MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Élénk volt az ünnepi vendégforgalom a füredi hotelekben

2010.01.08. 08:42 • Külföldön egyre nagyobb divat, hogy nemcsak a nyári szabadság alatt, hanem a karácsonyi ünnepek idején is elutaznak az emberek, hogy aktív kikapcsolódással töltsék pihenőidejüket. Magyarországon a legtöbben a karácsonyt otthonukban, családi körben töltik, két ünnep között és szilveszterkor viszont sokan szívesen utaznak. A balatonfüredi szállodák ünnepek alatti vendégforgalma is ezt bizonyítja.

A Hotel Silver Resort-ban karácsonykor 25%-os volt a kihasználtság, szilveszterkor azonban már teltház volt. A Hotel igazgatója elmondta: sok volt a visszatérő vendég, a kisgyermekes család viszont kevesebb, mint tavaly. Az előző években általában december 15-ig megtörténtek a foglalások, idén azonban sokan az utolsó pillanatban döntöttek és kivárták a szálloda akciós ajánlatait. Ebben a hotelben csak magyar vendégek voltak az ünnepek alatt, általában negyven év felettiek. Átlagosan két éjszakát töltöttek itt és 35%-uk fizetett üdülési csekkel, a többiek készpénzzel vagy hitelkártyával. A Flamingó Hotelben is hasonló volt a helyzet. Itt is csendesen telt a karácsony, szilveszterkor azonban csaknem teltházzal üzemelt a szálloda. Ebben a hotelben is sok volt a visszatérő vendég, a magyarok mellett itt külföldiek is voltak, főként németek és szlovákok. A foglalások zöme 2-3 héttel karácsony előtt történt, de itt is akadtak olyanok, akik kivárták a legkedvezőbb ajánlatot. A Flamingóban sok volt a kisgyermekes család és a fiatal baráti társaság is. A vendégek fele fizetett üdülési csekkel. Az Anna Grand Hotelben is a magyarok voltak többségben karácsonykor és szilveszterkor, de osztrák, német, spanyol, szlovák, sőt amerikai vendégei is voltak a szállodának. A másik két hotellel ellentétben itt körülbelül ugyanannyian voltak karácsonykor, mint szilveszterkor. A két ünnep között főleg a wellness részleg szolgáltatásait keresték az aktív kikapcsolódás szerelmesei. Máthé Gréta, a hotel értékesítési és marketing igazgatója szerint hazánkban is egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket igényes szállodákban. Az Anna Grand vendégei főként a tehetősebb középosztály képviselői. Itt kevés volt a kisgyermekes család. A karácsonyi ünnepekre már augusztustól kezdve érkeztek foglalások, szilveszterre viszont az utolsó pillanatokban is, annak ellenére, hogy ebben a szállodában nem hirdettek last minute akciókat. Itt a vendégek zöme készpénzzel fizetett.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 971

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2019.10.22 14:29:24

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2019 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT