MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Dr. Suchman Tamás elnök, Balaton Fejlesztési Tanács

Találatok száma: 21

 

2010.05.21   Leköszönt a BFT elnöke

A Bajnai-kormány munkájának végeztével, lejárt a Balaton Fejlesztési Tanács elnöki megbízatása is, Suchman Tamás pénteken ülésezett utoljára ebben a minőségében. A távozó politikus elismerte, a sok siker mellett bizony kudarcok is érték. Azt szeretné, ha utódjának sikerülne ami neki nem: elérni, hogy a Balaton önálló régióként működjön.

 

2010.04.09   A Balaton Fejlesztési Tanács ülése Siófokon

A Balatoni fejlesztések hazai és Uniós támogatásának aktuális helyzetéről, a pályázatok elbírálásáról tanácskoztak a szakemberek a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén, melyen jelen volt a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség integrációs elnökhelyettese is.

 

2010.02.19   A Balaton Fejlesztési Tanács ülése Siófokon

A balatoni lobbinak köszönhetően az elvont idegenforgalmi adó-támogatás egy része mégis visszakerül az önkormányzatokhoz, jelentette be dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. Az elnök arról is beszámolt, hogy április 1-én újra megnyit a jelenleg felszámolási eljárás alatt álló sármelléki repülőtér. Az üzemeltetés jogát a több balatoni beruházásban is érdekelt SCD Holding szerezte meg. A tanácskozás után azonban Jászai Gellért az SCD elnöke úgy nyilatkozott, hogy nem kötöttek még szerződést az érintett önkormányzatokkal az üzemeltetésről. Suchman Tamás sajtóközleményben cáfolta Jászai szavait és jogi útra kívánja terelni az ügyet.

 

2009.10.13   Két cég lett a Halászati ZRt-ből

Új cég vált ki a Balatoni Halászati Zrt.-ből. Mostantól a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. végzi a tó biológiai egyensúlyának fenntartását, vagyis felügyeli pl. a haltelepítést. A cég központi finanszírozásának lehetőségéről tárgyaltak a Balaton Fejlesztési Tanács siófoki ülésén, ahol a környezetvédelmi és pénzügyminiszter is megjelent.

 

2009.09.24   Újabb 4 milliárd forint balatoni fejlesztésekre

Október 15-éig lehet pályázni arra a 4 milliárd forintra, amelyet a Balaton Fejlesztési Tanács írt ki múzeumok, panziók felújítására. Erről is de a fogyasztóvédelemről, a vízimentés jövőjéről is tárgyaltak a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság ülésén Szigligeten.

 

2009.09.11   A Balaton Fejlesztési Tanács szezonértékelő ülésén

A Központi Statisztikai Hivatal nyilvánosságra hozta az első féléves turisztikai eredményeket, ezek a kereskedelmi szálláshelyek lejelentett adatait tartalmazzák, vagyis a magánszállások adatait még nem dolgozták fel. A Balatonnál a várakozásokkal ellentétben kisebb a visszaesés, 10 % alatti. Erről is tanácskoztak Badacsonyban a Balaton Fejlesztési Tanács tagjai.

 

2009.08.28   Vizimentés sürgősségi hajóval

Az idén teljesített először szolgálatot sürgősségi mentőhajó a Balatonon. A tavaly beszerzett jármű a tó keleti medencéjének bármelyik pontját 5-8 perc alatt elérte. A hajó működésének tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót, ahol bejelentették még két hajó beszerzése tervezik.

 

2009.08.07   BFT ülés

Két fontos témáról is tárgyalt a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. Az egyik, hogy hamarosan megkezdődik a kettes számú kompátkelő építése a Balatonnál Fonyód és Badacsony között. A másik a Balatonaliga területén lévő egykori pártüdülő épületeinek felújítása, hasznosítása. A tervek szerint a rekonstrukciót követően ez a terület teljesen nyitott lesz és bekapcsolódik a környék vérkeringésébe.

 

2009.07.17   A Balaton Fejlesztési Tanács ülésén

Felgyorsítják a turisztikai vonzerő pályázatok támogatási folyamatát. A tervezettnél korábban már szeptemberben lehet pályázni összesen 4,3 milliárd Ft értékben. Hasonló nagyságrendű összeget lehet lehívni a nagy rendezvények támogatására is, jelentette be dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén. Az elnök szerint a fejlesztéseket a válság ellenére is folytatni kell, hiszen csak így lehet stabilizálni az ide látogatók számát.

 

2009.07.08   5 milliárd turizmusfejlesztésre

880 millió forintos pályázatot tett közzé a Közép-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség. Szinte mindenre lehet pénzt szerezni, ami turizmusfejlesztéssel kapcsolatos. Ha összességében nézzük a 3 balatoni régiót, akkor kiderül közel 5 milliárdos fejlesztés valósulhat meg a következő hónapokban a Balaton körül.

 

2009.06.12   Szeressük a Balatont

Szeressük a Balatont! Ezzel a címmel rendezett közös konferenciát a BFT és a Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft. A szervezők fontosnak tartják, hogy az országos és a helyi médiumok a Balaton-parti polgármesterekkel és idegenforgalmi szakemberekkel közösen alakítsanak ki egy olyan stratégiát, amellyel a külföldi és hazai turisták számára népszerűbbé tehetik a Balatont.

 

2009.05.24   10. Veterán Vívó Európa- bajnokság

Adásainkban már többször beszámoltunk a veterán vívó Európa-bajnokságról, amit májusban Balatonfüreden rendeztek nagy sikerrel. A Füred TV a nagyszabású eseményről egy 20 perces dokumentumfilmet is készített, ezt láthatják most.

 

2009.02.13   Több pénz a BFT-nek

Ötször annyi pénzből gazdálkodhat idén a Balaton Fejlesztési Tanács, mint 2008-ban. Ezt a siófoki évnyitó értekezleten hallottuk, ahol ott volt Szabó Pál környezetvédelmi miniszter is. Siófokról kollégám tudósít.

 

2008.12.05   A klímaváltozásról tárgyalt a BFT

30 év múlva akár 2 és fél fokkal is magasabb lehet a Balaton térségének átlaghőmérséklete a mostanihoz képest. Klímakutatók szerint ezen a területen az átlagosnál gyorsabban fog emelkedni ez az érték, ugyanakkor a csapadék mennyisége nem fog növekedni. Ha ez valóban így lesz, az nagy kihívást jelent a Balatonnak. Erről is tanácskoztak a Balaton Fejlesztési Tanács legutóbbi ülésén.

 

2008.10.31   Biztonságban a balatoni fejlesztések

Minden megkezdett és tervezés alatt álló balatoni beruházás folytatódik, a világgazdasági válság miatt nem vonnak ki pénzt a térség fejlesztéseiből. Ezt mondta Siófokon Dr. Suchman Tamás a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke. Azonban azt is hallottuk tőle, hogy valószínűleg a BFT pénzügyi forrásai csorbulnak majd.

 

2008.09.26   Balaton törvény

Szeptember végén elfogadták a Balaton-törvény módosítását. A végleges törvény egyensúlyt tart a megnövekedett fejlesztési igények és a környezetvédelem között. A balatoni háttértelepüléseken azonban, -ahol nincs csatorna, nem lehet építkezni- az egyéni szennyvíztisztító berendezések létesítése nélkül. Ezek megépítéséhez viszont támogatást ad a kormány, hangzott el Balatonfüreden.

 

2008.09.19   Új mentőhajó

Szezonzáró sajtótájékoztatót tartottak múlt pénteken az erre a napra ?médiahajónak? átkeresztelt Szent Miklós hajón. A rendezvényen jelen volt Gyenesei István önkormányzati miniszter is. Ezen a napon adták át azt az 50 millió Ft értékű mentőhajót is , amely Közép-Európa legmodernebb felszereltségű hajója.

 

2008.09.12   BFT ülés

Balatonlellén tartotta legutóbbi ülését a Balaton Fejlesztési tanács. A fórumon a 2008-as nyári idegenforgalmi szezon értékelése mellett az év második felében várható fejlesztésekről is szó esett. Dr. Suchman Tamás elnök hangsúlyozta: Füred példát mutat a többi Balaton parti településnek, ugyanis a helyi lakosok és a turisták egyaránt elégedettek a beruházások eredményeivel.

 

2008.09.07   Balatoni Borok Versenye

A Balatoni Szövetség, a Balaton-parti települések önkormányzatai és hegyközségei szervezésében idén 12X rendezték meg a Balatoni Borok Versenyét. Az idei verseny különlegessége, hogy a díjazott borok 1/3-a úgynevezett kései szüretelésű szőlőfajtából készült. A díjkiosztó ünnepséget vasárnap délután tartották a badacsonytomaji általános iskolában.

 

2008.07.26   183. Anna-bál

Ebben az évben nem lehetett panasz az Anna-bálra. Kellemes környezetben, elegáns nyáresti bálon vehettek részt a vendégek. Az Anna-bál szépe pedig az egybehangzó vélemények szerint, megérdemelten lett a füredi Csizmadia Aliz, akivel jövő héten láthatnak majd egy hosszabb interjút.

 

0000.00.00   Meddig terhelhető a Balaton?

A Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. az elmúlt év őszén konferenciát szervezett a "Balaton térségének terhelhetősége" címmel. Most a Balaton Fejlesztési Tanács ugyancsak erről a témáról tanácskozott Siófokon. A szakemberek szerint a turizmusban új trendek jelentek meg az elmúlt években, ez pedig a természeti értékeket veszélyezteti.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT