MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Tihany

Találatok száma: 29

 

2017.05.17   Helyzet van, munkaerőhiány sújtja a turizmust

Pár éve már érezhető, hogy előbb-utóbb komoly gondot okozhat a turisztikai szakemberek nyugatra vándorlása. Az idei szezonban ott tart a balatoni vendéglátás, hogy egyes helyeken már az üzletek kinyitása is veszélybe került a munkaerőhiány miatt. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségénél is attól tartanak, hogy ha nem történik jelentős bér emelés az ágazatban, akkor nem lesz aki a hotelekben felszolgálja a reggelit, pedig a vendégszámmal már nincs baj a Balatonnál. Egy tíz éve elindult hévízi minta alapján, most Balatonfüreden is megalakult egy új szakmai fórum, ahol rendszeresen találkoznak a helyi szállodaigazgatók. Egyebek mellett arról tanácskoznak, hogyan tudják egymás munkáját segíteni, a munkaerőhiányt enyhíteni. A vendéglátósok érdekvédelmi szervezete közben Tihanyban elindította az idei szezont, ott is borúsan látják a jelenlegi helyzetet, nem örülnek a jövőre bevezetendő kötelező szervízdíjnak sem.

 

2016.11.02   Új kilátót avattak Tihanyban

November 2-án felavatták a tihanyi Apáti-hegyen létesített új kilátót, amely egyedülálló panorámát biztosít a tájra. A 16 méter magas építmény három szintes és mintegy 40 millió forintba került, amelyből 15 milliót a Földművelésügyi Minisztérium biztosított. A római őrtornyokat idéző forma egyedi az eddig megépült balatoni kilátók sorában, hiszen ez az egyetlen olyan építmény amely felfelé szélesedik.

 

2016.09.20   Európa legbiztonságosabb üdülőhelye a Balaton

Sehol nincsenek olyan biztonságban a hazai és külföldi turisták mint a Balatonnál, legalábbis az idei idegenforgalmi szezon közbiztonsági számai ezt támasztják alá. Szinte minden területen csökkent, ráadásul igen jelentősen a bűncselekmények száma, ez pedig a vendégéjszakák növekedését hozta magával. A számos nagy rendezvény biztosítása és a déli határvédelemmel kapcsolatos többletmunka ellenére, a helyi rendőrök derekasan helytálltak, mondta dr. Halmosi Zsolt országos rendőrfőkapitány-helyettes, a napokban megrendezett szezonzáró fórumon.

 

2016.09.09   Tihanyban rendezték az Európai Falumegújítási verseny díjátadóját

Az Európai Falumegújítási Díj pályázatát 1990-ben hirdették meg először. A díj a falvak külső megjelenése mellett, mindenekelőtt a falvak és községek belső minőségét értékeli, amelynek a fő szempontjai pl. a gazdasági környezet élénkítése, a korszerű szociális intézmények megléte, az építészet, az ökológia, az energiaellátás összehangolása. Az idei díj mottója a "Nyitottnak lenni" szlogen volt, végül egy osztrák település nyerte el az elismerést. Két éve ugyanezt a díjat vehette át Tihany, a község éppen ezért most házigazdája volt a rangos díjkiosztó ünnepségnek.

 

2016.05.19   Több rendőr lesz nyáron a Balatonnál

Ismét jelentős számú egyenruhás érkezik a nyári szezonban a készenléti rendőrségtől, de lesznek kerékpáros és lovas rendőrök is a Balatonnál. Dr. Halmosi Zsolt, országos rendőrfőkapitány-helyettes Tihanyban elmondta, ma a Balaton biztonságos üdülőhely, de a nemzetközi terrorizmus miatt fontos, hogy a felderítő tevékenységüket fokozzák a hatóságok. A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság Zalakarostól a Dunántúlt átszelve egészen a Velencei-tó keleti csúcsáig tevékenykedik, összehangolt munkájukat az idén Veszprémből irányítják.

 

2015.11.03   Búvárok a Balatonban

Rendkívüli felvételeket köszönhetünk két búvárnak, akik a novemberi csodálatosan tiszta Balatonban kíváncsiak voltak rá, hogy milyen ilyenkor a tó világa. Bár a videón nem túl nagy az élet, eddig még nem láttuk a víz alatti világot télen.

 

2015.07.31   Tragikus vízi balesetek a Balatonon

A közelmúltban több tragikus vízi baleset is történt, egy hete két férfi Balatonfürednél tűnt el a tóban, egyik egy vízibicikliről, a másik egy vitorláshajóról került a vízbe. Nem ők az egyetlen áldozatok, de talán az ő haláluk elkerülhető lett volna, hallottuk a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának sajtótájékoztatóján. A vízimentők szerint a felkészülés fontos, mindenkinek mérlegelnie kell úszástudását, fizikai erőnlétét is. Ajánlják a BalatonHelp nevű okostelefon alkalmazást használatát, amely GPS alapon közli a vízimentőkkel, hol tartózkodik az, aki bajba került.

 

2014.07.29   Megújult a tihanyi hajókikötő környéke

Száz százalékos pályázati támogatás mellett teljesen megújult a tihanyi hajókikötő környéke. Újjáépítették a parkot, áthelyezték a Darányi Ignác-emlékművet, az aszfaltos sétányt díszburkolat váltotta fel, új közvilágítás kapott a terület, a csapadékvíz-elvezetés is korszerűbbé vált, ezzel a parti sétányt vonzóbbá tették.

 

2013.10.14   Már a révig lehet kerékpározni Tihanyban

Uniós forrásból teljesen elkészült a Tihanyi-félsziget keleti oldalán futó kerékpárút, így mostantól a 71-es főúttól egészen a kompátkelőig lehet kerékpározni. A zömében a közút mentén futó, de az utolsó szakaszon a település lakott területén is áthaladó új útszakasz, biztonságot nyújt a kirándulóknak. A turisztikai fejlesztések nem fejeződnek be Tihanyban, ősszel megkezdődött a Hajóállomás környékének felújítása, ahol új park, játszótér várja majd a látogatókat.

 

2007.09.02   A tihanyi limnológia története - a Füred TV saját gyártású dokumentumfilmje

A Balatoni Limnológiai Intézet történetét mutatja be a Füred TV 2007-ben, az intézmény fennállásának 80. évfordulójára készült kisfilmje. Kutatásaik fő profilja a hidrobiológia és a gerinctelen neurobiológia valamint ezek gyakorlati és gazdasági hatásai.

 

2013.07.26   Kétszáz milliárdos uniós támogatással újultak meg a balatoni települések

Az elmúlt három évben uniós, állami és önkormányzati forrásokból szinte valamennyi Balaton-parti település megszépült, mindenhol történtek fejlesztések. Ezekről számolt be Tihanyban Selmeczi Gabriella a FIDESZ szóvivője és dr. Bóka István a BFT elnöke. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a Balatoni Kiemelt Üdülőkörzetben 1900 megítélt projekt volt, összesen 200 milliárd Ft-os uniós támogatással.

 

2013.07.11   A horgászok érdekeit szolgálja az új halgazdálkodási törvény

Szeptemberben lép életbe az új halgazdálkodási és halvédelmi törvény, amely a halászattal szemben a tisztességes horgászatot részesíti előnyben. Magyarországon mintegy 400 ezer horgász él, akik komoly társadalmi és gazdasági értéket jelentenek, őket kívánja védeni az új jogszabály. Ezzel párhuzamosan az orvhorgászok viszont az eddigieknél jóval keményebb büntetésre számíthatnak.

 

2013.05.02   Megújult közterekkel kezdi a szezont Tihany

Az Új Széchenyi Terv programjában, 793 millió forintból újult meg Tihany számos sétánya, köztere. A Tihanyi Legenda projektet május 2-án adták át a közönségnek. A község azt várja a beruházástól, hogy nem csak napközben, de ezután esténként is lesz élet Tihany utcáin, ehhez nyári rendezvényeket is terveznek.

 

2013.04.25   Szorosabbra fűzi együttműködését a kamara és a KISOSZ

Tihanyban tartotta meg hagyományos szezonindítóját a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a KISOSZ Veszprém Megyei Szervezete. A vendéglátósok előadást hallgathattak meg az idegenforgalommal kapcsolatos témákban, valamint együttműködést írt alá a két rendező szervezet. A fórumon előadást tartott a Nemzetgazdasági Minisztérium osztályvezetője is, aki sikertörténetként beszélt a balatoni idegenforgalomról, miközben a kamara elnöke azt mondta, a kis- és középvállalkozások szenvednek.

 

2012.10.18   Polgármesterek randevúja

18. alkalommal rendezték meg október 18-án a polgármesterek éves nagy találkozóját, melynek ezúttal Tihany adott otthont. Az eseményen Tállai András belügyi államtitkár tájékoztatót tartott a január elsején bevezetésre kerülő önkormányzati változásokról, majd átadták az "Év Polgármestere", az "Év Alpolgármestere" és az "Év Jegyzője" díjakat. A tisztségviselőkre ezúttal is interneten lehetett szavazni, ezek alapján született az eredmény.

 

2012.09.11   III. Art-Sympo-Impro-Privé művésztelep

Augusztus elején egy héten át alkottak a Balatonnál az Art-Sympo-Impro-Privé Alapítvány művésztelepén hazai és külföldi művészek. Festők, grafikusok, fotósok örökítették meg mindazt, ami az improvizatív tájról eszükbe jutott. Szombaton Tihanyban a piacon állítottak fel rögtönzött kiállítást, de az érdeklődők hamarosan Budapesten is megtekinthetik az elkészült alkotásokat.

 

2012.06.29   Indul a Tihanyi Szabadtéri Játékok

Bujtor István 2004-ben vette át a tihanyi szabadtéri színpad üzemeltését és rövid idő alatt sikerre is vitte a Tihanyi Szabadtéri Játékokat. A színész halála után úgy tűnt vége az előadássorozatnak, azonban Bujtor István felesége felismerve az óriási igényt és átvéve a hátrahagyott örökséget tovább vitte a programot. 2012-ben július 6-án indul a nyári színházi szezon Tihanyban és augusztus végig 16 színvonalas produkciót láthat majd a közönség, a nem mindennapi környezetben.

 

2012.05.08   A Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonnyitó értekezletén

Ha szükséges, akár több ezer rendőrt is a Balaton partjára fogunk vezényelni a nyári hónapokban- ezt mondta dr. Halmosi Zsolt dandártábornok, rendészeti főigazgató a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság szezonnyitó tanácskozásán a Club Tihanyban. A bizottság soros elnöki posztját ebben az évben Veszprém megye látja el. A rendőrség munkáját több társhatóság is segíti majd, a polgárőrség például 73 egyesülettel és 2000 fővel vesz részt a közbiztonság fenntartásában.

 

2011.08.20   ARTplacc - Kortárs Művészeti Napok Tihanyban

A korábbi évtizedek balatoni hangulatát idézte az az egyedülálló csoportos kiállítás, melyet ARTplacc néven a Tihanyi-félsziget három különböző helyszínén láthattak az érdeklődők augusztus 13-a és 21-e között. A tárlat 15 budapesti galéria példaértékű összefogásával jött létre. Augusztus 20-án iparművészeti és design vásárral is kiegészült.

 

2011.07.01   Július 8-tól Tihanyi Szabadtéri Játékok

Július 8-án egy igazi nagy durranással, a Budapest Bár Hoppá! című lemezbemutató koncertjével veszi kezdetét a Tihanyi Szabadtéri Játékok programsorozat, amely egészen augusztus 27-ig minden pénteken és szombaton várja a látogatókat. Lesz operett, vígjáték, komédia és koncertek. Jön a Republic és Quimby, Kulka János főszereplésével pedig látható lesz a Rain Man című darab.

 

2011.04.14   Újabb kerékpárút épül Tihanyban

Tihany egyre nagyobb figyelmet fordít a kerékpárosokra, a kerékpáros turizmusra ezért újabb és újabb bicikliút szakasz építésébe kezdenek. A napokban a félsziget keleti oldalán indult meg az építkezés, az itt megvalósuló biztonságos kerékpárút a diósi deltától a hajóállomásig tart majd.

 

2011.04.03   Látássérültek a tihanyi kalandparkban

Az egyre népszerűbb kalandparkok még egy egészséges ember számára is jelentős kihívást jelenthetnek, talán keveseknek jutott volna eszébe, hogy a látássérült embereknek is kitűnő szórakozási lehetőséget kínálhat a nem mindennapi élmény. Tihanyban két látássérültekkel foglalkozó egyesület is kipróbálta az extrém terepet.

 

2010.07.17   Termelői piac Tihanyban

Balaton-felvidéki őstermelők, ideköltözött külföldiek, frissen sütött kenyér, tej, zöldségek és különleges házi termékek várják a szombatonként nyitva tartó tihanyi piac vendégeit az Akasztó-dombon.

 

2010.06.13   Magyar Imre centenáriumi emlékkönyv

Június 12. és 15. között tartották Tihanyban a Magyar Gasztroenterológiai Társaság 52. Nagygyűlését, melynek keretében bemutatták a balatonfüredi származású és a városhoz a mai napig erősen kötődő Honti József dr. által szerkesztett, Magyar Imre professzorról szóló könyvét. Magyar Imre a hazai belgyógyászat kiemelkedő alakja idén lenne száz éves.

 

2009.12.03   Megújul a tihanyi apátság környéke

Félmilliárd forintos turisztikai fejlesztés veszi kezdetét Tihanyban. Az apátság előtt turista fogadó központot építenek, megújul a szabadtéri színpad, a Belső-tó partján pedig látogatóközpontot alakítanak ki Levendula-ház néven. A község életében 2004 óta ez az első jelentős uniós támogatással megvalósuló projekt.

 

2009.10.24   Garda Fesztivál Tihanyban

Nyolcadik alkalommal rendeztek Tihanyban Garda fesztivált az elmúlt hétvégén. A tihanyi halászoknak emléket állító programsorozat 2002 óta a Balaton part egyik legjelentősebb szezonzáró eseményévé vált. Az ország minden tájáról, sőt külföldről is érkeztek turisták a fesztiválra, melyet számos kulturális program is kísért.

 

2009.05.23   Horgássz ne drogozz

A fóti gyermekvárosból is érkeztek arra a tihanyi horgászversenyre, amelynek mottója Horgássz, ne drogozz! Szombaton nem a kifogott hal mennyisége volt a lényeg hanem, hogy a fiatalok hasznosan töltsék el szabadidejüket.

 

2008.08.06   Kiáltás a sikerért, olimpiai "hangpróba" Tihanyban

Olimpiai hangpróbát tartottak Tihanyban a visszhang-dombon. A szervezők kitalálták, hogy még az olimpiai játékok előtt megkeresik azt, aki a leghangosabb kiáltással buzdítja a magyar férfi vízilabda-válogatottat. A teljesítményeket decibel mérővel mérték, de az kérdéses, hogy a kiáltásokat meghallották-e Pekingben.

 

2008.08.06   Rendőrségi hírek

Mai rendőrségi híreinkben beszámolunk egy táborról amit a füredi kapitányság rendez és amely elősegíti a térség közbiztonságát.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT