MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Véget ért a Nagyhajós Országos Bajnokság második fordulója

2009.08.24. 08:56 • Még az utolsó napon is nagy küzdelem folyt egyes osztályokban a bajnoki címért a Nagyhajós Országos Bajnokságon. Az A pályán nem történt változás az élen a pénteki eredményekhez képest, a Sudár Regattában az Udvarló, míg a Yardstick III-ban pedig a Skorpió bizonyult a legjobbnak. Itt valamint a B pályán is két futamot tudtak megrendezni, az első egy óra halasztással, 11 órakor rajtoltatták el. A reggeli totális szélcsend aztán szerencsére 10-15 csomós szélbe fordult át, és a második futamra is kitartott stabil 8-10 csomós erősséggel.

Izgalmas két futamot vívtak egymással a 33-asok, ahol még hárman is esélyesek voltak a bajnoki címre. Mindkét futamon a Westport lett az első, ezzel megnyerte a bajnokságot, pedig az utolsó futam előtt még a harmadik helyen állt. Ignácz Károly elmondása szerint utána derült ki, hogy a második kiejtőn ki hány pontot ejt ki, és így végül két ponttal a Westport lett a bajnok. "Nagyon jó versenyt vívtunk hárman, és szerencsénkre nem taktikus szél fújt, hanem inkább olyan, amelynél a sebesség és a csapatmunka számít. Ennek az X-35-ösnek egészen jó a sebessége, főleg hátszélben, és arra hajtottunk, hogy ezt ki is tudjuk használni. Jól egyben volt minden, a csapat is, és szerencsénk is volt." ? mondta Ignácz Károly kormányos. A második helyen az NJL, a harmadikon 1 ponttal lemaradva a Sabrata végzett. A Yardstick II-ben a Dolce Vita nyerte meg a bajnokságot, a Regina osztályban pedig hat futamgyőzelemmel az Amitié. A C pályán szombaton csak egy futamot tudtak megrendezni, ezt Fináczy Péter és a Déli szél nyerte meg, ezzel a negyedikről a harmadik helyre lépett elő. A Scholtz 22-ben Belle Örs az összes futamot megnyerte, de a harmadik, negyedik és az ötödik helyért még nagy küzdelmet folytatott a Bocs, a Fly és a Hiszti között, mivel csak 1-1 pont volt közöttük a különbség. Az utolsó futam eredményei azonban nem tettek igazságot, mivel éppen olyan helyezéseket értek el, hogy mindhárman azonos pontszámmal végeztek a bajnokságban. A második a Warker lett.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1389

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2020.08.11 14:07:06

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2020 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT