MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Hat hétig szolgált sürgősségi mentőhajó a Balatonon

2009.09.03. 09:52 • Az idén teljesített először szolgálatot sürgősségi mentőhajó a Balatonon. A tavaly beszerzett jármű a tó keleti medencéjének bármelyik pontját 5-8 perc alatt elérte. A hajó működésének tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették még két hajó beszerzése tervezik.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője a Füred Tv-nek elmondta, július 10-étől a Rupert nevű hajón a 3 fős személyzet mellett, két fős szakszolgálat is segítette a munkát. Őket a Magyar Mentő és Mentőtiszti Egyesület biztosította a vízimentők számára. Az orvosi műszerekkel, radarral, GPS-el, szonárral felszerelt hajó esetszerűen 14 alkalommal vonult, ebből 3 esetben közvetlen életmentő szerepe volt. A csopaki eseményen jelen lévő Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke arról tájékoztatott, hogy a teljes lefedettséghez három hajóra van szükség, a másodikat jövőre vásárolják meg. A meglévő különleges hajó mostantól hagyományos mentőhajóként funkcionál.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 879

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2022.06.22 07:35:06

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (1)

2009.09.03. Veszélybe kerülhet a turizmusból élő települések gazdálkodása

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT