MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Molnár Judit önkormányzati képviselő

Találatok száma: 19

 

2017.04.25   Opatija képekben, kiállítás a könyvtárban

Füred testvérvárosai közül most az Adria-parti Opatijából érkeznek vendégek látogatóba. Mivel sok füredi járt már a horvátországi városban, a helyi fotósok egy az Adria gyöngyszeméről készített fotókiállítással köszöntik a vendégeket. A felvételek a városi könyvtárban láthatók.

 

2016.11.12   Márton-napi újbor kóstolás Arácson

Arácsi cseppek lett a neve az újbornak. A vidám poharazgatáson közösen kóstolták meg a helyiek a szüretkor összeadott szőlőből, mustból készült bort, és közösen adtak nevet az Árpád-napra palackba kerülő nedűnek. Bemutatták az új naptárat is, amelyet ezer forintért lehet megvásárolni az Arácsért Alapítvány támogatására. Az alapítvány következő rendezvénye az arácsi karácsony lesz december 18-án.

 

2016.10.06   Az aradi vértanúkra emlékeztek

Amikor a szabadságharc tábornokai 1849. augusztus 11-én az aradi várban a megadás mellett döntöttek, nem sejtették, hogy ugyanebben a várban fejeződik be majd az életük. Útjuk messziről és sok irányból vezetett Aradra, ám egy dologban nem különböztek: a magyar szabadsághoz halálukig hűek maradtak. Rájuk emlékeztek kivégzésük napján, október 6-án országszerte, így Balatonfüreden is.

 

2015.11.04   A Téli Balaton kiállítás

Az évszakok rendszerint megihletik a művészeket, így van ez a füredi festőkkel, fotósokkal is. A pannon táj, a Balaton különösen erős hatással van az ittélőkre, és még a színeiben visszafogott tél is alkotásra bírja a füredieket- mondta a Művészklub kiállításának megnyitóján Molnár Judit, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke.

 

2013.09.21   A legnagyobb magyarra emlékeztek

Széchenyi István életműve a mai napig értelmezhető, követhető, igazi iránymutató, ezt mondta Molnár Judit képviselő, az önkormányzat humán erőforrásának elnöke a gróf tiszteletére rendezett emlékünnepségen. Azt is hozzátette, hogy eszményekre minden korban szükség van, hiszen legfőbb értékeink ma is ugyan azok mint 200 évvel ezelőtt.

 

2013.09.20   Romantikus Reformkor: Versmondó találkozó

Ötéves hagyomány folytatódott pénteken a Vaszary Villában és a Városi Múzeumban, ahol ismét megrendezték az "Ó Füred, támadjon benned újra hagyomány" című versmondó találkozót. A tematika ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc volt, a résztvevő diákoknak ilyen témájú verseket kellett szavalniuk. Minden résztvevő ajándékot kapott a szervezőktől, végül Lóczy-s siker született.

 

2013.06.05   Olvasónaplókból nyílt kiállítás

A Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai által készített olvasónaplókból nyílt kiállítás a Városi Könyvtárban. A Gárdonyi évfordulóhoz kapcsolódva az Egri Csillagok című regényt dolgozzák fel ezek az alkotások. Az olvasónaplók tartalmilag előre meghatározott kérdésekre épülnek, formailag azonban szabad kezet kaptak a gyerekek.

 

2013.02.15   "Öltözz pirosba"- Beteg gyerekeknek gyűjtöttek a Radnótisok

A pécsi Dóri-Ház, Magyarország első hospice háza szülői kezdeményezésre épült, ma is alapítványi formában működtetik. Súlyosan beteg gyermekek és szüleik kapnak itt segítséget mindennapi küzdelmeikhez. A házat fenntartó Szemem Fénye Alapítvány idén is meghirdette az "Öltözz pirosba" jótékonysági akciót, melyhez a Radnóti Miklós Általános Iskola is csatlakozott.

 

2013.01.17   Köztünk élnek sorozat: dr. Vörös Lajos

A Városi Könyvtár tavaly ősszel új sorozatot indított, ahol bemutatkozhatnak azok a közéleti személyiségek, akik életpályájukkal elismerést vívtak ki maguknak. Legutóbb a tihanyi limnológia tudományos tanácsadója, dr. Vörös Lajos volt a vendég, akivel Molnár Judit önkormányzati képviselő beszélgetett. Barátságuk több évtizedre vezethető vissza, de a beszélgetésből az is kiderült, hogy a Balaton vízszintje kezd helyreállni.

 

2012.10.05   Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az 1848/49-es szabadságharc vértanúira emlékeztek Balatonfüreden október 5.-én az Aradi Vértanúk Parkjában. Az ünnepi beszédet ezúttal Molnár Judit a Humán Erőforrás Bizottság elnöke mondta, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a forradalom tábornokai közül többen nyelvünket is alig beszélték, mégis életüket adták a hazáért. A műsort a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai és Reformkori Hagyományőrzők Társaságának tagjai közösen adták.

 

2012.09.21   "Ó Füred, támadjon benned újra hagyomány"- versmondó találkozó

A Romantikus Reformkor kísérő programjaként hirdették meg általános - és középiskolás diákok részére az "Ó Füred támadjon benned újra hagyomány" elnevezésű versmondó találkozót. A gyerekeknek reformkori költők verseit kellett előadniuk. Az 5-6. osztályosoknál a legtöbben Petőfit választották, a nagyobbaknál viszont a kevésbé ismert szerzőktől is elhangzott néhány költemény.

 

2012.06.14   Befejeződött a Radnóti-hét

Színes programok várták a diákokat a két évtizedes múltra visszatekintő Radnóti-héten. Aszfaltrajzverseny, graffiti pályázat, házi "Csillag születik" és a SuliOscar díjátadója szerepelt a kínálatban. A diákok szavazati alapján kiderült az is, hogy ki a legszebb lány és a ki a leghelyesebb fiú.

 

2012.02.21   "Kedvenc könyvem, mesém.." - Molnár Judit előadása

Molnár Judit pedagógus, képviselő, a Humán Erőforrás Bizottság elnöke mutatta be legkedvesebb ifjúsági regényét a Városi Könyvtár "Kedvenc könyvem, mesém..." című sorozatának legutóbbi rendezvényén. A vetítéssel egybekötött előadás témája Fekete István: Tüskevár című regénye volt, nem véletlenül, hiszen Molnár Judit kislányként rajongott az író könyveiért és még levelezett is Fekete Istvánnal.

 

2011.09.21   Emléktáblát avattak Écsy László tiszteletére

Écsy László 54 évig volt Balatonfüreden fürdőigazgató.1836 és 1889 között szinte minden füredi fejlesztésben fontos szerepet játszott,gondja volt a színházakra, a Kiserdőre, a gőzhajózásra és a fürdőtelep mindennapjaira.Részletes, precízen vezetett naplója a korszakot kutatóknak igazi kincs.Rokonai kezdeményezésére emléktáblát avattak a városban a fürdőigazgató tiszteletére.

 

2011.09.23   Versmondó találkozó - Játékkiállítás - A biedermeier kora

A "Romantikus Reformkor" már évek óta többet jelent a korhű ruhákba öltözött emberek felvonulásánál, idén közel egy héten át tartó kísérőrendezvények is várták a füredieket és az ide látogató turistákat. Pénteken többek között versmondó verseny, játékkiállítás és egy -a biedermeier koráról szóló- előadás.

 

2011.02.02   Újra hozzáférhető a Szekér Ernő-forrás

Balatonfüreden az elmúlt hetekben nagy port kavart, hogy egy építkezés miatt elkerítették a Szekér Ernő-forrást, ami így megközelíthetetlenné vált. A felháborodás miatt, az önkormányzatnál is vizsgálat indult. Molnár Judit, a terület önkormányzati képviselője most megnyugtató választ ad a problémára és az is kiderül, hogy valójában mi is épül az elkerített önkormányzati területen.

 

2010.06.09   Radnóti-hét 1.

Kirándulások, vetélkedők,aszfalt rajzverseny és tanár-diák meccsek színesítették az idei Radnóti-hetet, melyet az utolsó tanítási napokban rendeztek az általános iskolában. Átadták az intézmény legnépszerűbb nyolcadikos tanulóinak járó suli Oscar-díjakat, valamint a Radnóti-díjakat is. Ez utóbbit olyan végzős diákok kaphatják, akik a nyolc év során folyamatosan kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

 

2010.01.20   Fekete Istvánra emlékeztek a könyvtárban

Fekete István regényei bizonyára sok mai felnőttben ébresztenek kellemes emlékeket, elég ha a leghíresebb szerzeményeket, a Vukkot, a Lutrát, vagy a Tüskevárt említem. A gyermekkor talán legizgalmasabb, legtanulságosabb történetei ezek, amelyek jó lenne ha a mai gyerekekhez is eljutnának. Így gondolja ezt Molnár Judit tanárnő is, aki az elmúlt héten előadást tartott az íróról.

 

2008.10.21   Lakossági fórum

Mint arról már előző adásunkban részletesen is beszámoltunk, a fürdőtelepi városrészen elindult a 2 milliárdos felújítás. Az építkezések jelentős korlátozásokkal, bontásokkal járnak, ami kellemetlenséget fog okozni a füredieknek, nem is beszélve az ott élőkről. Nekik tartottak lakossági fórumot kedden.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT