MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Béke, szabadság és egyetértés

2010.03.16. 11:41 • "Március van, és határtalan az élet" - idézte Ady Endrét Balog Zoltán a Fidesz országgyűlési képviselője a város március 15.-ei ünnepségén. Ma Magyarországon az ünnep legfontosabb értelme, hogy újat akarunk kezdeni, és ehhez az ünnepből akarunk erőt meríteni - folytatta beszédét a szónok.

- 1848 magyarjai radikálisan újat kezdtek a politikában, a törvényhozásban, a gazdaságban, a kultúrában, a nemzetiségekkel, a jobbágyokkal, az alkotmánnyal, a függetlenséggel. A magyar élet olyan átalakítását indították el, amelyre századokig nem volt példa. Ma nekünk is újat kell kezdeni a politikában, a törvényhozásban, a gazdaságban, a kultúrában, a szegénységgel, a kisebbségekkel, a magyar élet annyi területével - vont párhuzamot az 1848-as törvénykezéssel Balog Zoltán Széchenyi István szobra mellet a városi ünnepség zárásaként március 15-én este. - Eltöltve egy napot Balatonfüreden, az ember még arra is gondolhatna, elnézve a megújuló történelmi villákat a parton, hogy legyen úgy, mint régen volt. Vagy még inkább legyen úgy másutt is, minél több helyen a Kárpát medencében, mint Balatonfüreden, a kultúra és a művészet magyar városában. Önök és a város vezetése is tudják - szólította meg a füredieket a képviselő - ahhoz, hogy megmaradjon az életünk olyannak, amilyennek mi szeretnénk, ahhoz változtatni kell. Megőrizni és megújítani nem egymásnak ellentmondó dolgok, hanem az élet két oldala. A válság lényegét az a felmérés jelzi, amelyben az ország 80 százaléka szerint itt a törvényeket betartva nem lehet boldogulni. Mi azt szeretnénk, hogy a következő felmérés szerint 80 százalék gondolja úgy: csak tisztességesen lehet boldogulni Magyarországon. Visszaállítani a törvény tekintélyét, a közbizalmat, s mindenekelőtt a közjó és az egyéni boldogulás összhangját, ez a feladat vár ránk - foglalta össze Balog Zoltán a következő kormány feladatait. - A márciusi ifjak is megfogalmazták a célt; legyen béke, szabadság és egyetértés, így kezdődik a 12 pont, és ezt akarjuk ma is - vont ismét párhuzamot 1848 és a jelen között a szónok. - Az erőszak, a gyűlölet, a könnygáz a gyengék eszköze, a mi békességünk belülről táplálkozik. Ma Magyarországon annyi egyetértés van, amennyit mi kitűzünk magunk között, soha nem felejtve, hogy az igazság, a helyes út, nem a mi kizárólagos tulajdonunk, hanem egy út, amin el kell indulni." Büro és bajonett "- idézte befejezésül Balog Zoltán, a Fidesz képviselője Kossuth Lajost - azaz hivatal és szurony, "nyomorú kapocs. Szívből hű, csak a szabad ember lehet". A Pannon Várszínház immár harmadszor elevenítette fel Füred utcáin az 1848-as forradalom és szabadságharc történéseit. Az egész napos, utcai, színházi előadásról Szabó Miklós készített fényképeket.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#4 - Julie - 2010.04.06. - 10:56:28

A Csík Zenekar koncertje egyszerűen fantasztikus volt!!!!!! (A tudósításban semmi túlzás nincs, bár, kár, hogy csak azt az egy számot mutathatták meg, mert utána jött a "java"!) Többször hallottam már élőben őket, mindenhol hatalmas sikert arattak! Máshol nem voltam meglepve, de az, hogy a kissé "merev és kimért" füredieket így be tudták indítani, az több, mint elismerés az együttesre nézve!!!!!!

#3 - Sugika:-) - 2010.03.19. - 22:30:40

VIVAT PVSZ!!!! EZER KÖSZÖNET!:)

#2 - 1848 - 2010.03.18. - 08:31:04

Tisztelt FTV! Örülnék, ha válaszolnának az alábbi kérdésekre: MIÉRT VAN AZ, HOGY A MAGYAR KULTÚRA VÁROSÁBAN A KÉZILABDA MÉRKŐZÉS LEJÁTSZÁSA FONTOSABB, MINT AZ 1848-AS ESEMÉNYEKET FELELEVENÍTŐ ÜNNEPSÉG SOROZAT BEMUTATÁSA? MIÉRT VAN AZ, HOGY A FELLÉPŐK KÖZÜL ÉPPEN A VASTAPSOT KIÉRDEMLŐ BRILLANTE ÉNEKEGYÜTTES NEM SZEREPELT MÉG EGY VÁGÓKÉP EREJÉIG SEM AZ ÖSSZEÁLLÍTÁSBAN? Megjegyezném, hogy a vezetőjük helyében úgy járnék el a továbbiakban, mint a Csík Zenekar...nem engedném, hogy a továbbiakban bármiféle felvételt készítsenek szerepléseik alkalmával. Várom válaszukat! Egy néző

#1 - Bogyó & Csuri - 2010.03.17. - 14:01:09

VIVAT PANNON VÁRSZÍNHÁZ :) Köszönjük <3

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1499

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.02.27 22:23:19

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT