MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Hotel Silver Resort

Találatok száma: 28

 

2014.12.16   Lezárult az Öveges projekt első szakasza

A jövőre hatvan éves Lóczy gimnáziumban is felismerték, hogy nagyobb hangsúlyt kell fektetni a természettudományos képzésre. Pályázati pénzből elkészült a labor és elindítottak egy természettudományos osztályt is, hallottuk a projektzárón.

 

2014.09.29   Nádas Péter író is részt vett a fordítók konferenciáján

Nádas Péter íróval is találkozhattak a regényét fordítók Balatonfüreden, azon a konferencián, amelyet a Magyar Fordítóház Alapítvány szervezett. A kilenc országot képviselő fordítók zömének nem volt új a város, hiszen többségük már dolgozott a balatonfüredi Fordítóházban.

 

2014.03.22   Művészet és tér konferencia és rendkívüli tárlatvezetés

A materializmus elbukott az idealizmussal szemben, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy Hamvas Béla túlélte azt a hatalmat, amely megpróbálta őt elpusztítani, és raktárosként dolgoztatta Inotán, Várpalotán, de szellemisége túlélte az őt jelentéktelenné tenni akarókat- mondta Navracsics Tibor miniszter a Művészet és tér konferencia bevezetőjében.

 

2013.08.26   A Visegrádi Együttműködés és az Európai Unió

Júliustól Magyarország az elnöke a Visegrádi - azaz lengyel, cseh, szlovák és magyar - Együttműködésnek. Az uniós államtitkárok Balatonfüreden üléseztek, hogy előkészítsék az októberi miniszterelnöki találkozót Brüsszelben. A tanácskozáson szó volt arról is, hogy a magyar helyzet, mi szerint Brüsszel úgynevezett szabálytalanságok miatt felfüggesztette a magyar pályázatok nagy részét, előfordult tavaly Csehországban és korábban Szlovákiában is, ezért remélik a tagállamok, hogy a következő költségvetési ciklusban, 2014-től egyértelműbbek és betarthatóbbak lesznek a kohéziós pályázatok szabályai.

 

2012.12.01   Luxus az óceánon

Ki ne vágyna arra, hogy egy ötcsillagos luxus szállodában töltsön egy hetet. Mindezt megtehetjük már az óceánjárókon is, hiszen még a magyar fizetésekhez mérten is elérhető áron lehet utazni a világ legnagyobb hajóin. Akit ez a különleges világ érdekel, most megismerkedhet vele Érsek M. Zoltán hiánypótló könyvében.

 

2011.05.12   Fekete-fehér - Nagy Tímea kiállításán

Különleges fotókat láthat a közönség az Esszencia étteremben. Nagy Tímea kiállításán Rádóczy Andrea köszöntötte a megjelenteket és Csorba Kata főszerkesztő méltatta a fotóművész munkáját.

 

2011.03.20   Megállapodások a debreceni és a füredi kistérségek között

A jövőben az állam részéről pályázati formában jelentős segítséget fognak nyújtani azoknak a településeknek, akik kulturális együttműködést alakítanak ki egymással, így színesítve saját programkínálatukat. Ezt Halász János államtitkár, a Városok-Falvak Szövetségének elnöke mondta egy füredi konferencián, ahol több konkrét együttműködés is született. Balatonfüred például a debreceni sikeres együttműködésre építve, Berettyóújfaluval köt kulturális szövetséget.

 

2010.10.21   TDM konferencia

Lesz pénz a turisztikai egyesületekre - hallottuk a füredi TDM konferencián. A négy éve alakult füredi egyesület jó helyzetben van, pályázhat legalább 50 millióra a következő évben is, ugyanakkor régiósan szövetkezve és mint gyógyüdülő városi egyesület is elnyerhet ugyanennyit. Jó helyzetben van Balatonfüred is, hiszen a vizekben gazdag város arculata jól illik az új országos turisztikai arculathoz, azaz a rejtett vizek országa imázshoz.

 

2010.08.17   Beszélgetés Széchenyi Krisztiánnal a "Romantikus Reformkor" egyik fővédnökével

Szeptember 24. és 26. között 5. alkalommal rendezik meg Balatonfüreden a "Romantikus Reformkor - séta a századok között" elnevezésű programsorozatot. A rendezvény egyik fővédnöke lesz a Széchenyi család leszármazottja Krisztián, akinek szépapja volt a legnagyobb magyar idősebb testvére Széchenyi Pál.

 

2010.08.17   Távol-keleti kapcsolat: kínai testvértava lehet a Balatonnak

A kínai Ningbo városánál található Dongquian-tó és a Balaton közötti együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá a közelmúltban Balatonfüreden. A tervek szerint elsősorban kulturális kapcsolatot alakítana ki egymással a két régió, de ezen felül gazdasági és kereskedelmi haszna is lehet az együttműködésnek.

 

2010.07.29   Úszó Eb 2010 - sajtótájékoztató

Újabb nagyszabású sporteseményre kerül sor augusztus 4. és 8. között Balatonfüreden. A magyarországi Úszó Európa-bajnokság nyíltvízi, hosszútávú versenyszámait rendezik a Marina Hotel előtti vízfelületen. A verseny sajótájékoztatóját az elmúlt héten rendezték.

 

2010.07.29   Változtak az alkalmi munkavállalás szabályai

A kormány augusztus 1-én új szabályokat vezetett be az alkalmi munkavállalás kapcsán. Mostantól nem kell jelenléti ívet vezeti és csökkentek a közterhek is. Még munkaszerződést sem kell kötni, csak ha azt a dolgozó külön kéri.

 

2010.04.30   A Pannon Várszínház nyári programjai

A Pannon Várszínház évek óta meghatározó szereplője a füredi kulturális életnek a Füred Fest-tel és az exlúzív Anna-Grand bérletsorozattal. Az idei nyári szezonban még több programot kínálnak, ezúttal már nem csak Füreden, hanem a környező Balaton-parti településeken is. Alsőörsön a Harley Davidson fesztivál keretében mutatják be 150 szereplővel a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt.

 

2010.01.05   Ünnepi vendégforgalom a füredi szállodákban

Élénk volt a belföldi idegenforgalom az ünnepek alatt. Karácsonykor ugyan kevesebben utaztak, két ünnep között és szilveszterkor azonban a statisztikák szerint 70-80%-os kihasználtsággal üzemeltek a közkedvelt hotelek. Mi annak jártunk utána, hogy a Balatonfüreden télen is nyitva tartó szállodák milyen vendégforgalmat bonyolítottak az ünnepek alatt.

 

2009.12.15   Karácsonyi menü ajánlat

Karácsonykor a legtöbb magyar családban halászlé, töltött káposzta, pulykasült és beigli kerül az asztalra. Persze ezeket az ételeket nemcsak hagyományos módon, hanem különleges fűszerezéssel is el lehet készíteni. A változatos ünnepi menühöz most a Sunset étterem séfje, Tóth Ferenc ad tippeket, aki több mint öt évig volt az amerikai magyar nagykövetség szakácsa.

 

2009.09.05   Tőzsér Árpádé lett a Quasimodo Emlékdíj

Az elmúlt 17 év során egyre ismertebb a Quasimodo költőverseny és az ehhez kapcsolódó kulturális rendezvénysorozat. Ma már képzőművészeti kiállítás, filmbemutató, prózaíró verseny is része a költészet mellett a Quasimodo napoknak. Sőt Füred több európai világvárosban, Bécsben, Moszkvában és a szicíliai Messinában is megjelenik ennek kapcsán.

 

2009.06.19   Ferencsik János emléknap

Ferencsik János halálának 25. évfordulójára emlékeztek múlt héten Balatonfüreden. A híres karmester az 50-es években vásárolt házat a Tamás-hegyen, ide járt pihenni, itt érezte magát a legjobban. Az emléknap keretében egykori pályatársai, barátai, tisztelői tartottak film vetítéssel egybekötött előadásokat. Este pedig a katolikus templomban a Musica Sonora kamarazenekar koncertje várta az érdeklődőket.

 

2009.06.11   Nemzetközi borminősítés, az országban először a Balatonnál

A borok világában nem könnyű eligazodni, ha alkalomhoz, ételhez, netalán személyhez illő bort választanánk. Az országban most először a Balatonnál tartottak olyan borminősítést, amely alapján színekkel jelzik majd a palackokon a minőséget. A borminősítés minőségét pedig a nemzetközi zsűri szavatolta.

 

2009.06.08   Könyvhét záró

Az idén összefonódott az Ünnepi könyvét az imént látott Jókai Napokkal. A könyvheti megnyitót az Anna Grand Hotelben rendezték. Hétfőn a rendezvény utolsó napján, bemutatták a Szerelmes magyar írók című sorozat befejező kötetét amely Vajda János szerelmes lírájával foglalkozik, valamint a Tempevölgy című irodalmi folyóirat legújabb számát.

 

2009.04.30   Készülnek a szezonra a vendéglátósok

Készülnek a nyári szezonra a balatoni vállalkozások is. Sok étterem és vendéglátóhely a napokban nyit, a strandokon is hamarosan beindul az élet. A Kisiparosok Országos Szövetségének Veszprém megyei szervezete szezonfelkészítő fórumot tartott a Silver Hotelben.

 

2009.04.23   Konferencia a középkori falfestészetről

A középkori falfestészetről és a freskók restaurálásáról tartottak nemzetközi konferenciát Balatonfüreden. A tanácskozás rendezője az Teleki László Alapítvány volt, melyet Füred Város Önkormányzata is támogat.

 

2009.02.17   Török delegáció Balatonfüreden

Balatonfüred számára mindig is fontosak voltak a testvérvárosi kapcsolatok. Ilyen szerződés van horvátországi, németországi, holland, finn, olasz és erdélyi városokkal is. Most a törökországi Ilica városából érkezett küldöttség Balatonfüredre, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a várossal. Hogy ebből lesz-e valaha testvérvárosi viszony, az a képviselő-testületen múlik.

 

2009.01.22   2009 a kulturális turizmus éve

Remélhetőleg Balatonfüred turizmusának is kedvez az a kampányév, amelynek vidéki megnyitóját itt tartották a városban. 2009-ben a kulturális értékeken van a hangsúly az idegenforgalomban. Balatonfürednek pedig a nyári vizi örömökön kívül van mit kínálnia az ide látogató vendégeknek.

 

2009.01.22   Kellei Györgyé a Balatonfüred Város Kultúrájáért kitüntetés

Kellei Györgyöt jól ismerik a fürediek. Korábban a vízműnél dolgozott, majd jó húsz éve újságíró. Írásaival szinte minden nap találkozhatnak a megyei újság, a Napló oldalain. Kellei György a magyar kultúra napján vette át a Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetést.

 

2009.01.22   Tihany és Füred együttműködése

Balatonfüred és Tihany soha nem volt egymás riválisa. A turisztikai kínálatban a két település mindig kiegészítette egymást. Aki eljött Balatonfüredre, az általában Tihanyt is megnézte és viszont. Éppen ezért szinte kézenfekvő a most aláírt együttműködés, mely szerint Füred és Tihany megpróbálja kihasználni ezeket az adottságokat.

 

2009.01.09   Díjat nyert a Hotel Silver Resort

Első helyezést ért el a balatonfüredi Hotel Silver Resort Wellness és konferenciaszálloda a X. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjpályázaton. A nemzetközi megmérettetésnek Peking ad majd otthont, ahová a füredi hotel automatikus meghívást kapott.

 

2008.11.28   Megünnepelték a Hild-díjat

Mint arról már többször is beszámoltunk, Balatonfüred a megújuló arculatáért, szépülő parkjaiért, sétányaiért megkapta a Hild-díjat. A plakettet Kecskeméten vette át dr. Bóka István polgármester. Az elmúlt héten azokat köszöntötték és ünnepelték akiknek a munkája nagyban hozzájárult a sikerhez.

 

2008.09.05   Összefoglalo a Quasimodo Költőversenyről 1. rész

16. alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyt. A kétnapos rendezvénysorozat alatt könyvbemutatók, kiállítások, irodalmi kerekasztalbeszélgetések várták az érdeklődőket. A főszerep azonban természetesen a pályázó verseké volt. Idén az emlékdíjat Tóth Krisztina, a különdíjat pedig Barna T. Attila kapta. Most közel 20 percben megnézhetik, hogy milyen programok várták az érdeklődőket a 2 napos Quasimodo Költőversenyen.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT