MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Microchippel azonosítják a kutyákat

2013.01.08. • Január elsejétől kötelező a kutyák microchippel történő egyedi azonosítása. Aki még nem ültettette be kedvencének a szerkezetet, az sürgősen tegye meg, mert a mulasztásért minimum 30 ezer forintos büntetés jár. A rendelkezés bevezetésétől elsősorban a kóbor kutyák problémájának megoldását várják, a chip segítségével ugyanis néhány perc alatt megtalálható az állat gazdája.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - rézádám - 2013.01.22. - 19:52:30

Ez mind szép és jó és Eu komfortossá válnának vele ebeink, de a kutya nyilvántartó központi informatikai rendszer nem működik, helyette az állatorvosok a saját központi rendszerébe rögzítik a beültetett csipek adatait, amihez ugye mondanom sem kell, a közterület felügyelet emberei hozzá sem férhetnek.
Marad tehát részükre továbbra is a szabad rablás, mivel csak azt tudják ellenőrizni, hogy valamiféle szerkezet van-e a kutyákban, és ha nem jelez a készülékük, akkor már lehet is fizetni a büntit.
Aki ezt kitalálta az kutyába sem vette, hogy a csip önmagában semmit sem old meg, csak még több kobor kutya lesz hamarosan.
Az pedig kifejezetten agyament rendelkezés, hogy ha egy minden kétséget kizáró fajta jagyekkel rendelkező kutyának nincs meg a méreg drága származási lapja(Törzskönyve) azt csak KEVERÉKKÉNT
lehet bejegyeztetni a csipbe, ami sértő a tulajdonosára is. Igaz ,hogy az agráros szakember csak "trágya jogász" nem ért a törvény alkotáshoz,- nem is akar- de, hogy ez a sok feleslegesen kiképzett ifjú titán milyen idétlen sok esetben, ez is rámutat. Az is benne van azért a törvényben, ha nem azonosítható a kutya 14 nap alatt , akkor el kell altatni, amiért a kutya menhelyre sem lesz már annyira szükség, majd a sintér megoldja.(sicc)

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2375

Mai megtekintés: 3

Utolsó: 2024.07.19 21:40:32

ADATLAP

Forgatás napja: 2013.01.08

Sugárzás napja: 2013.01.09 (1120. adás)

Videó hossza: 0:02:21

Szerkesztő:

Bambek Gabriella

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Riportalany:

dr. Leitold József igazgató főállatorvos, Veszprém Megyei Kormányhivatal, Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT