MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Városi Múzeum

Találatok száma: 50

 

2016.12.02   Jókai örök

Jókai Mór életművének legjobb ismerői tanácskoztak a hétvégén Balatonfüreden, már harmadik alkalommal. Az ország szinte valamennyi egyeteméről, kutatóintézetéből érkeztek szakemberek a városba, hogy az író novelláival foglalkozzanak. Még mindig keveset tudunk arról a zseniális Jókairól, aki ma újra aktuális, írásaiban korunk "vívmányai" köszönnek vissza. Titokzatos és izgalmas világba csöppennek a kutatók, amikor Jókai életművét elemzik, erről is szó esett a konferencián.

 

2016.10.29   Helytörténészek konferenciája

Harmadik alkalommal rendezték meg a balatoni helytörténészek szakmai konferenciáját, a helyszín ezúttal Balatonfüred volt. A szakemberek megismerhették az egyes balatoni települések helytörténeti újdonságait. Valamint előadások hangzottak el Zákonyi Ferenc munkásságáról, vagy épp arról, hogy mi köze volt Edericshez Deák Ferencnek, illetve megtudtuk azt is, hogy újabb levéltári adatokat pontosították a Kisfaludy gőzős műszaki paramétereit.

 

2016.10.29   Széchenyi 225

Emlékkonferenciát rendeztek Széchenyi István születésének 225. évfordulója alkalmából a Városi Múzeum épületében. A tanácskozást a Tempevölgy folyóirat szerkesztősége szervezte meg, amelyre Magyarország legelismertebb Széchenyi-kutatóit hívták. Az előadók között ott volt Hermann Róbert történész és Gergely András, a Veritas Történetkutató Intézet tudományos kutatócsoportjának vezetője is.

 

2016.09.17   Romantikus Reformkor Fesztivál

Korhű ruhák és korabeli épületek, operett és népzene, színpadi kavalkád sztárokkal és a 225 éve született Széchenyi István máig ható modernségével és teljes tragikumával, mindezt a Romantikus Reformkor Fesztivál kínálta a nyárias hétvégén. A helyiek és az ideérkező vendégek számára egyértelmű, hogy a reformkori lendület Balatonfüreden még ma is tart.

 

2016.08.30   Nemzetközi kempingtalálkozó 1966-ban

23 ország képviselői, közel hétezren érkeztek Balatonfüredre ötven éve, hogy először nézzenek a vasfüggöny mögé. A Nemzetközi Kemping és Karaván Klub ugyanis Balatonfüreden tartotta találkozóját, amin zömében nyugat-európaiak, közülük is majdnem kétezer francia vett részt. A helyieket nem kis feladat elé állította a szervezés, hogy a szocialista hiánygazdaság ellenére minden meglegyen. Ráadásul a hétezer vendég nem is fért el Balatonfüreden, ezért Tihanyba, Paloznakra és Kiliántelepre, a mai Fövenyesre is érkeztek vendégek. A sikeres találkozó ötvenedik évfordulóján egy szakmai konferenciával emlékeztek meg, és megkoszorúzták dr. Zákonyi Ferenc, a Magyar Kemping és Karaván Szövetség elnökének, az 1966-os táborozás szervezőjének emléktábláját.

 

2016.05.28   Gyermeknap irodalommal

Balatonfüred az idén is színes, érdekes programokat kínált a kisgyermekes családoknak. Vasárnap a Kovásza-parkban légvárral, arcfestéssel, technikai bemutatókkal és műsorral várták az érdeklődőket, míg szombatra a Városi Helytörténeti Gyűjtemény szervezett gyermekprogramokat. A kicsik rendhagyó tárlatvezetésen, filmvetítésen vehettek részt szüleikkel.

 

2015.10.24   Tudományos konferencia a két Kisfaludyról

Kisfaludy Sándorral és Kisfaludy Károllyal az elmúlt ötven évben meglehetősen mostohán bánt az irodalomtörténet. A két Kisfaludy című tudományos konferencia résztvevői hosszú idő után először igyekeztek szembenézni azzal a hagyománnyal, amely mind az idősebb, mind a fiatalabb testvért a nemzeti irodalom másodvonalába száműzte. A konferencia előadásai az 1801-től 1844-ig tartó időszakot ölelték fel.

 

2015.01.13   Mesélő füredi sírkövek

A 150 éve lezárt Vázsonyi utcai református temető sírköveinek helyét teljesen visszafoglalta a természet. A méltatlanul magára hagyott sírhelyek múltunk fontos tanúi. Többek között erről is olvashatunk a Füredi História 39. számában. Ebből a folyóiratból azt is megtudhatjuk, hogyan élte meg egy átlagos család az első világháború viszontagságait Balatonfüreden.

 

2014.12.05   "...író leszek és semmi más..." - III. Jókai-konferencia

A Károli Gáspár Református Egyetem Magyar Nyelv-, Irodalom- és Kultúratudományi Intézete, a Tempevölgy folyóirat és Balatonfüred Város Önkormányzata közös szervezésében rendezték meg a Jókai-konferenciát a balatonfüredi Városi Múzeum előadótermében immáron harmadik alkalommal.

 

2014.07.14   Balatonfüred is bemutatkozik az Echo Könyvfesztiválon

Július 17. és 20. között rendezik meg Tihanyban, a Főtéren az Echo Könyvfesztivált. A rendezvény célja az, hogy felhívja a figyelmet a balatoni témájú könyvek hatalmas választékára és terjessze az olvasás kultúráját a nyaralás alatt is. A programban a könyvek és települések bemutatkozása mellett lesz irodalmi kikötő, koncert, retrotúra, borvacsora, fesztiválmenü és flash mob is.

 

2014.06.21   Éjszaka a múzeumokban

Hogy szívesen járnak az emberek Füreden múzeumba és kiállításra, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a június 21-i éjszaka, amikor egészen éjfélig programokkal, tárlatvezetéssel várták a látogatókat. A siker miatt, hiszen mintegy hatszázan vettek jegyet, a Kékszalag és az Anna-bál estéjén is lesz múzeumok éjszakája Balatonfüreden, ahol eltérve az országostól, nyáron hétfőnként is nyitva tart a Városi Múzeum, a Vaszary Villa és a Jókai Mór Emlékmúzeum.

 

2014.06.19   Protiwinsky Ferenc füredi portréi

Protiwinsky Ferenc festményeit ma is kutatja Z. Karkovány Judit, aki Tóth Györgyivel, a Helytörténeti Gyűjtemény vezetőjével együtt most a Városi Múzeumban a balatonfüredi festőművész helyieket ábrázoló portréiból rendezett kiállítást. A falakon most a balatoni tájképek helyett nyolc jeles füredi arcképe néz vissza ránk az 1930-as évekből.

 

2013.12.19   Egy különleges világ - Lego kiállítás a múzeumban

Egy magángyűjtő, Praznovszky Mihály irodalomtörténész legokiállítása látható január végéig a Városi Múzeumban. A LegoCity készlet egy része fért csak el a teremben, a gyűjtemény maga olyan nagy, hogy szinte egy egész szintet elfoglal Praznovszky Mihály otthonában. Negyven éve szeretett bele a különleges világba, azóta építi saját városát. Ebben van vasút, bánya, bevásárlóközpont, téli környezet, sőt focipálya is. Sorolhatnánk még a sokszínűséget, helyette nézzék meg a tudósítást.

 

2013.11.22   Új, állandó kiállítás nyílt Füreden

Az Új Széchenyi Terv "Múzeumok mindenkinek" elnevezésű programjában nyert el közel húszmillió forint pályázati támogatást a Városi Helytörténeti Gyűjtemény. Ebből az elmúlt egy évben kétszáz óra foglalkozást tartottak gyerekeknek, az óvodáskorúaktól az érettségizőkig. A helyismereti és irodalmi tematikájú órák mellett egy új, három helyiségből álló interaktív kiállítás is megnyílt. A projektzárót a napokban tartották meg.

 

2013.10.09   A klímaváltozás lelassítható

A Városi Múzeumban az Éghajlat-változási Kormányközi Testület (IPCC) magyar kutatói, akik munkájukért Nobel-békadíjat kaptak, tartottak előadást a klímaváltozásról. Ma már nem az a kérdés, hogy létezik-e ez a jelenség, hanem, hogy miként lehet a folyamatot úgy lelassítani, hogy a bolygó élhető maradjon. A ma döntései határozzák meg ugyanis az emberiség jövőjét, -hallottuk a fórumon. Nem csak a nagy energetikai cégek javíthatnak a tevékenységükön, de a családban, sőt egyénileg is sokat tehetünk a klímaváltozás ellen.

 

2013.09.20   Romantikus Reformkor: Versmondó találkozó

Ötéves hagyomány folytatódott pénteken a Vaszary Villában és a Városi Múzeumban, ahol ismét megrendezték az "Ó Füred, támadjon benned újra hagyomány" című versmondó találkozót. A tematika ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc volt, a résztvevő diákoknak ilyen témájú verseket kellett szavalniuk. Minden résztvevő ajándékot kapott a szervezőktől, végül Lóczy-s siker született.

 

2013.06.07   Füredi kiadványok a könyvhéten

A Füredi Könyvhét különleges könyve egy antológia, amelyben három városhoz, Debrecenhez,Kecskeméthez és Balatonfüredhez kötődő kortárs írók, költők és képzőművészek műveit jelentették meg. Az Ódaroncs című antológiát amolyan irodalmi roadshow keretében mutatták be a városokban. A könyvhét újdonsága még a Tempevölgy folyóirat kiadásában megjelenő Gotlandi nyár, Bérczy József könyve.

 

2013.06.08   Megjelent a Füredi História 33. száma

Nagyobb terjedelemben talál az olvasó írást a füredi fürdőtelep kialakulásáról, a helytörténeti folyóirat legújabb számában. Lichtneckert András történész hét levéltárat keresett fel az anyag összegyűjtéséhez, ennyi helyen szétszórva lehet dokumentumokat találni a füredi gyógyfürdő fejlődéséről. A Füredi História ezen túlmenően számos érdekes olvasnivalót kínál.

 

2013.03.23   Emlékkönyv Sava Babic tiszteletére

Megjelent a Tempevölgy könyvek 12. darabja, amely méltó emléket állít Sava Babic író, műfordítónak. Sava Babic 1999-ben járt először Balatonfüreden, a Fordítóházban dolgozott. Megragadta a Balaton, az emlékfák ültetésének hagyománya. Ő volt az, aki kezdeményezte egy Hamvas Béla emlékfa ültetését, ezzel kapcsolódott be Belgrádból a füredi kulturális életbe. Tavalyi halála után, jó barátja és írótársa, Fenyvesi Ottó állított róla össze egy 140 oldalas emlékkönyvet.

 

2013.02.27   Megjelent az új Tempevölgy

Igazi kuriózum még mindig, hogy balatonfüredi szerkesztésben - ma,amikor a gazdasági helyzet nem kedvez a kultúrának -, megjelenik egy irodalmi folyóirat. A Tempevölgy idei első száma műfajilag és tartalmilag sokszínűen száz oldalon kínál olvasnivalót.

 

2013.02.18   20 millió forintot nyert a Városi Múzeum

A múzeumpedagógia fejlesztésére közel húszmillió forintot nyert egy TÁMOP pályázaton a füredi múzeum. Ennek köszönhetően egy év alatt ezer diák fordulhat majd meg az intézményben, akiknek irodalmi, helytörténeti előadásokat tartanak a múzeumi napok keretében.

 

2012.06.22   Kolumbán Zsuzsa népviseletes babái

Kolumbán Zsuzsa babakészítő, népi iparművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Városi Múzeumban. A Népművészet Mestere címet is viselő művész értékmentő tevékenységét különböző versenyeken 16 díjjal ismerték el, alkotásait a világ számos pontján bemutatták az érdeklődőknek. Most Balatonfüreden, a Múltidézők Társasága szervezésében láthatók a népviseletes babák, szeptember közepéig.

 

2012.06.15   Új kutatási eredmények a Titanic katasztrófájáról

A fiumei Magyar Tengerészeti Akadémia fénykorát bemutató kiállítás ért véget a Városi Múzeumban és ennek apropóján egy izgalmas, számos új információt tartalmazó előadást hallgathattak meg az érdeklődők a Titanic tragédiájáról. A szakemberek szerint nem lehet felelőst keresni a baleset kapcsán, a katasztrófa estéjén minden probléma, egy eddig feltáratlan jelenségre vezethető vissza.

 

2012.06.07   Megjelent a Füredi História 30. száma

A Füredi História egy olyan helytörténeti folyóirat, melynek szerzői is általában helyi vagy helyi kötődésű emberek. A história idei első számát a Városi Múzeumban mutatták be a nagyközönségnek. A lapban hat írás olvasható, többek között a "magyar tenger" metaforáról, Somogyi Pálról, a Cholnoky családról és elfeledett művészről Csebi Pogány Istvánról.

 

2012.05.04   II. Jókai konferencia a Városi Múzeumban

Hazai egyetemek neves előadói vettek részt a II. Jókai Konferencián Balatonfüreden, ahol egész napos programmal várták a téma iránt érdeklődőket. A közönség előadást hallhatott az 1850-es évek könyvpiacáról, Jókai műveinek külföldi fogadtatásáról és természetesen a legjelentősebb művekről. A szeminárium célja a Jókai-jelenség megértése volt, újraértelmezve az adott kor üzenetét, mondanivalóját.

 

2012.05.04   Új könyv: Színház és színészek a 19. században Balatonfüreden

A Tempevölgy könyvsorozat 7. darabjaként jelent meg a Színházak és színészek a 19. században Balatonfüreden című 134 oldalas kötet, mely a tavaly megrendezett színháztörténeti konferencián elhangzott előadásokat közli. Számos újdonságot ismerhet meg az olvasó az itt működő színházakról és társulatokról, valami Jókai és a teátrumok kapcsolatáról.

 

2012.04.26   Füredi Arcélek: Pálffy Károly

140 családi fotót gyűjtött és válogatott össze Pálffy Károly és felesége, így készültek a Füredi Arcélekre, ahol ezúttal a festőművész beszélt a családi gyökerekről, tanulmányokról és természetesen a művészetről. A könyvtár igazgatónője vezette a beszélgetést, a közönség soraiban barátok, egykori kollégák hallgatták a pedagógust. A helyszínen az érdeklődők megnézhették Pálffy Károly saját kezűleg készített linolenyomatait is.

 

2012.03.16   Nautica- kiállítás a fiumei Tengerészeti Akadémia történetéről

A magyar tengerészképzés története Mária Terézia koráig nyúlik vissza, fénykorát a kiegyezés ideje alatt élte, első 150 éve Fiuméhoz kötődik. A Városi Múzeumban Nautica címmel nyílt kiállításon a fiumei Magyar Tengerészeti Akadémia fénykorát ismerhetik meg a látogatók, gazdag dokumentumanyag, makettek és korabeli navigációs eszközök segítségével. A tárlat Horváth József hajóskapitány 1999-ben megjelent könyve alapján született.

 

2012.03.07   Március 15-én nyitnak a múzeumok

Március 15-től újra várja a látogatókat a Városi Múzeum, a Vaszary Villa és a Jókai Emlékház. Az állandó kiállítások mellett, már a hosszú hétvégén több új tárlat is nyilik. A kiállítások többsége kapcsolódik Abbáziához, hiszen Füred és Opatija ebben az évben kulturális partnerek.

 

2012.02.23   Füredi Arcélek: Filipovits István

Gyermekkorról, a régi Balatonfüredről, sportról és hobbiról beszélt Filipovits István, a Radnóti iskola egykori igazgatója a Városi Múzeum sorozatában. A Füredi Arcélek mindig nagy érdeklődés mellett zajlik, ezúttal is pótszékezni kellett a teremben. Sok barát, egykori kolléga hallgatta a diavetítéssel színesített beszélgetést.

 

2012.01.24   Füredi Arcélek: Hantó István

Hantó Istvánt, a füredi és magyar vitorlássport szakemberét nem kell bemutatni a füredieknek. Személyisége, tudása megkerülhetetlen a vitorlázást ismerők, művelők körében. A Városi Múzeumban a sportról és magánéletről beszélt a barátok, ismerősök előtt.

 

2011.11.23   Füredi Arcélek: Bónyai Mária

Nyugdíjba vonulása után is három kórust és a füredi nyugdíjas klubot vezeti Bónyai Mária pedagógus, aki életéről, munkájáról beszélt a legutóbbi Füred Arcélek estjén. A Balatonfüred Kultúrájáért kitüntetéssel is rendelkező Bónyai Mária, a város énekkultúrájának egyik meghatározó személyisége. Több évtizeden keresztül vezette a Bem iskola kiskórusát, számos hazai és nemzetközi elismerést szerezve a gyerekekkel. A Városi Múzeumban Baán Beáta a Városi Művelődési Központ igazgatója beszélgetett vele, közben népdalokat hallhatott közönség.

 

2011.10.25   Rövid beszélgetés Nagy Jenővel "Soha nem a politikából éltem"

Zenés, verses életrajzot hallhatott az, aki kíváncsi volt Csonka Endre és Nagy Jenő beszélgetésére a Városi Múzeumban. Az Arcélek sorozat vendége volt Nagy Jenő, a Hotel Annabella és Marina szeptemberben nyugdíjba vonult igazgatója, 12 éven át országgyűlési képviselő. Nagy Jenő szakmai tapasztalatát az Anna Grand Hotelben kamatoztatja tovább és visszatérését tervezi a helyi közéletbe is.

 

2011.09.23   Versmondó találkozó - Játékkiállítás - A biedermeier kora

A "Romantikus Reformkor" már évek óta többet jelent a korhű ruhákba öltözött emberek felvonulásánál, idén közel egy héten át tartó kísérőrendezvények is várták a füredieket és az ide látogató turistákat. Pénteken többek között versmondó verseny, játékkiállítás és egy -a biedermeier koráról szóló- előadás.

 

2011.06.18   Múzeumok éjszakája

"Megérkezett Br.Zay (báró Bizay), kezdődhet a nyár-írta a füredi újság az 1860-as években.A 19.század pezsgő fürdőélete elevenedett meg a Múzeumok Éjszakáján a városban.A Jókai és a Városi Múzeumban tárt ajtókkal, színes ismeretterjesztő programokkal várta a közönséget. Többek között Kubik Anna a Jókai Emlékházban, Katona Csaba a Városi Múzeumban tartott előadást a korról.

 

2011.04.28   Füredi Arcélek: Vastagh György

Vastagh György a Lóczy Gimnázium nyugalmazott tanára volt a legutóbbi vendége a Városi Múzeum által szervezett Füredi Arcélek sorozatnak. A tanár úrral kollégája és jó barátja Bakonyi István beszélgetett.

 

2011.03.24   Arcélek: Láng Gáspár

Az 1985-ben felavatott, de csak 1989-től Eötvös Loránd Általános Iskolaként ismert intézmény nyugalmazott igazgatója, Láng Gáspár volt a vendége a Füredi Arcélek sorozatnak, mely a Városi Múzeum közéleti programja. Az egykori iskolaigazgató családról, nevelésről, az iskolában eltöltött időről beszélt a közönségnek.

 

2011.02.24   Füredi arcélek: Prof. Dr. Böszörményi Ernő

Böszörményi professzor a Városi Múzeum Arcélek sorozatának vendége Böszörményi Ernő professzor 1976-tól 1990-ig állt a balatonfüredi Szívkórház élén. Az úgynevezett Böszörményi korszakban, köszönhetően az 59 vállalattal kötött szerződésnek, volt a kórháznak a legtöbb betege és nagyot fejlődött a műszerezettség is. A 86 éves professzor úr nemcsak maximalista, fegyelmezett ember, de kitűnő történet mesélő is, derült ki a beszélgetésen.

 

2011.01.27   Arcélek: Kozma Imre festőművész

Kozma Imre Balatonfüred közkedvelt festőművésze volt a vendége a Füredi Arcélek rendezvénysorozat legutóbbi estjének. A művésszel Soltész Mária újságíró beszélgetett. A családias hangulatú rendezvényen Kozma Imre többek között pályája kezdeteiről, füredi kötődéséről és a társművészetekhez való viszonyáról beszélt.

 

2010.12.10   A Balaton a hidegháború korszakában

Kétnapos konferenciát tartottak Balatonfüreden a Vaszary Villában látható "Német egység a Balatonnál" című kiállításhoz kapcsolódva. A tanácskozást a Pécsi Tudományegyetem Történettudományi Intézete, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára és a Balatonfüredi Városi Múzeum közösen rendezte.

 

2010.11.29   Füredi Arcélek: Petrőcz Lászlóné

Petrőcz Lászlóné nyugalmazott református lelkész és hitoktató volt a vendége a Füredi Arcélek sorozat legutóbbi rendezvényének. Az est folyamán előkerültek a régi kedves fotók a családról, a tanítványokról, eljöttek a gyerekek és unokák is. Marika néni beszélgetőtársa dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész volt, aki a tőle megszokott sajátos humorral tette vidámmá az estét.

 

2010.10.28   Füredi arcélek: Glatz László

A Városi Múzeum által szervezett új sorozat, a Füredi arcélek októberi vendége Glatz László nyugalmazott tanár volt, akit a legtöbben mint a füredi Anna-bálok egykori főrendezőjét ismerik a városban. A sokak által csak Laci bácsinak szólított 84 éves Glatz László a 20 éven át tartó szervezőmunkájával még a Guinness rekordok könyvébe is bekerült. A beszélgetőesten mesélt gyermekkoráról, ifjú éveiről és füredi kötődéséről.

 

2010.10.21   Szilágyi Józsefre emlékeztek Füreden

Az 1956-os forradalom debreceni mártírjáról, Szilágyi Józsefről emlékeztek meg Balatonfüreden, Filep Tibor történész közreműködésével. Szilágyi József a forradalom óráiban Nagy Imre titkára volt és sokat segített abban, hogy a miniszterelnök sok hezitálás után végül a forradalom mellé állt. Mindvégig -még a per alatt is- buzdította rabtársait, de a halált végül ő sem kerülhette el.

 

2010.10.21   Szobrot állítanának a Magyar Nemzet alapítójának

Az 1938-ban elindult Magyar Nemzet című lap alapító főszerkesztője volt Pethő Sándor, akit szomorú szál köt Balatonfüredhez. 1940-ben a vasútállomáshoz közel halálos autóbalesetet szenvedett. Most egy szobrászművész kereste meg az önkormányzatot azzal, hogy bronzszobrot készítene a publicista emlékére és ezt a Tagore-sétányon helyeznék el. Az alkotás terveit az 1956-os forradalom tiszteletére rendezett ünnepségsorozat keretében mutatták be.

 

2010.09.30   Füredi arcélek: Rosta Sándor

A Városi Múzeum új sorozatot indított Füredi arcélek címmel. A havi egy beszélgetős délután célja, hogy bemutassa azokat a füredi személyiségeket, akik meghatározták, meghatározzák a város arculatát. Az első vendég Rosta Sándor volt, aki több mint fél évszázada azon dolgozik, hogy a Balaton, ezen belül Balatonfüred turizmusa fellendüljön.

 

2010.10.01   Széchenyi vetélkedő nyolcadik osztályosoknak

Gróf Széchenyi István születésének 220. halálának 150. évfordulójára emlékezünk 2010-ben és 2011-ben. A kettős jubileum alkalmából Balatonfüreden is számos rendezvényt szerveznek a legnagyobb magyar tiszteletére. Múlt héten a Városi Múzeumban általános iskolásoknak rendeztek vetélkedőt Széchenyiről.

 

2010.09.23   Sok titkot rejt Széchenyi naplója

Széchenyi István magánéleti naplója még sok titkot rejt magában, amelyet folyamatosan próbálnak megfejteni a kutatók. Buday Miklós, a Széchenyi Alapítvány elnöke is hosszú ideje kutatja, vajon milyen személyiségbeli különbség volt a politikus, tudós Széchenyi és a magánember Széchenyi között. Aki a naplót olvasgatja megdöbben, mekkora szakadék van a két ember között.

 

2010.08.31   Lappföldi delegáció Füreden

Magyarországon járt Esko Lotvonen. A Lappföldi Önkormányzatok Szövetségének vezetője a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület kíséretével Balatonfüredre is ellátogatott, ahol dr. Ács Anna vezetésével megtekintette a közelmúltban nyílt Városi Múzeum állandó kiállításait.

 

2010.06.26   Megjelent a Tempevölgy legújabb száma

A Tempevölgy hatodik számával ismerkedhetett meg az olvasóközönség a Hal- és Borünnepen. A folyóirat szándéka szerint balatonfüredi megjelenésű, de országosan ismert kulturális kiadvány szeretne lenni. A Városi Múzeumban számos szerző jelenlétében mutatták be a lapot.

 

2010.06.19   Múzeumok éjszakája Balatonfüreden

Az idén minden eddiginél többen voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakájára. Balatonfüreden előadásokkal, zongorakoncerttel, gyermekprogramokkal és csillagvizsgálással várták az érdeklődőket. A három megújult intézményben most először rendeztek ilyen nagyszabású programot.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT