MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Tormay Cécile-re emlékezett a Jobbik

2012.03.31. • A Jobbik Magyarországért Mozgalom füredi szervezet rendezésében megemlékezést tartottak a Kovászna parkban lévő Turul szobornál, ahol Újhelyiné Károlyi Krisztina, a Jobbik helyi elnöke mondott beszédet. Tormay Cécile írónő előtt tisztelegtek, akinek irodalmi alkotásairól igen keveset tud a mai olvasó. A trianoni szerződés felelőseit kutató és élesen elítélő írásairól híres Tormay Cécile, a Jobbik szerint az új Nemzeti Alaptantervből is hiányzik, pedig a párt szerint az írónő példamutató lehetne a mai fiatalok számára. Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a NAT-ból hiányzik a keresztény eszmerendszer és az ember és társadalmi elmélet is téves következtetéseken alapul.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#4 - Pál - 2012.04.16. - 10:59:45

A mai magyar vitakultúra sivárságát is jellemzi, ha valakinek egy íróról nem jut más eszébe, mint a szexuális beállítottsága.
Mentségére legyen mondva ezt a közbeszéd gyakorlatot nem a saját esze után gyakorolja, hanem ilyen a mai társalgás, olyan rtl klubos, olyan monikasós.

Én úgy gondolom, hogy olyan személynek, aki nem olvas, hanem csak a megmondó újságok, megmondó kanálisok általi lózungokat böfögik fel, felesleges ha hozzászól. Csak magáról állít ki szomorú bizonyítványt.
Csak érdekességként mondom, hogy Leonardo da Vinci-től elkezdve a művészetben, a történelemben az irodalomban számtalan olyan személy volt, akiket nem a nemi beállítottságuk miatt tartunk számon.
Én azt javasolnám, hogy a kedves hozzászóló próbálja meg elolvasni legalább egy művét.

Irredenta- ez egy mai szitokszó, amit az érdemi vita helyett szoktak ráakasztani valakire, amivel megpróbálják mindjárt szalonképtelennek nyilvánítani. Igy aztán remélik, hogy a vitától (amiben elvéreznének) is mentesülnek.
Javasolnám, hogy az értelmező szótárban utána nézni, hogy mi az hogy irredenta.
Tormay Cecil nemzeti érzelmű, a népéért a hazájáért, és az igazságért emelt szót. A Trianoni döntés ellen szólt, és leirta naplószerűen a tanácsköztársaságot.
A tanácsköztársaság vezetőit szereplőit és azok tetteit történelmi hűséggel leirta. Ezek szerint az igazság kimondása az mag antiszemitizmnus?

#3 - Tamás - 2012.04.08. - 14:03:31

Tormay Cécile erősen irredenta és erősen antiszemita volt.

#2 - Magyarpityu - 2012.04.02. - 19:01:13

Az ön által említett vádat egy sértődött, elhagyott férfi állította, és a korabeli baloldali (értsd kommunista) sajtó, a Népszava kapta fel és csinált belőle botrányt. Az ügyet a korabeli bíróság tárgyalta, hiszen az írónő becsületsértés miatt perelt és nyert is. Ez egy mocskolódás, mellyel az egész életét a nemzet számára szentelő, igazi értéket képviselő írónkat igyekeznek bemocskolni...
Faludy György, a Prohászka Ottokár szobrát ledöntő kommunista ellentétben saját bevallása szerint is biszexuális volt...

#1 - Lista - 2012.04.02. - 11:32:00

Az elfelejtették elmondani, hogy a hölgy nem a férfiakat szerette. Vagy ezt a Jobbik sem tudta? Furcsállanám, hogy pont ők siklanak el egy ilyen felett.

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2255

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.16 11:55:04

ADATLAP

Forgatás napja: 2012.03.31

Sugárzás napja: 2012.04.04 (1080. adás)

Videó hossza: 0:03:21

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Forgatás helyszíne:

Balatonfüred, Kovászna park

Riportalany:

Ferenczi Gábor országgyűlési képviselő, Jobbik

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT