MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Állami Szívkórház

Találatok száma: 22

 

2017.06.02   20 éves a Balatonfüredi Szív Egyesület

Hogy miként alakul egy ember élete, nagyban függ az egészségügyi állapotától. Életmódot váltani soha sem késő, akár 50-60 évesen is el lehet kezdeni az egészségesebb életvitelt. Ezt vallják a Balatonfüredi Szív Egyesület tagjai is, ennek szellemében működik a szervezet, immár húsz éve. Sikeres egyesületről van szó, nem csak a tevékenységét illetően, de azért is, mert az idők során megötszörözte taglétszámát. Több jól sikerült rendezvény is a nevükhöz kötődik, pl. a "Mozdulj az egészségedért!" program, de rendszeresen részt vesznek a lakótelepi napon is.

 

2017.03.01   Az ápolókat ünnepelték a szívkórházban

2014 óta február 19-e a Magyar Ápolók Napja. Ebből az alkalomból rendeztek ünnepséget a balatonfüredi szívkórház dolgozóinak. Az eseményen négy ápoló kiemelkedő munkáját ismerték el. Kossuth Zsuzsanna, a magyar ápolóképzés nagy alakjának születésnapján emlékeznek meg minden évben az ápolókról. A kétszáz éve, 1817. február 19-én született Kossuth Zsuzsanna Magyarország első főápolónője volt, aki az 1848/49-es eseményeknél megszervezte a sérültek ellátását.

 

2016.06.30   Szobrot avattak Semmelweis Ignác tiszteletére a szívkórházban

A szobor tisztelet Semmelweis Ignác és a kórház gyógyító munkája előtt, mondta avatóbeszédében dr. Simon Attila a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója, amikor a balatonfüredi Állami Szívkórházban leleplezték az 1865-ben elhunyt orvos mellszobrát. Semmelweist életében nem becsülték meg, sőt a döblingi elmegyógyintézetben végezte, de az 1900-as évektől valódi kultusz alakult ki körülötte. A szobrot, amelyet Éles-Varga Enikő herendi iparművész készített, a szívkórház hagyományos Semmelweis-napi ünnepségén avatták fel.

 

2015.12.15   Magas színtű megyei elismerés a szívkórház főigazgatójának

Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetést vehetett át prof. dr. Veress Gábor, a balatonfüredi Állami Szívkórház főigazgató-főorvosa december 15-én. Ezen a napon ünnepelték meg Veszprémben, a megyei önkormányzat megalakulásának 25. évfordulóját. A professzor az egészségügy területén kifejtett, több évtizeden át végzett eredményes és kiemelkedő orvos szakmai munkássága elismeréseként vehette át a legmagasabb megyei szintű kitüntetést.

 

2015.12.04   Fuss, ha kedves az életed!

A balatonfüredi Állami Szívkórház új kezdeményezése példamutatás a lakosságnak, hogy milyen fontos a rendszeres mozgás, ezzel nem csak a betegségeket lehet megelőzni, hanem sokat lehet spórolni az egészségügybe fektetett költségeken is. 34 szívkórházi dolgozó indult azon a váltófutáson, amelyen a Füred-Tihany-Siófok-Balatonfűzfő-Füred távot kellett teljesíteni. A hagyományteremtő akciónak a "Fuss, ha kedves az életed!" nevet adták a szervezők.

 

2015.09.30   Táblaavatások a szívkórházban

Családias ünnepség helyszíne volt szerdán az Állami Szívkórház központi aulája. Két emléktáblát avattak és átadták az új, 25 millió forintba került kardiológiai rehabilitációs ambulanciát. Mostantól tábla figyelmeztet arra, hogy az intézmény része a Megyei Értéktárnak, valamint egy réztáblán olvashatók azon egykori vezetők, orvosok nevei, akik sokat tettek a szívkórház fejlődéséért. Az egészen a bencés időkig visszanyúló történelem, mára egy sikeres intézményt eredményezett.

 

2015.09.23   Megyei értéktárban az Állami Szívkórház

A 2012-ben hozott Hungarikum-törvény lehetőséget nyújt minden településnek egy helyi értéktár felállítására, a kezdeményezéshez csatlakozott Balatonfüred is. A beérkezett javaslatokat az önkormányzat Humán Bizottsága időközönként összegzi és az adott terület szakértőivel megvitatja. A helyi értékek közül jó néhányat megyei és országos értéktárba is javasoltak a bizottság tagjai, legutóbb az Állami Szívkórház került fel az megyei értéktár listájára egészség és életmód szakterületi kategóriában.

 

2015.07.13   Semmelweis-napi kitüntetések

Megemlékezésekkel, ünnepségekkel emlékeztek országszerte július elején a 197 éve született kiváló magyar orvosra, a gyermekágyi láz okának felfedezőjére Semmelweis Ignácra. Balatonfüreden az egészségügyi dolgozók ünnepén kitüntetést vehetett át a szívkórház intenzív osztályának főnővére és a város közismert védőnője.

 

2014.11.28   Államtitkári vizit a szívkórházban

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár tett szakmai látogatást a füredi szívkórházban, ahol megismerkedett az elmúlt időszak jelentős fejlesztéseivel. Prof. dr. Veress Gábor főigazgató mutatta be az intézményt, a vizit után az államtitkár elégedettségét fejezte ki, a kórházban folyó munka kapcsán. A jövőben a helyi gyógyturizmus megkerülhetetlen része lesz az Állami Szívkórház, de ennek beindításában a kormány számít a magántőkére is.

 

2014.09.12   Fizikai kapocs korunk és Jézus között

Számtalan tudományos vizsgálaton esett túl a torinói lepel, amelyről azt kívánják bebizonyítani, hogy valóban Jézus halotti leple volt. A témával foglalkozó Tamás József címzetes apát, aki közel háromszáz előadást tartott a lepelről úgy véli: még nem sikerült bebizonyítani az ellenkezőjét, vagyis semmi okunk kétség bevonni a lepel eredetét. Igaz, talán meddő cél lehet a végső bizonyítás. A Bonum TV programigazgatója zártkörű előadást tartott a balatonfüredi Szívkórházban.

 

2013.11.14   Száz éves a füredi szívkórház

Hajdú Tibor tihanyi bencés főapát másfél millió koronát szerzett 1912-ben, hogy a bencések tulajdonában lévő füredi gyógyfürdőt felújítsa. 1913-ra el is készült a mai főépület és a szénsavas, később róla elnevezett Tibor-fürdő. A centenáriumi ünnepségen sokan méltatták a ma már országosan híres szívkórházban folyó munkát. A kórházat 16 éve vezető Veress Gábor professzort pedig, az ünnepség másnapján Veszprémben a közönség szavazatok alapján a Magyar Tudomány kategóriában megyei Príma díjjal tüntették ki.

 

2013.06.07   Mozdulj az egészségedért!

Pervenciós, rehabilitációs egészségnapot rendezett az Állami Szívkórházban a Füredi Szív Egyesület. Előadásokkal, étel és italkóstolóval várták az érdeklődőket egész péntek délután. A nap végén egy órás közös tornára, táncra hívtak mindenkit a Gyógy téren.

 

2013.02.14   Befejeződött a szívkórház korszerűsítése

Félmilliárd forint értékben jelentős energetikai fejlesztést hajtott végre a füredi szívkórház, az ünnepélyes projektzárót a napokban tartották. A pályázatnak köszönhetően kicserélték a kazánt, új konyhai sütőket, mosodai vasalót szereztek be. Hőszigetelés is történt a kórházban, a födém leszigetelésével és az ablakok cseréjével jelentős energiamegtakarításra számít az intézmény vezetése.

 

2012.11.22   Megújul a Szívkórház

Két pályázatnak köszönhetően jelentős rekonstrukció kezdődött az Állami Szívkórházban. Ezúttal nem a műszerpark, hanem az épületek újulnak meg, az energiatakarékosság jegyében. Kicserélik az ablakokat, szigetelik a padlásfödémet, több helyen új homlokzati szigetelést végeznek és új kazánok fűtik az intézményt. A világítás is korszerűbb lesz és a klímaberendezéseket is lecserélik.

 

2012.06.08   Nyílt nap a Füredi Szív Egyesületnél

Az 1997-ben, 14 fővel megalakult Füredi Szív Egyesület az infarktusos betegek rehabilitácójában vállalt szerepet. Ma már több mint 60 állandó taguk van és időközben magalakult a prevenciós csoport is, így a megelőzésre is nagy hangsúlyt fektetnek. Egész évben színes programokkal várják az érdeklődőket, legyen szó zenés tornáról, táncóráról vagy közös kirándulásról. A egyesület ezúttal nyílt napot tartott, értékes előadásokkal.

 

2012.03.08   Forradalmian új diagnosztikai eljárás

A balatonfüredi székhelyű TOXI-COOP Zrt. uniós támogatással fejlesztett ki egy új eljárást, amely lehetővé teszi, hogy már a gyógyszeres kezelés megkezdése előtt kiderüljön, hogyan reagál az adott beteg a számára javasolt gyógyszer hatóanyagaira. Így jelentősen csökkenthető a kockázat, hiszen kiszűrhetőek a mellékhatások, ráadásul a kezelés is sokkal eredményesebb lehet a jövőben. A gyakorlati használat is meggyőző, egy koraszülött 1,5 hónapos csecsemőt, egy várandós kismamát és egy májátültetésen átesett kislányt is megmentettek így.

 

2010.12.09   Újabb kitörési pont: egészségturizmus

Az egészségügyi szolgáltatók, a vendéglátók és az önkormányzatok összefogásával, valamint a január 15-én induló Széchenyi-terv finanszírozásával új irányt vehet és fellendülhet az egészségturizmus Balatonfüreden. Az Állami Szívkórházban megrendezett tanácskozáson elhangzott, a "Gyógyító Magyarország" mint új márka bevezetését tervezi a kormány.

 

2010.11.10   Könyv dr. Veress Gábor főorvosról

A Balatonfüred Városért Közalapítvány sorozatában könyv jelent meg dr. Veress Gáborról, Balatonfüred díszpolgáráról, a szívkórház főigazgató főorvosáról. A könyvet, amely bemutatja a 15 éve az Állami Szívkórház élén álló intézményvezető professzort, a kutató orvost, a nemzetközi orvos-társaságok tudományos munkatársát, és bepillantást nyújt Veress professzor sportoló, zenész és családi életébe is, dr. Berényi István, Veress professzor jó barátja és több évtizede munkatársa írta meg.

 

2010.03.04   A Füredi Szív Egyesületről

Januártól új elnök áll a Füredi Szív Egyesület élén. Dr. Nagy Gábor utódja Dr. Sziebert Dávid. Az egyesület több. mint egy évtizedes múltra tekint vissza, legfontosabb feladata a szív-és érrendszeri betegségeken átesett emberek rehabilitációja és az egészséges életmódra nevelés. A szívbetegek gyógyulásának egyik legfontosabb feltétele a rendszeres mozgás, a gyógytorna. Egy ilyen speciális tornafoglalkozáson járt stábunk a múlt héten.

 

2010.02.26   A sürgőségi kardiológiai ellátásról tanácskoztak Füreden

A sürgősségi kardiológiai ellátás helyzetéről tanácskoztak orvosok és mentősök a füredi szívkórházban. Az uniós elvárás szerint egy infarktusos betegnek két órán belül kell megkapnia a megfelelő intézményben az életmentő beavatkozást. Veszprém megyében sikerült még ezt az időt is lerövidíteni, hiszen a megye bármely településéről 50 percen belül elérhetőek a korszerű szívcentrumok, pl. a füredi.

 

2009.12.04   Új mentőbeállót adtak át az Állami Szívkórházban

Új mentőbeállót avattak a füredi Szívkórházban, mostantól az épület mögött kialakított bejárón szállítják a betegeket. Ezzel az átépítéssel az infarktusos beteg, jóval gyorsabban jut hozzá az életmentő beavatkozáshoz. Az átadó ünnepségen jelen lévő egészségügyi miniszter bejelentette, jövőre uniós forrásból megújulhat, fejlődhet a Szívkórház.

 

2008.10.17   180 milliárd az egészségügyre

Kardiológusok tanácskoztak Balatonfüreden az elmúlt héten. A konferencián többek között az egészségügy várható finanszírozásáról is szó esett. A következő években 180 milliárd forint pályázati forráshoz juthatnak hozzá az intézmények, persze ha felkészülten és jól pályáznak.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT