MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Szőcs Géza költő

Találatok száma: 10

 

2016.04.29   Jókai 25

Negyedszázada ünneplik május elején Balatonfüreden Jókai Mórt. Az író húsz éven át töltötte nyarait 1870-től az itt felépített villájában. A füredi Jókai-kultusz alkalom arra, hogy előtérbe kerüljön az óriási életmű. A felújított Jókai-emlékház pedig lehetőséget ad arra, hogy megismerkedjünk Jókai korával.

 

2015.12.19   A játékos versektől az égő Rómáig

Szőcs Géza és Farkas Wellmann Endre kettős könyvbemutatójával búcsúztatta az irodalmi évet a Vaszary Galéria. A szerzők egymás szerkesztői is, A római disznó című kötetbe Szőcs Géza válogatta erdélyi pályatársa régebbi és újabb verseit, az ő játékos világatlaszának, a Hat-százhat címűnek pedig Farkas Wellmann a szerkesztője. Szőcs Géza "kisversei" száz helyszínhez kötődnek, míg Farkas Wellmann terepe a pusztuló Róma.

 

2014.06.22   Megjelent a Tempevölgy idei második száma

Henri Hiro, Bakó Endre, Bárdos József, Szil Ágnes. Csak néhány szerző neve, a teljesség igénye nélkül, akiknek írásaival találkozhat a Tempevölgy című irodalmi folyóirat legfrissebb számának olvasója. A közel száz oldalas kiadvány a szépirodalom mellett, ezúttal extra tartalommal is kényezteti az érdeklődőket.

 

2010.09.04   Quasimodo eredményhírdetés

Az úgymond nagykorúvá lett Quasimodo Költőverseny elmúlt 18 évében közel tíz ezer vers született ebből az alkalomból.Persze a versszövegek nem mindegyike költészet, de Balatonfüredre, ahogy számtalan olasz-magyar, ma már olasz-magyar-német nyelvű antológia bizonyítja, visszaköltöztek a múzsák. Összefoglalónk a költőverseny szombati napját mutatja be.

 

2010.08.20   Augusztus 20. - városi ünnepség

Mahlerné Csángó Mária a "Balatonfüred Városért" kitüntetést, Gutai Antal pedig "Balatonfüred Város Díszoklevelét" vehette át dr. Bóka István polgármestertől az augusztus 20-i ünnepségen, melyen Szőcs Géza kulturális államtitkár mondott beszédet, aki kedvesség és derű szempontjából fővárosnak nevezte Balatonfüredet.

 

2010.06.05   Ünnepi könyvhét Szőcs Gézával

Szőcs Gézát jól ismerik Balatonfüreden. Rendszeres vendége irodalmi esteknek, felolvasásoknak. A Könyvhét balatonfüredi rendezvényeit is ő nyitotta meg. Szőcs Géza két új kötetét is bemutatta Balatonfüreden.

 

2009.07.02   Emlékezés a füredi kőszínházra

1831 nyarán Kisfaludy Sándor kezdeményezésére közadakozásból épült fel a Dunántúl első magyar nyelvű kőszínháza. Július másodikán, a művészeti fesztivál nyitórendezvényeként a Kisfaludy szobornál emlékeztek a Füredi Magyar Játékszín működésére. Másnap a reformkori Magyar Játékszín színésznőinek sírját koszorúzták meg az arácsi temetőben.

 

2009.05.26   Szőcs Géza Európáról

Szőcs Géza volt a vendége a Hamvas Asztaltársaságnak a múlt héten Balatonfüreden. A költővel Cserép László, a kuratórium titkára, Európáról, az európaiságról beszélgetett a Blaha étteremben. Szőcs Géza nemrég a Bécsi Európai Akadémia nagydíját vehette át. ?Csak akkor maradhat Európa az, amire eddigi teljesítménye predesztinálja, ha bízik magában és hisz a szeretetben?- mondta a díjátadón a költő.

 

2009.03.27   Balatonfüred Debrecenben

2009 a kulturális turizmus éve Magyarországon. Ennek apropóján Balatonfüred és Debrecen szorosabbra fűzi kapcsolatát, hiszen mindkét város életében jelentős szerepet tölt be a kultúra. Januárban a debreceniek már bemutatkoztak Füreden, az elmúlt héten a debreceni utazás kiállításon pedig Balatonfüred és a vele szorosan együttműködő Tihany volt a belföldi díszvendég.

 

0000.00.00   Ünnepi könyvhét: Bodosi György kamaradrámájának bemutatóján

A balatonfüredi maratoni könyvét 25 programjának nehéz lenne televíziós műfajokban tükröt tartani. A legfontosabbakat kiemelve foglaljuk most össze a könyvheti eseményeket.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT