MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, lakótelep

Találatok száma: 10

 

2015.09.12   35 éves a Köztársaság úti lakótelep

1980. decemberében költöztek be az első lakók a Köztársaság úti lakótelep újonnan felépített panelházaiba. A 35 éves születésnapját ünneplő városrész azóta sokat fejlődött, néhány éve megújultak az épületek, korszerűsödtek a parkolók és rendezettebbek lettek a parkok is. Most eljött az idő az újabb ráncfelvarrásra, mondta a lakótelep önkormányzati képviselője. Terveznek új játszóteret, sportpályát is, új padokat is kihelyeztek. A 16. Lakótelepi napot a hétvégén rendezték meg, amely színes programokkal várta az érdeklődőket.

 

2014.10.06   Az aradi vértanúkra emlékeztek

A Köztársaság úti lakótelep szomszédságában lévő parkban emlékeztek az aradi vértanúkra hétfőn délben. A megemlékezés a 13 aradi vértanún kívül szólt arról a 120 áldozatról is, akiket 1849 és 1851 között végeztek ki, Haynau politikai bosszúhadjáratának következményeként. Az ünnepségen részt vettek a város iskoláinak diákjai is.

 

2012.09.30   Lakótelepi nap

Szeptember 30. a "Szívünk világnapja". Ehhez kapcsolódóan idén is megrendezték a városban a hónap utolsó hétvégéjén a lakótelepi napot. Szombaton a szórakozásé volt a főszerep, a hagyományos programok mellett számos újdonság is várta az érdeklődőket. Vasárnap az egészség, a prevenció került fókuszba, az Eötvös iskolában ingyenes szűrővizsgálatokat végeztek.

 

2010.09.25   Lakótelepi nap

Szeptember utolsó hétvégéjén rendezték meg a 11. Lakótelepi Napot és a Szívünk Világnapját. Az idén 30 éves lakótelep a jubileum alkalmából köztéri órával és fákkal gazdagodott.

 

2010.01.26   Mégis hibásak a távhő számlák

Mégis hibásak a januárban kiküldött fűtésszámlák, ezt a Füredhő Kft. azután ismerte el, hogy múltheti adásunkban foglalkoztunk a témával. Bár egy hete még azt a tájékoztatást kaptuk, hogy minden rendben van a számlákkal, az alaposabb vizsgálat kiderítette, egy tételt duplán számított fel a szolgáltató.

 

2010.01.19   Felháborodás a távhő számlák miatt

Felháborodtak a Köztársaság úti lakótelepen élők, amikor kézhez kapták legújabb távhőszámlájukat. A számla ugyanis sok esetben a megszokotthoz képest is jelentősen magasabb összegről szól, amit sok fogyasztó túlzásnak érzett. Annak fényében főleg, hogy a panelfelújítástól megtakarítást vártak. A panaszokkal megkeresték a terület önkormányzati képviselőjét -Pálffy Károlynét- is, aki ezeket azonnal továbbította az önkormányzat, illetve a polgármester felé. Ez a vizsgálat most is tart, közben kiderítettük mi is áll a magasnak vélt számlaösszegek mögött.

 

2009.09.27   10. Lakótelepi nap

A 10. lakótelepi napot rendezték meg a Köztársaság úti lakótelepen szeptember 27-én, vasárnap. A hagyományosnak számító egészségügyi tanácsadások és szűrések mellett, az idén újdonságként kerti-partit rendeztek, ahol 8 csapat főzött gulyást. A lakótelepen felavattak egy új szobrot is, amely jelképesen lezárta a panelfelújításokat.

 

2009.04.07   Drágul a távhő alapdíja

Április 1-jétől 5%-kal emelkedett a füredi távhőszolgáltatás alapdíja. Mindjárt elmondjuk azt is, hogy mit jelent ez egy átlagos kétszobás lakás esetében, de azt is megtudhatják miért magasabb az alapdíj mint Veszprémben vagy Tapolcán.

 

2009.01.20   Újabb panelek újulnak meg

A balatonfüredi panelházak már 3. éve vesznek részt a népszerű panelprogramban. A lakótelepieket különösen mélyen érinti a téma, hiszen a már hőszigetelt épületekben akár 50%-os megtakarítást is el lehet érni a távhőszámlán. A spórlás azonban azon is múlik, hogy ki használja megfelelően a hőszabályzókat. Idén tavasszal újabb füredi panelek újulhatnak meg állami és önkormányzati segítséggel.

 

2008.09.24   A hétvégén ismét Lakótelepi nap

A 9. lakótelepi napra várják a füredieket vasárnap 28-án. Az egész napos programban a felnőtteknek és a gyerekeknek is kínálnak látnivalót. Mivel hagyományosan ez a nap a szívünk világnapja is, többféle ingyenes állapotfelmérést tartanak, többek között újdonságképp férfiaknak prosztatarákszűrést egy csepp vérből.-ígérik a szervezők.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT