MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: András István főépítész, Balatonfüred

Találatok száma: 9

 

2017.03.17   Emlékezés Hamvas Bélára

17 éve alakult meg a Hamvas Béla Asztaltársaság, amely fát is ültetett Balatonfüreden a sokáig agyonhallgatott író, gondolkodó emlékére. A hamvasi életmű hagy elemezni valót eleget, újszerű megfogalmazásai és a nem kisebb cél, mint eljutni a létezés végső kérdéseihez, sokakat foglalkoztat. Ebben az évben a kétnapos megemlékezésen egy új életrajzi filmet is bemutattak. Katona Zsuzsa filmje több emberhez szeretné közelebb vinni Hamvas Béla munkásságát.

 

2013.10.04   Új Óvárost álmodtak építészhallgatók

A Budapesti Műszaki Egyetem építész hallgatói öt hazai település arculatát gondolták újra, köztük Balatonfüredét is. Itt az óvárosi részt választották témául, alaposan átrajzolták a jelenlegi megjelenést. Ezek persze csupán tervek, a megvalósulás és a fejlesztés iránya elsősorban pénz kérdése. Ettől függetlenül mindenki szívesen nézegette a kiállítás képeit, milyen is lehet majd a füredi Óváros 10-15 év múlva.

 

2011.08.24   Vendégváró vízpartjaink - főépítész konferencia Füreden

Balatonfüreden rendezték meg augusztus végén az építész szakma legrangosabb éves találkozóját melyen több mint kétszáz szakember vett részt. A tanácskozáson elsősorban a vízparti települések értékmegőrző, arányos fejlesztésének lehetőségeiről esett szó. A konferenciát megelőzően itt adták át az "Építészi Életmű-díjat" és az "Év Főépítésze" elismerést.

 

2010.12.16   Új városközpont épül

Egy év alatt készül el a Szent István téren megvalósuló beruházás, ahol 75 férőhelyes mélygarázs, valamint üzletek és lakások épülnek. A kortárs építészeti stílusban felépülő három épületegyüttes között igényes, minőségi közterek létesülnek, a "hullámzó" tető pedig nem takarja ki a már meglévő értékes épületeket. A fejlesztésről András István főépítészt kérdeztük.

 

2010.12.10   Lakópark építése miatt tiltakozik a környék

Tiltakoznak a lakók az Öreghegyi utcában a volt vízmű területén történő építkezés miatt. Nem közeledtek az álláspontok azon a megbeszélésen sem, ahol az önkormányzat, a lakók képviselői, és az építtető találkozott egymással. A kérdésben a képviselők döntenek, mert ha elfogadják szabályozási terv módosítását, felépülhet a 7 tömbben a 35 lakás az Öreghegyi utcában.

 

2010.03.19   Ilyen is lehetne az Óváros - építőipari kiállítás

Variációk az Óvárosra. Fiatal építészhallgatók tervezték újjá a füredi Óvárost és ezeket az alkotásokat egy kiállításon mutatták be az elmúlt héten. A tervek szakítottak a jelenlegi arculattal és teljesen megreformálták ezt a településszövetet. Az álmokból akár valóság is lehet egyszer egy újabb városfejlesztési programban.

 

2009.07.20   Az épületek helyi védelméről

Újra tárgyalja a balatonfüredi képviselő-testület az épületek védelméről szóló helyi rendeletet, amely szigorúbban kívánja megőrizni mindazt, amit ma balatonfüredi arculatnak nevezünk. A nagyobb épületek közül ugyanúgy kerültek fel védettségi listára, mint a kisebb pincék, parasztházak. A helyi védelem alá vont épületeket lebontani nem lehet, viszont az állagmegőrzés a tulajdonos feladata.

 

2009.04.26   Hild-díjat kapott Füred főépítésze

Hild-díjat kapott Balatonfüred főépítésze. András István 14 éve dolgozik Füred épített környezetének megújításán, megszépítésén. Nevéhez fűződik a reformkori városrész és a fürdővárosrész magas színvonalú felújítása, melyre a szakmai közvélemény is felfigyelt.

 

2008.11.08   Balatonfüred arculatáról

Balatonfüred az elmúlt években látványos fejlődésnek indult, több terület pl. a Görög falu, vagy az egykori hangárok helye teljesen megújult, új hotelek, sétányok, parkok jöttek létre. A megújulás természetesen egy alaposan kidolgozott koncepció alapján történik, amit egyszerűen csak úgy hívunk: Balatonfüred arculata. Mivel a fejlődés korántsem állt meg, az új városkép kialakítása mindennapi kérdés. Erről, vagyis a városi arculatról tartottak fórumot a hétvégén.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT