MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Ács Károly igazgató-főorvos, Városi Rendelőintézet, Balatonfüred

Találatok száma: 14

 

2017.06.08   Gyorsabban lehet a laborba jutni

Jelentős átalakítást hajtottak végre a füredi rendelőintézetben, a betegirányítási rendszerben. Erre azért volt szükség, mert az utóbbi időben áldatlan állapotok alakultak ki a laborvizsgálat körül. A betegek arra panaszkodtak, hogy hiába kaptak időpontot, azt képtelenek voltak tartani a szakemberek, kígyózó sor fogadta a vizsgálatra érkezőket. A rendelőintézet igazgatója azt ígéri, hogy mostantól jelentősen rövidül a várólista, illetve kevesebbet kell várni a rendelőben is, ezzel kapcsolatban azonban van feladatuk a betegeknek is.

 

2015.02.02   Érezhető a szezonális influenzajárvány Balatonfüreden is

A változékony időjárásnak köszönhetően Balatonfüreden is nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Magyarországon az Országos Epidemiológiai Központ összegzése szerint az elmúlt héten 47 600 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Dr. Ács Károlyt, a balatonfüredi rendelőintézet igazgatóját kérdeztük, hogy mi a teendő ebben az influenzás időszakban.

 

2014.11.26   Téli intézkedések az egészségünk érdekében

Még nem kezdődött meg ugyan az influenzaszezon, de már most érdemes felkészíteni a szervezetünket a téli időszak megpróbáltatásaira. Többen jogosultak ingyenes influenza elleni védőoltásra, egyeseknek fokozottan ajánlott a vakcina beadása. Az orvosok javasolják mindenkinek az oltást, de ajánlják az egyéb nem vény köteles készítmények szedését is, az immunrendszerünk erősítése érdekében.

 

2014.02.21   Tüdőbeteg gyógyászati szakrendelés indul

Március 14-étől dr. Strausz János professzor megkezdi pulmonológiai szakrendelését a balatonfüredi rendelőintézetben. Háziorvosi vagy szakrendelői beutalóval a rendelőintézet recepcióján lehet időpontot kérni a tüdőgyógyász szakrendelésre.

 

2014.01.29   Kevesebben oltatták be magukat influenza ellen

Portugáliában, Angliában már kiterjedt influenzajárvány tombol, de egyre több beteget regisztrálnak Szlovéniában és Bulgáriában is. Hazánkban heteken belül várható influenza járvány, a füredi háziorvosok szerint eddig kevesebben oltatták be magukat a betegség ellen, mint egy évvel ezelőtt. Még mindig nem késő beadatni a vakcinát, a védettség 10-14 nap alatt alakul ki.

 

2013.09.14   Sokan voltak az egészségszűrésen

A rendelőintézetben tartott egészségszűrésnek nem csak az volt a lényege, hogy hétvégén és ingyen lehetett felkeresni az orvosokat, hanem az is, hogy adott esetben konzíliumot tarthattak egy-egy esetről, pl. az egyik beteg arcán közösen vizsgálta meg az elváltozást a bőrgyógyász, a plasztikai sebész és a fül-orr-gégész szakorvos.

 

2013.04.25   Tavaszi egészségnap Zánkán

A hét nivegy-völgyi település háziorvosa és kollégái szerveztek kétnapos megelőző programot Zánkán. Az első napon hasznos előadásokkal, másnap egészségügyi szűrővizsgálatokkal várták a térség lakóit. Több százan keresték fel az egészségnapokat, több mint negyvenen vért is adtak.

 

2013.02.26   HPV elleni védőoltás önkormányzati támogatással

A humán papilloma vírus évente több száz nőnél vezet méhnyakrák kialakulásához, pedig már létezik ellene védőoltás. A meglehetősen drága vakcina beadatását a társadalombiztosítás egyelőre nem támogatja, Balatonfüred Város Önkormányzata ezért úgy határozott, hogy a szükséges három oltásból -melynek darabja 15900Ft-ba kerül- kettő költségeit átvállalja, a szociálisan rászorulóknak pedig további kedvezményt biztosít.

 

2012.11.19   Már kérhető az influenza elleni védőoltás

Balatonfüreden november elejétől kérhető a háziorvosoktól a szezonális influenza elleni védőoltás. A vakcina, -amely három vírustörzs ellen véd- idén is ingyenes a 65 év felettieknek és a krónikus betegeknek. Az orvosok mindenkinek ajánlják az oltás beadatását, hiszen az egyéb felső légúti betegségekkel ellentétben az influenzát nem lehet megelőzni vitaminok szedésével, vagy az immunrendszer erősítésével.

 

2012.02.15   Újdonságok a rendelőintézetben

Február 17-től újra lesz tüdőgyógyászati szakrendelés a Városi Rendelőintézetben. A szakterület egyik kiváló professzora péntek délutánonként várja majd a betegeket. Újdonság még, hogy a város önkormányzata részben finanszírozza a HPV vírus elleni (egyébként 90 ezer Ft-ba kerülő) védőoltás beadatását. Erről az érintett szülők tájékoztató levelet kapnak a napokban, melynek alapján eldönthetik, hogy igénylik-e a kedvezményes oltást, melyért a kampány ideje alatt csak kb. 16 ezer Ft-ot kell fizetni.

 

2011.12.08   Lezárult a rendelőintézet korszerűsítése

Nemcsak a geotermikus fűtés, az új beléptető rendszer, de három rendelő fejlesztése is része a kis ünnepség keretében lezárt rendelőintézeti fejlesztésnek. Az országos szinten is kitűnő szakrendelő teljes komforttal, szakmailag is magas színvonallal várja a betegeket.

 

2011.10.19   Geotermikus fűtés és betegirányítási rendszer a rendelőintézetben

Több mint 100 millió forintos beruházással tovább fejlesztették a füredi rendelőintézetet. A korábbi években kivül és belül is megújult épületben már geotermikus fűtésrendszer működik, korszerűsítik az informatikai hálózatot és hamarosan elindul a betegiránytási rendszer is. Ez utóbbi például lehetővé teszi majd, hogy a hasonló technikával felszerelt egészségügyi intézményekben is nyomon lehessen követni egy beteg ellátási vagy rehabilitációs útvonalát.

 

2009.02.11   Befejeződött a rendelőintézet akadálymentesítése

Befejeződött a füredi rendelőintézet teljes rekonstrukciója azzal, hogy az utolsó munkafázisban elkészült az épület akadálymentesítése. A rendelő most már a mozgáskorlátozottak számára is könnyebben megközelíthető, rámpák épültek, van új lift. A részleteket dr. Ács Károly igazgató-főorvostól hallják.

 

2008.11.24   Az influenza elleni védőoltásról

Soha ennyien nem kérték még az influenza elleni védőoltást hazánkban mint az elmúlt hónapokban, pedig a járvány még messze van. Az ingyenes oltóanyag Balatonfüreden már elfogyott, térítés ellenében azonban bárki beadathatja. Az orvosok viszont arra is figyelmeztetnek: a vakcina nem véd valamennyi vírustörzs ellen ezért inkább a megelőzésre kell fektetni a hangsúlyt.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT