MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Oberfrank Pál igazgató, Petőfi Színház, Veszprém

Találatok száma: 21

 

2014.06.15   Évadzáró a Petőfi Színházban

Nagy sikere volt idén a nyílt napnak, a Bérletek éjszakájának, az Angol Nyelvű Drámafesztiválnak, az Erdélyi Napoknak és jelentősen nőtt a bérletesek száma, hangzott el a Veszprémi Színház évadzáró társulati ülésén. Több színművész munkáját kitüntetéssel ismerték el és megtudtuk azt is, hogy a nyár is mozgalmasnak ígérkezik.

 

2014.05.14   Sajtótájékoztató a Veszprémi Petőfi Színházban

Sajtótájékoztatót tartott a Veszprémi Petőfi Színház. Oberfrank Pál direktor bejelentette, hogy a teátrum felkarolja a Polányi Passiót.

 

2014.04.10   Évadhirdető a Veszprémi Petőfi Színházban

Évadhirdető sajtótájékoztatót tartott a Veszprémi Petőfi Színház, ahol a 2014/2015-ös évad kínálata mellett megtudtuk, hogy a teátrum több sikerelőadása is műsoron marad és a következő szezonban is számos bérlettípus között válogathat a közönség.

 

2013.09.20   Kiállítás Miroslav Krleza tiszteletére

A magyarul is tudó horvát író Miroslav Krleza tiszteletére nyílt kiállítás a Veszprémi Petőfi Színház előcsarnokában. Az Országos Széchenyi Könyvtár által összeállított tárlatot első ízben 2011-ben, Krleza halálának 30. évfordulóján Budapesten, majd a következő év nyarán Balatonfüreden is láthatta már a közönség.

 

2013.07.26   Nyáron is népszerű a Petőfi Színház

Országszerte kedvezően fogadták a Veszprémi Petőfi Színház nyári előadásait. Ez 7500 plusz nézőt jelentett a teátrum számára. Többek között erről beszélt Oberfrank Pál és Eperjes Károly a múlt héten megtartott sajtótájékoztatón. Az új évad előadásaira augusztus 21-től válthatnak bérletet a nézők.

 

2013.06.18   Évadzáró a Veszprémi Petőfi Színházban

A Veszprémi Petőfi Színház közönsége Trokán Annának ítélte a Petőfi-díjat, Tóth Loon pedig a társulat szavazatai alapján a Latinovits-díjat vehette át a teátrum évadzáró társulati ülésén. Trokán Anna három éve játszik Veszprémben, többek között a Pacsirta címszerepében, a Iphigeniában, a Monmartre-i ibolyában láthatta a közönség. Tóth Loon idén rendezőként is bemutatkozott a Tábori piknikkel, ő elsősorban ennek tulajdonítja az elismerést.

 

2011.10.15   50 éves a Veszprémi Petőfi Színház társulata

Idén ünnepelte a társulat megalapításának 50 éves évfordulóját a Veszprémi Petőfi Színház. A megemlékezésen új örökös tagokat avattak, felelevenítették az 1961 óta eltelt idők legendás darabjait, színművészeit és díszelőadással is köszöntötték a jubileumot.

 

2011.09.14   A Koldusoperával indult a Petőfi Színház új évada

Hatalmas sikerrel mutatták be a Veszprémi Petőfi Színházban szeptember 16-án a Koldusopera című zenés darabot parádés szereposztásban, Szinetár Miklós rendezésében. A premieren megjelent az 1958-as előadás két szereplője Bodrogi Gyula és Király Levente is. A darab érdekessége, hogy a társulat tagja Trokán Anna együtt áll színpadra édesanyjával Papadimitriu Athinával.

 

2011.08.24   50 éves a Veszprémi Petőfi Színház társulata

Idén ünnepli 50. születésnapját a Veszprémi Petőfi Színház társulata. A jubileumi évad első nagyszínházi előadása Szinetár Miklós rendezésében a Koldusopera lesz. De nem csak színdarabokkal hanem számos kísérőrendezvénnyel is várják az érdeklődőket az ünnepi évadban. Könyvbemutatókkal, kiállításokkal, pódiumbeszélgetésekkel, szeptember 3-án pedig a már hagyományosnak mondható nyílt nappal.

 

2011.07.07   Túl a rivaldán - a Veszprémi Petőfi Színház nyári bemutatója

Nyári premierként a veszprémi História kertben mutatta be július 9-én a Petőfi Színház új produkcióját a "Túl a rivaldán" című zenés kabarét. A Szerednyei Béla által rendezett darab a színház belső, titokzatos világába enged bepillantást. Az összeállítás ősztől a Bujtor-Latinovits Játékszínben lesz látható.

 

2011.06.18   Évadzáró a Veszprémi Petőfi Színházban

Június 18-án tartották a Veszprémi Petőfi Színház évadzáró társulati ülését. Ezen a napon adták át a Petőfi és a Latinivits-díjat. Előbbit a közönség szavazatai alapján Kőrösi Csaba színművész kapta, utóbbit a társulat tagjainak szavazatai alapján Kellerné Egresi Zsuzsanna a teátrum értékesítési vezetője vehette át.

 

2011.02.17   Operabemutató a Petőfi Színházban

Nagy sikert aratott a Petőfi Színház első családi operabemutatója az Andersen meséjéből született Pomádé király új ruhája című előadás. Az áthallásos történet mondanivalóját a felnőttek értik meg igazán, a fülbemászó dallamok, a rímes összefüggő szövegek és a színes díszletek azonban segítenek abban, hogy a legkisebbek is megkedveljék ezt a műfajt.

 

2011.01.14   Színházi ajánló: Csókos asszony

Igényes szórakozást kínál a veszprémi Petőfi Színházban a zenés műfajt kedvelő közönségnek a Csókos asszony című operett, amely Zerkovitz Béla az egykori szegedi építészmérnök egyik legismertebb műve. Zerkovitz örökzöld slágerei: Mi muzsikus lelkek..., Most amikor minden virág nyílik..., Van a Bajza utca sarkán, Éjjel az omnibusz tetején. A felcsendülő melódiák garanciát jelentenek, hogy a közönség hátradőlhet a székében és engedje, hogy a dalok, a szerelem és a humor szárnyán repítsék az operettek habkönnyű világába. Az előadást Oberfrank Pál igazgató állítja színpadra. Most az operettrészletek mellett a rendezővel és a főszereplőkkel láthatnak interjúkat.

 

2010.11.23   Új bemutató a Petőfi Színházban

November 26-án mutatták be a Petőfi Színházban Shakespearae Szentivánéji álom című vígjátékát Szergej Maszlobojscsikov rendezésében. A darab több szempontból is különleges. Egyrészt azért mert a társulat első ízben dolgozik együtt külföldi rendezővel, másrészt pedig ez az első alkalom, hogy a teátrum igazgatója Oberfrank Pál együtt játszik a társulattal.Szergej Maszlobojscsikovot Eperjes Károly művészeti tanácsadó hívta meg Veszprémbe rendezni, aki az Új Színház előadásában már 121-szer játszott a darabban.

 

2010.10.17   Páratlan páros- premier Füreden

Sajtótájékoztatóval egybekötött rendhagyó próbán mutatkozott be a Veszprémi Petőfi Színház Balatonfüreden. A meghívottak Ray Cooney: Páratlan páros című komédiájából láthatnak részleteket. A darab bemutatója október 24-én este hat órakor lesz az Anna Grand Hotel dísztermében.

 

2010.09.11   Nyílt nap a Petőfi Színházban

Első alkalommal rendeztek nyílt napot a Petőfi Színházban. Az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a teátrum előtti téren különböző programok várták. Oberfrank Pál a színház igazgatója elmondta a teátrum nem egy zárt közösség, része a város és része a megye hétköznapi életének is.

 

2010.08.23   Évadnyitó társulati ülés a Petőfi Színházban

Az Anna Karenina című musical-opera bemutatójával kezdődik a Petőfi Színház új évada szeptember 24-én. A teátrum öt nagyszínházi bemutatóval, négy-négy gyermek és ifjúsági darabbal, játékszíni bemutatókkal és meghívott vendégelőadásokkal várja a közönséget. A társulat három új állandó taggal bővült. Az új évadtól Kéri Kitty, Trokán Anna és Horváth Zoltán is Veszprémben játszik.

 

2010.06.13   Évadzáró a Petőfi Színházban

Június 13-án tartotta évadzáró társulati ülését a veszprémi Petőfi Színház, melynek keretében átadták a Petőfi és a Latinovits-díjat. A Petőfi-díjat minden évadban a közönség szavazatai alapján legjobbnak ítélt színész, míg a Latinovits-díjat a társulat szavazatai alapján legjobbnak ítélt munkatárs kapja. Ebben az évben Csarnóy Zsuzsanna színművész és Mojzes Gabriella díszletkészítő vehette át az elismerést.

 

2010.05.05   Bujtor Istvánra emlékeztek a Petőfi Színházban

Születésének 68. évfordulójára fotókiállítással és a Kakukkfészek című darab díszelőadásával emlékezett a veszprémi Petőfi Színház társulata Bujtor Istvánra, a teátrum tavaly elhunyt igazgatójára. A B. Müller Magda fotóművész által összeállított - az évad végéig látható - tárlaton többek között a "Fiúk a térről", a "Szemüvegesek", a "Kőszívű ember fiai", a "Fekete gyémántok", a "Dunai hajós", és a "Pogány madonna" című filmekből láthatnak fényképeket az érdeklődők.

 

2010.04.30   Új évad - A Petőfi Színház sajtótájékoztatóján

A Csárdáskirálynő tavalyi sikere után több zenés produkciót kínál a Petőfi Színház a következő évadban. Összesen harminc bemutató lesz. Egy új kezdeményezésnek köszönhetően a társulat nemcsak Veszprémben játszik majd. A kevés díszletet igénylő darabokkal a megye valamennyi településére el kívánnak jutni, jelentette be Oberfrank Pál a teátrum évadhirdető sajtótájékoztatóján.

 

2010.04.19   Diákok a színpadon

Középiskolások mutatják be jövőre a magyar kultúra napján Az ember tragédiáját a Petőfi Színházban. A 15 színt 14 iskola diákjai állítják színpadra, ezekből áll össze majd a kész darab. Április 16-án sorsolták ki a teátrumban, hogy melyik jelenetet melyik intézmény kapja. A füredi Lóczy Gimnázium tanára a Falansztert húzta.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT