MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Befejezés előtt az Anna Grand Hotel

2008.09.04. 12:19 • Az eredetileg tervezett összeg mintegy három és félszereséből, 4,2 milliárd forintból készült el Balatonfüred egyik legnagyobb beruházása, a négycsillagos Anna Grand Hotel. A valamikori SZOT üdülőt, a füredi önkormányzattól 2004-ben vásárolta meg Lengyel Ernő vállalkozó.

Az építkezés nem ment minden zökkenő nélkül, a műemlékvédelmi előírások miatt folyamatosan át kellett tervezni az épületet, a növekvő kivitelezési költségek láttán, a kezdetben az építkezést finanszírozó bank és a többi befektető is kihátrált a felújításból. Ezért is nagy siker, hogy 2008. augusztus 20-án ünnepélyesen is megnyitották a füredi Anna-báloknak is helyet adó száz szobás, a vendégeket három szintes mélygarázzsal, squash és bowling pályával, wellness részleggel, vitál szigettel, étteremmel, sörözővel, vinotékával, kávéházzal is váró új hotelt. A kétszáz éves valamikori füredi Nagyvendéglő, Gyönyörde kávézó és az úgynevezett Kurszalon felújított, átépített épületegyüttesét dr. Bóka István polgármester, Lengyel Ernő tulajdonos és az építkezést 78 millió Ft-os uniós támogatással segítő Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke, Pál Béla nyitotta meg. Ugyancsak a vállalkozás fejlesztéseként újul meg november végére a szomszédságban lévő Ipoly szálló.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#2 - Füred Televízió - 2008.09.12. - 09:18:41

Kedves "kis kiváncsi"! Éppen emiatt lett az anyag címe: "Befejezés előtt az Anna Grand Hotel" Üdvözlettel: Füred TV szerkesztősége

#1 - kis kiváncsi - 2008.09.04. - 14:01:51

Mitől van átadva egy olyan intézmény, aminek egy részét állványerdő borítja (ld. kép!), ahol egy daru dolgozik és aminek több szolgáltatása nem üzemel? Ezt max. részlegesen megnyitották címmel lehetne illetni.

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1537

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.12 17:35:43

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT