MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Mélygarázs lesz a Zákonyi utcai parkoló

2016.10.10. • 2017-re egyszintes mélygarázs épül a Zákonyi utcában, felette a parkosítás során két családi ház nagyságú épületet terveznek, melyekben a park közepén étterem, cukrászda és jobb oldalán kiállítóhely lenne. Emellett a parkba szökőkutat és idény jelleggel korcsolyapályát szeretne a városvezetés. Hogy ezen kívül mire futja a vizes világbajnokságra kapott állami támogatásból és önkormányzati pályázatból, erről tartott lakossági fórumot dr. Bóka István polgármester.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Sima Ferenc - 2017.01.10. - 11:48:35

A videón bemutatott látványtervben az az érdekes, hogy a szóbeli állítással szemben nem tartalmaz zöldfelületet, csak a most is meglévő keskeny sávot az út szélén, a többi teljes terület, értsd a teljes régi parkoló terület be van építve, illetve le van kövezve. A lekövezett részre be van rajzolva még néhány fa, ami nyilván lehetetlen. Egyébként milyen vastag földréteg lesz a mélygarázs fölött? Egyáltalán, megélnek majd ott a fák? Az a két fényképimitáció is teljes becsapás, amin csak fű és fák látszanak, hiszen a látványterv és az állítólagos beépítési kötelezettség szerint is egy hatalmas épület fog a területen végighúzódni. Valóban gyanús, hogy egy ingatlanbiznisz a dolog lényege, nem pedig az, hogy az itt lakóknak és a nyaralóknak jobb legyen.

#1 - Tamás Német - 2016.10.18. - 09:48:40

Számomra ebből a riportból nem derül ki,hogy a Zákonyi uti parkloló alatt csak 1 szintes lenne a mélygarázs,de akárhogy is lesz,erős a gyanúm,hogy ez csak egy ingatlanbiznisz fedezéke.Racionálisan,gondolkodva a másik,71-es út mellett épülő 3 !! szintes mélygarázsnak nagyobb értelmét látnám,érthetetlen,hogy Polgármesterünk miért áll inkább a Zákonyi uti 1!! szintes beruházása mellé.?
Illetve érteni értem...valószínű sokkal nagyobb nyomás nehezedik rá ,hiszen ennek a területnek a beépítésére óriási harc folyik a kulisszák mögött.
Ne legyen azonban kétségünk....egyik beruházás sem fog a jövő évi úszó Vb eseményeire elkészülni,de ha csak 1 szintes lesz a Zákonyi mélygarázs,az sem fogja megoldani az eddig is problémás part közeli parkolást....igaz,ezt nem is kellene "rátolni" a Balatonra .

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 3367

Mai megtekintés: 3

Utolsó: 2024.07.22 12:38:44

ADATLAP

Forgatás napja: 2016.10.10

Sugárzás napja: 2016.10.12 (1316. adás)

Videó hossza: 0:07:38

Szerkesztő:

Csorba Kata

Operatőr:

Vincze Gyula

Vágó:

Vincze Gyula

Forgatás helyszíne:

Balatonfüred, Közösségi Ház

Riportalany:

Dr. Bóka István polgármester, Balatonfüred

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT