lopás és rablás? -fórum üzlettulajdonosoknak

Az áldozattá válás megelőzéséről tartottak fórumot Balatonfüreden a helyi rendőrkapitányság munkatársai, elsősorban a kis üzletek, bankok, benzinkutak képviselőinek. A fórumon ismertették azokat a módszereket, amelyekkel ha nem is elkerülhető, de csökkenthető egy lopás, rablás bekövetkezése.

 

2013.05.31   Fúvószenekari koncert a Közösségi Házban

Jótékonysági, adománygyűjtő koncertet szervezett péntekre a Ferencsik János Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekara. Az együttes külföldi útra készül, ehhez várták a zeneszerető közönség támogatását. A koncerten elsősorban könyedebb muzsikák csendültek fel.

 

2013.03.21   Állásbörze: meghatározó a szezonalitás

Továbbra is markánsan meghatározza a füredi munkaerőpiaci helyzetet a szezonalitás. A csütörtökön megtartott állásbörzén 25 munkáltató kínált állást, zömében szezonálisat, néhány éves állásra is jelentkezhettek az érdeklődők. Minimálisan csökkent az álláskeresők száma, ez egyrészt a közfoglalkoztatásnak köszönhető, de jelentős, a már egész évben külföldön dolgozó fürediek száma is. Ez utóbbit támasztja alá, hogy az egyik helyi szálloda a börzén sem talált németül is beszélő portást.

 

2013.01.16   Évzáró a judosoknál

Az elmúlt héten tartotta évzáró ünnepségét a 2007-ben alakult balatonfüredi Ronin Judo Közhasznú Alapítvány. A több mint 140 fővel versenyző füredi judosók három egyéni bajnoki címmel zárták az elmúlt évet

 

2012.12.05   Ujhelyi István fóruma Balatonfüreden

Lesz nemzeti összefogás a jelenlegi ellenzéki erők között, hogy eltávolítsuk az egyre nagyobb károkat okozó Orbán-kormányt, ezt mondta Ujhelyi István, az MSZP alelnöke Balatonfüreden megtartott fórumán. Az Országgyűlés alelnöke a turizmus további fejlesztésének szükségességéről is beszélt, Füreden is folytatni kell azt a jó irányt, ami a szocialista kormányzás idején elkezdődött.

 

2012.10.15   Látogatóban az ökölvívoknál

Heti három alkalommal püfölik a zsákokat és persze egymást a balatonfüredi ökölvívók. Hétfőn este a közösségi házban találkoztunk a lelkes csapattal.

 

2012.06.20   Diáksportolókat köszöntöttek Balatonfüreden

89 serleg és 17 plakett talált gazdára a diáksportolók ünnepélyes köszöntőjén. A közel 150 fiatal 16 sportágban szerzett előkelő helyezést megyei és országos versenyen.

 

2012.06.21   Szükülő fejlesztési források - sajtótájékoztatót tartott az MSZP

Míg 2006-2010 között, a szocialista kormányzás idején 3,5 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett Balatonfüredre, az elmúlt két évben szűkülő lehetőségeket szenved el a város, a nap mint nap átadott beruházások zöme mind az előző kormány idején indult el,- mondta Pál Béla szocialista országgyűlési képviselő, aki korábban a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke volt. Pál Béla beszélt az új adókról, a foglalkoztatásról és az elhibázott kormányzati intézkedésekről. A politikus szerint rossz a kormány új költségvetése is, ezért az MSZP ősszel alternatív javaslatot nyúlt be.

 

2012.05.31   A Balatonfüredi Horgász Egyesület közgyűlése

Öt napirendi pont szerepelt a Balatonfüredi Horgász Egyesület éves közgyűlésén. A felmerülő problémák mellett jó hír, hogy ebben az évben a horgászjegyek ára nem változik.

 

2012.04.03   Újra védőnői méhnyakszűrés

A vidéki városok közül elsőként Balatonfüred csatlakozott a védőnői méhnyakszűrés programba, melynek keretében szakképzett védőnők is elvégzik a szűrővizsgálatot. Az elmúlt évek során a meghívólevéllel rendelkező hölgyek az egyhónapos kampányidőszak keretében vehették igénybe ezt a vizsgálatot, 2012-től azonban erre egész évben van lehetőségük. A részletekről az Életmód Klub rendezvényén tartottak előadást.

 

2012.03.27   90 munkahelyet kínáltak az állásbörzén

Kedden rendezte meg a munkaügyi központ füredi kirendeltsége a hagyományos állásbörzét, ahol 17 munkáltató közel 90 állást kínált az érdeklődőknek. A szezonális munkák mellett éves állásokat is be lehetett tölteni, igaz ezekből még arányaiban mindig kevesebb van. A statisztikák szerint februárban százas nagyságrenddel csökkent a regisztrált álláskeresők száma a térségben, de feltételezhetően ez annak is betudható, hogy sokan egyszerűen kiestek a munkaügyi központ látóköréből azzal, hogy fél év helyett, már csak 90 napig jár a segély. Ők tehát nem biztos, hogy munkát találtak, csak nem szerepelnek a nyilvántartásban.

 

2012.01.16   Évzáró a judosoknál

Töretlen népszerűségnek örvend a judo Balatonfüreden. Hétfőn negyedik alkalommal rendeztek díjátadó ünnepséget a Közösségi Házban.

 

2011.12.20   90. születésnapján köszöntötték Takács Józsefnét

Balatonfüred életében hagyomány, hogy az önkormányzat részéről felköszöntik a városban élő szépkorúakat. Legutóbb a 90 éves Takács Józsefnét lepték meg egy jó hangulatú születésnapi délutánnal, amit a füredi nyugdíjas klubban rendeztek. A születésnapost énekkel, verssel és a miniszterelnök által aláírt emléklappal köszöntötték.

 

2011.10.07   Edzés a bokszolóknál

A 70-es évek eleje óta létezik boksz egyesület Balatonfüreden. Hol jobb, hol rosszabb napokat is megéltek már a sportolók. Hogy mi a helyzet jelenleg, ennek jártunk utána amikor egyik edzésükön látogattuk meg őket.

 

2011.06.01   Európai virágosítási verseny

Ebben az évben Balatonfüred és Paloznak képviselheti hazánkat az Európai Virágos Falvak és Városok versenyében. Egy négytagú nemzetközi zsűri június 30-án fogja bejárni Füred utcáit, tereit és az épületeket is, hogy azután egy komplex szempontrendszer szerint értékeljen.

 

2011.05.16   Védőnői méhnyak szűrés Füreden

2009-ben indult útjára az a népegészségügyi program, melynek keretében védőnőket képeztek ki a méhnyak szűrés vizsgálat elvégzésére. Tavaly öt füredi védőnő is részt vett ilyen képzésen és három hónapon keresztül fordulhattak hozzájuk a hölgyek. Idén újra indul a kampány, de rövidebb ideig egy hónapig tart. A program részleteiről a Közösségi Házban tartottak tájékoztató fórumot.

 

2011.05.06   A Bem iskola családi estje

Valamennyi évfolyam részt vett a Bem iskola pénteken délután megrendezett családi estjén a Közösségi Házban. A gyerekek verssel, mesemondással, énekkel és tánccal készültek a több mint két évtizedes hagyományra visszatekintő programra, itt mutathatták be szüleiknek, hogy nem csak a tanulásban jeleskednek, jut idő másra is.

 

2011.04.28   Gyurcsány Ferenc Balatonfüreden

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatót és fórumot tartott április 28-án Balatonfüreden. Gyurcsány Ferenc legfontosabb mondanivalója az MSZP tervezett újjászervezése volt. Ha sikerül ősszel megszavaztatni, akkor a politikailag és anyagilag fedhetetlen új vezetőket a tagság közvetlenül választhatja meg. A volt miniszterelnököt elkísérte a fórumra Pál Béla a párt megyei elnöke és Nagy Jenő, a megyei MSZP alelnöke.

 

2011.04.15   Szaniszló Ferenc Balatonfüreden

Az Echo TV népszerű főszerkesztő-műsorvezetője tartott előadást Balatonfüreden, a helyi Jobbik meghívására. A téma, a magyarság jövője itthon és a világban sok embert érdekelt, hiszen a Közösségi Ház zsúfolásig megtelt. A műsorvezető szerint, ha a magyarság fenn akar maradni, ki kell lépni a jelenlegi világrendből.

 

2011.03.29   Állásbörze: 118 állás, 1500 álláskereső

Balatonfüreden és a kistérségben több mint 1500 regisztrált munkanélkülit tartanak nyilván, legtöbbjük évek óta nem talál megfelelő megélhetést is biztosító munkahelyet, vagy csak szezonálisat. Az általában minimálbérért dolgoztatott munkavállalók ki vannak szolgáltatva, hiszen ha nem fogadják el a sokszor kedvezőtlen ajánlatokat, saját és családjuk megélhetése még inkább súlyosbodik. Kedden rendezték meg a hagyományos állásbörzét Füreden.

 

2011.03.04   Új karnagy az ifjúsági fúvószenekar élén

Januártól új karnagy, Rojtos Norbert áll a Balatonfüredi Ifjúsági Fúvószenekar élén. Elődje Horváth Zoltán nyugdíjba vonulása után két és fél évig Csincsi Ferenc párhuzamosan dirigálta a felnőtt és az ifjúsági fúvósokat, Rojtos Norbert már ez idő alatt is sokat gyakorolta a vezénylést. Önálló karnagyként a január 16-i hagyományos újévköszöntő koncerten mutatkozott be.

 

2011.02.03   Évet értékeltek a füredi rendőrök

Évértékelő állománygyűlésen mutatták be a 2010-es év bűnügyi mutatóit a füredi Közösségi Házban. A statisztikák szerint emelkedés tapasztalható az ismertté vált bűncselekmények számában, főként az okmányokkal való visszaélésből volt kiugróan magas az esetszám. A közlekedési balesetek száma ugyanakkor csökkent a térségben.

 

2011.01.13   Díjátadás a judósoknál

A Közösségi házban tartotta évértékelő rendezvényét a Balatonfüredi Judo Alapítvány. A több mint tíz éve megalakult egyesület fokozatosan fejlődött és országos szinten is egyre szebb eredményeket ér el.

 

2010.11.24   Diákok gyűjtöttek a kolontáriaknak

A Széchényi Ferenc Kertészeti Szakképző Iskolában tanárokban és diákokban szinte egyszerre merült fel, hogy valamilyen úton segítsenek a vörösiszap-katasztrófa sújtotta Kolontáron és az ott élőkön. Így jött az ötlet, hogy jótékonysági esteket szervezzenek, ahol a tehetséges diákok saját produkciójukat adják elő. A gyűjtéssel 130 ezer forint jött össze, ezt utalja át az iskola a kolontári önkormányzatnak.

 

2010.10.05   Emlékezés Tolnay Kálmán Lászlóra

Kiváló sportoló, a vitorlázás egyik legendája volt a néhány hete elhunyt balatonfüredi születésű Tolnay Kálmán László. Többszörös magyar és kétszeres olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhetett. Nemcsak sportolóként, hanem tervezőként is hírnevet szerzett, ő tervezte a B21 és B24 típusú vitorlásokat.

 

2010.09.28   Bemutatkoznak a FIDESZ képviselő-jelöltjei

A polgármester és a testület egymásra van utalva, nem lehet sikeres a polgármester egy rosszul működő testülettel és fordítva is így igaz- mondta dr. Bóka István a Fidesz polgármester-jelöltje, újból bizalmat kérve a fideszes képviselő-jelölteknek Füreden.

 

2010.09.24   Bemutatkoztak a Jobbik képviselő-jelöltjei

Mind a 8 füredi egyéni választókerületben indít jelöltet a Jobbik Magyarországért Mozgalom. A helyi szinten is radikális változást ígérő politikai erő, szeptember 24-én mutatta be képviselő-jelöltjeit.

 

2010.06.29   Negyedik partner - fórum civileknek

A civil szféra erősítését célozza az a program, amely a "Negyedik partner" nevet viseli és amelyet a Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége hívott életre. A programot múlt héten a füredi civileknek is bemutatták.

 

2010.06.18   Diáksportolók köszöntése 2010.

Akárcsak az elmúlt években most is külön köszöntötték a legjobb eredmény elérő balatonfüredi diáksportolókat. Ezúttal több mint 160 fiatal általános és középiskolás vehetett át kupát illetve díszoklevelet.

 

2010.06.19   Harley D. motoros felvonulás 2010.

Szombaton délelőtt tartották a Harley Davidson Fesztivál leglátványosabb programját, a motoros felvonulást. Alsóörs és Tihany között több száz Harleys dübörgött az utakon. Operatőrünk Füreden kapta lencsevégre a karavánt.

 

2010.06.04   Miért ártalmas az alkohol és a drog?

2006-ban alakult meg Balatonfüreden a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum, amely nemcsak a városban hanem az egész kistérségben azért dolgozik, hogy felmérje a fiatalok droghasználati szokásait és szakértők segítségével próbálja a szerhasználók számát csökkenteni. A fórum felkérésére tartott előadást a Közösségi Házban Dr. Szemelyácz János pszichiáter szakorvos.

 

2010.06.01   Rendőrségi szezonnyitó

Felkészült a füredi rendőrkapitányság a nyári idegenforgalmi szezonra, bár az ígért megerősítő erők még nem érkeztek meg. Anda György városi rendőrkapitány kedden tartott fórumot a szezonális felkészülésről, ahol elmondta, bár 25%-kal csökkent a bűnesetek száma, a rendőrség továbbra is fokozott közterületi jelenlétre készül.

 

2010.03.30   FIDESZ-KDNP: Bayer Zsolt publicista fórumán

Dr. Bóka István képviselő-jelölt meghívására Balatonfüreden tartott előadást Bayer Zsolt publicista. Az újságírót a FIDESZ-KDNP esélyekről, a lehetséges kormányalakításról kérdeztük.

 

2010.03.29   MSZP: Kovács László fórumán

Hétfőn Kovács László az MSZP részéről tartott lakossági fórumot, kedden a Fidesz-KDNP meghívására Bayer Zsolt publicista beszélt a választások tétjéről. Most az ezekről készült tudósításokat láthatják.

 

2010.03.24   Állásbörze Füreden

Több mint kétszer annyian keresnek állást a térségben, mint tavaly nyáron, de az egész régióra jellemző, hogy ugrásszerűen megnőtt a munkanélküliek száma. A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Balatonfüredi Kirendeltsége szerdán délelőtt tartotta hagyományos tavaszi állásbörzéjét, melyen elsősorban szezonális munkát találhattak az érdeklődők.

 

2010.03.08   Erkölcsről és egészségről dr. Bene Évával

Dr. Bene Éva az éteren keresztül tanít az erkölcsös életvitelre, a Katolikus Rádió szerkesztője szoros összefüggést lát az erkölcs és a testi-lelki egészség között, szerinte egy dolgot lehet tenni a mai kifordult világban, elővenni a Szentírást és tanítása szerint élni.

 

2010.03.09   Évértékelés a rendőrségen

5%-kal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma a füredi kistérségben és balesetből is kevesebb történt tavaly, mint 2008-ban. Mindezt a hagyományos évértékelőn hallottuk. Bolcsik Zoltán megyei főkapitány elmondta, a megyében a legnagyobb mértékben Füreden csökkent az esetek száma. Kérte, hogy a kiemelt rendezvények biztosítása ezután is prioritást élvezzen, ezzel kapcsolatban ígéretet tett arra, hogy nyáron ismét jönnek megerősítő erők a kapitányságra. Dr. Bóka István polgármester kitűnőnek nevezte a város és a rendőrség együttműködését és kérte, hogy a város fejlődését jelentő épített környezetet fokozottan óvják az egyenruhások.

 

2010.02.25   Az LMP lakossági fórumán

"Szeretnénk, hogy a hosszabb szezonban több munkalehetőséget találjanak azok, akik most kénytelenek elutazva munkát vállalni, ehhez nem gigaberuházásokra, hanem tájspecifikus, szelídebb, a kisebb pénzű magyar vendégeket is idecsalogató turizmusra van szükség." - mondta az LMP képviselőjelöltje Hajdu Mária Balatonfüreden.

 

2010.02.25   Egészségügyi koalíció alakult

Kistérségi Egészségügyi Koalíciót alakított a Városi Tiszti Orvosi Szolgálat. A szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára, egészségfejlesztési programot indítson és segítsen az egyes településeknek egészségtervet készíteni. A programban az orvosok és védőnők mellett az önkormányzatok és a civil szervezetek képviselői is részt vesznek.

 

2010.02.15   Keresszékeket nyert a mozgássérültek egyesülete

Egy amerikai egyház jóvoltából, pályázati úton nyert három kerekesszéket a Mozgássérültek Balatonfüredi Egyesülete. Egy ilyen speciális szék egyébként több, mint 100 ezer forintba kerül, így nagy segítséget jelentett annak a három mozgásában akadályozott személynek, akik rászorultsági alapon ingyenesen kapták az egyesülettől.

 

2010.01.12   Munkaügyi helyzet a térségben

2009 decemberében az Országgyűlés elfogadta az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvényt, amely ez év április elsején kerül bevezetésre. Ennek értelmében megszűnnek az alakalmi munkavállalói könyvek, helyette egyszerűsített munkaszerződést kell kötni, vagy elektronikusan kell bejelenteni a munkavállalót az APEH felé. Január elsejétől több támogatási formát is bevezetnek, amelyek a munkahelyek megtartását illetve az álláskeresők számának csökkentését kívánják elősegíteni.

 

2009.12.08   Vakok és gyengénlátók karácsonyán

Harmadik alkalommal rendezett karácsonyi szeretetvendégséget a vakok és gyengén látók szövetségének helyi szervezete Balatonfüreden. Az ünnepségen jelen volt dr. Szőke László országos elnök. A műsort a Radnóti Miklós Általános Iskola negyedik osztályos tanulói adták.

 

2009.12.02   Szociális komplexum épül Füreden

A Kéki utcában is új épület emelkedik ki hamarosan, hiszen a 150 millió forintot nyert a város a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől egy szociális komplexum építésére. A 230 milliós beruházáshoz a füredi önkormányzat 80 millió forintos önrészt vállalt. Az építkezés néhány hónapon belül megindulhat és ezzel egy helyre költözhetnek a balatonfüredi szociális rendszer egyes elemei, mint pl. az idősek nappali ellátását biztosító szolgálat vagy a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás diszpécserközpontja.

 

2009.11.13   Márton-napi gyermekprogramok

Márton napján nemcsak a felnőtteknek, hanem a gyerekeknek is szerveztek programokat a városban. A Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete a Városi Könyvtárban és a Közösségi Házban várta vidám programokkal a legkisebbeket, akik Szent Márton püspök életével is megismerkedhettek. A rendezvény fénypontja az esti lampionos felvonulás volt.

 

2009.11.03   1993-ból: Eötvös hét

Az elmúlt héten új sorozatot indítottunk Füred Tv retro címmel. Akkor az evangélikus templom 10 évvel ezelőtti avatásáról láthattak felvételeket. Most 1993-ba repülhetünk vissza, amikor a Füred Tv stábja az Eötvös iskola Eötvös hetén forgatott. Megszólal az akkori igazgató, láthatjuk az akkori tanári kart és természetesen a ma már felnőtt diákokat.

 

2009.09.16   30 milliárd panelfelújításokra

Folytatódik a panelprogram, az idén 10 milliárd forinttal többet lehet lehívni az állami forrásból, így összesen 30 milliárd forintra lehet pályázni. Balatonfüreden 3-4 olyan épület van már csak, amely megújulásra vár hiszen az elmúlt években a legtöbb tömb rekonstrukciója megtörtént. A még érdekelt közös képviselők számára tartottak fórumot a Közösségi Házban.

 

2009.09.16   Munkavállalás külföldön

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium legutóbbi adatai szerint, legalább 80 ezer magyar állampolgár dolgozik külföldön, főként Ausztriában, Angliában és Írországban. A többségük fiatal 20-35 év közötti magyar, akik hiába végeztek el több iskolát, nem boldogultak Magyarországon. Szomorú tény, de a válság kirobbanása óta, ugrásszerűen megnőtt az elvándorló magyarok száma, sokan családjukkal együtt próbálnak szerencsét más országban. A Magyarországi minimálbérhez képest ötszörös fizetés van pl. Írországban, de Norvégiában még ennél is többet kereshet az, aki bevállalja. Füreden a külföldi munkavállalásról tartottak fórumot.

 

2009.06.30   Köztisztviselők napja

Illikmann Gabriella, a Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ munkatársa kapta az idei köztisztviselői kitüntetést Balatonfüreden. A közszférában dolgozók köszöntésére kedden került sor, ahol a város jegyzője mondott beszédet.

 

2009.06.17   Dr. Zacher Gábor a drogok veszélyeiről

Magyarország a kábítószer-fogyasztás tekintetében a huszonnegyedik órában van. Ma már mindenfajta droghoz hozzá lehet jutni, a felmérések alapján Budapesten minden hetedik, Szegeden minden ötödik középiskolás diák kipróbált már valamilyen kábítószert. A legveszélyeztetettebb réteg az általános és középiskolás korosztály, akiknél mindig van valami indok: vagy unatkoznak és új élményeket keresnek, szórakozni akarnak, kalandra vágynak, vagy vagányságból, hogy megmutassák a bátorságukat. Mindezt azon a fórumon hallottuk, ahol a közismert Zacher Gábor toxikológus főorvos a szülők felelősségéről is beszélt.

 

2009.05.22   A Bem Iskola családi estje

Az év vége közeledtével hagyomány az általános iskolákban Balatonfüreden, hogy a diákok kulturális program, családi est keretében szüleiknek műsort adnak. A Bem iskolások a közösségi házban zenés, verses, játékos műsorral mutatkoztak be.

 

2009.05.15   20 éves az onkológiai egyesület

Jubileumi ünnepségre várták a Gyöngyvirág Onkológia Egyesület tagjait a szervezet fenn állásának 20. évfordulóján. A valamikori klubból egyesületté nőtt közösségben ma 32-en vannak, de folyamatosan várják a daganatos betegségekből felgyógyult nőket.

 

2009.05.15   EP választás: Simicskó István Füreden

Folyik a Európai Parlamenti választás kampánya. Az elmúlt napokban a kereszténydemokrata Simicskó István és Habsburg György az MDF képviselőjelöltje is Balatonfüredre látogatott. Természetesen a Füred Tv mindkét fórumon ott volt.

 

2009.05.08   EP választás: a KDNP fórumán

Érezhetően megkezdődött a június 7-ei Európai Parlamenti választás kampánya. A politikai pártok és jelöltek harcolnak a szavazatokért. Az Európai Parlament létszáma a 2009-es választásokkal a jelenlegi 785-ről 751-re csökken, Magyarország pedig a jelenlegi 24 helyett csak 22 képviselőt küldhet az uniós testületbe. Május 8-án Balatonfüreden a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége rendezett politikai fórumot a választás jegyében, ahová a Keresztény Demokrata Néppárt képviselőit hívták meg.

 

2009.04.22   Az egészséges életmódról Endrei Judittal

A Balatonfüreden már 8 éve működő Életmód Klub meghívására Endrei Judit és az általa alapított Szentendrei Női Szalon Egyesület tartott kerekasztal-beszélgetést az egészséges életmódról és arról, hogyan lehet 50 felett is boldogan, kiegyensúlyozottan élni. A népszerű televíziós azzal a céllal alapította az egyesületet, hogy minél több embernek segítsen egészsége megőrzésében és a pozitív életszemlélet kialakításában.

 

2009.04.23   Drogmegelőzési fórum

Maradjunk még mindig a rendőrség háza táján. ?Mondj nemet a drogokra!? címmel konferenciát tartott a Közösségi Házban a Balatonfüred és Kistérsége Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A meghívott előadó Futtató Norbert a Veszprém Megyei Rendőr-Főkapitányság drogmegelőzésért felelős főelőadója volt. A fórum elsődleges célja az volt, hogy a rendőrség mellett a szülők a pedagógusok és a kortársak is bekapcsolódjanak a prevenciós munkába.

 

2009.04.28   Közbiztonsági fórum

Megalakult a Balatonfüredi Kistérségi Közbiztonsági Egyeztető Fórum. Az utóbbi időben a közbiztonságban bekövetkezett bizalomcsökkenés miatt döntött úgy az Országos Rendőr Főkapitányság, hogy kistérségi szervezetek létrehozásával próbálja a közrend helyreállítását erősíteni. A füredi egyeztető fórumon a szakemberek mellett a térség polgármesterei és a civil szervezetek képviselői is jelen voltak.

 

2009.04.10   Fürediek napjainkban

dr. Fülöp Lajos kertészmérnök szokatlan könyvet jelentetett meg. Füredieket mutat be új könyvében, akik ma is itt élnek, dolgoznak a városban. Az ötletet a Márványtábla helyett könyv szolgáltatta, abban ugyanis régi fürediek szerepelnek. Miért ne lehetne napjainkban is egy ilyen antológiát összeállítani, gondolta a szerző.

 

2009.03.24   Állásbörze

Hagyomány már, hogy ilyenkor március végén állásbörzét rendez a helyi munkaügyi kirendeltség. Ezúttal 20 munkáltató 122 álláshelyet kínált a Közösségi Házban megtartott rendezvényen. A munkaügyi helyzet egyébként hasonló az elmúlt évekhez képest, vagyis a válság eddig nem éreztette hatását a kistérségben.

 

2009.03.18   Molnár Csaba miniszter a válságról

A gazdasági világválságról nem csak hallunk nap mint nap, de környezetünkben vagy éppen saját bőrünkön is érezhetjük negatív hatásait. A válság megoldására annyi recept van, amennyi párt létezik az országban, sőt több is, hiszen a Reformszövetség is letette javaslatát a vezetők elé. Legutóbb Balatonfüreden Molnár Csaba energiaügyi miniszter beszélt a válság okairól és lehetséges megoldásáról.

 

2009.03.06   Hitellehetőségek kisvállalkozásoknak

Tájékoztató fórumot tartott Balatonfüreden a Közép-dunántúli regionális fejlesztési ügynökség. Az előadások és beszélgetések célja az volt, hogy a vállalkozók és a munkaadók átfogó képet kapjanak lehetőségeikről.

 

2009.02.26   Új képzés a Széchenyi szakképző iskolában

Rendészeti fakultációs oktatás indul szeptembertől a Széchenyi Ferenc Szakképző Iskolában. A képzésben részt vevő diákok, érettségi vizsgát tehetnek belügyi rendészeti ismeretekből közép és emelt szinten is. Ezt követően pedig nagyobb eséllyel juthatnak be rendészeti szakközépiskolákba, illetve a Rendőrtiszti Főiskolára . Az általános iskolások március 19-ig jelentkezhetnek a képzésre.

 

2009.02.19   Könyv a balatonfüredi színházak és színészek történetéről

A Balatonfüred Városért Közalapítvány kiadásában 600 példányban jelent meg Hudi József új kötete, amely a füredi színházak és színészet történetét mutatja be. A múlt heti könyvbemutatón arról is szó esett, hogy a város vezetése szeretné Füred kőszínházi hagyományait újraéleszteni.

 

2009.02.02   A Szociális Alapszolgáltatási Központról

A Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ január elsejétől nemcsak Füreden, hanem a kistérség egész területén, vagyis Lovastól-Balatonszepezdig nyújt házi segítséget az arra rászorulnak. Az intézményben több, mint 30 szakember dolgozik, akik nemcsak az egészségügyi ellátásban segítenek, de a mindennapi tevékenységekben, mint pl. bevásárlás, csekkek befizetése is segítenek.

 

2009.02.02   Box Füreden

Egyre aktívabb a füredi küzdősport társadalom. A judo mellett a bokszolók is szállítják a jó eredményeket. A legutóbbi versenyen a megyei indulók közül egyedül egy füredinek sikerült kupát szereznie.

 

2009.01.29   Új helytörténeti kiadvány, füredi napló a 19. századból

Kitűnő újabb könyvet jelentetett meg a Balatonfüred Városért Közalapítvány. Lichtneckert András levéltáros, helytörténész dolgozta fel és adta közre, Écsy László fürdőigazgató 19. századi naplóját. Az 1863 és 1892 között írt diárium, azaz napló megkerülhetetlen mindenkinek, aki meg szeretné ismerni Füred történelmét vagy csak arra kíváncsi, hogyan éltek a 19. század második felében az őseink.

 

2009.01.20   A pajzsmirigybetegségekről

A pajzsmirigybetegségek egyre több embert érintek Magyarországon is. A Balatonfüredi Életmód Klub meghívására Kedden délután Dr. Kármán Mikós főorvos tartott előadást a közösségi házban a betegségről, annak okairól és a megelőzés lehetőségeiről.

 

2008.12.13   Látássérültek karácsonya

Szeretetvendégségre hívták a füredi és füredi környéki látássérülteket a közelgő karácsony apropóján. A kistérségi szervezethez közel hetven látássérült tartozik, ebből 19-en Balatonfüreden élnek. A karácsony számukra nem a kivilágított utcákat és házakat jelenik, hiszen sokuknak a fény ismeretlen jelenség. A békét, a nyugalmat viszont ők is érzékelik.

 

2008.10.31   Gyermek helloween

A halloween az angolszász országokban a boszorkányok, kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, Amerikában a legelterjedtebb. Európában többször fellángolt a hagyomány, de mindig feledésbe merült. Az utóbbi években azonban a halloween ünneplése ismét visszatért, valószínűleg a népszerű amerikai ponyvakultúra nyomán. Magyarországon is egyre több helyen ünneplik meg pl. több iskolában beöltöznek a gyerekek és cukrot osztanak az osztályokban. Balatonfüreden a Nagycsaládosok Szivárvány Egyesülete szervezett vidám halloween party-t, a gyerekek részére október utolsó napján.

 

2008.07.30   Megújult a Füred TV honlapja

Ma már szinte elengedhetetlen, hogy a különböző médiák az interneten is megjelenjenek, különösen igaz ez egy televízió esetében. Bár a Füred TV-nek évek óta működött saját honlapja, valahogy talán mégsem töltötte be azt a szerepet amit szántunk neki. Mostantól azonban azt ígérhetjük Önöknek, hogy a balatonfüredi hírek itt jelennek meg a leggyorsabban és a legpontosabban. Megújult a Füred TV weboldala, ami számos új funkcióval várja az olvasókat. Adásaink tudósításait, riportjait pedig rögtön a műsor után újranézhetik.

 

2008.07.25   Új, 2020-ig szóló fejlesztési koncepció a Balatonnál

Társadalmi egyeztető fórumot rendeztek a Balaton hosszú távú fejlesztési lehetőségeiről Siófok és Keszthely után Balatonfüreden is. A Balaton Fejlesztési Tanács megbízásából a Balatoni Integrációs Kht. készítette el azt a dokumentumot, amely a térség területfejlesztési koncepcióját határozza meg 2020-ig

 

2004.04.07   A Fidesz Nyugdíjas Tagozatáról

Országos szinten már mindenhol megalakultak a FIDESZ MPSZ-hez tartozó különböző tagozatok. A nyugdíjas tagozat megyei központja Balatonfüred lesz és ezzel területi elven minden település képviselve van a szervezetben. A tagozat bázisát adó nyugdíjas polgári egyesületek újabb tagokat várnak soraikba.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT