MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Köz Kádi Sarolta igazgató, Bem József Általános Iskola

Találatok száma: 22

 

2012.06.15   Ballagások az általános iskolákban

138 diák búcsúzott a hétvégén a füredi általános iskoláktól. A hagyományos ballagásokon ünnepi díszbe borultak az intézmények, a folyosókon és az udvaron is virágfüzér várta a diákokat. A továbbtanulási arány nagyon jó, szinte minden gyermek továbbtanul valamelyik helyi, vagy megyei középiskolában.

 

2012.05.20   Pünkösdi Ének tizedszer

Jubileumot ünnepelt Balatonfüred nemzetközi gyermekkórus fesztiválja, a Pünkösdi Ének. A három napon át tartó programsorozatra a vendéglátó Bem iskola kórusa mellett 11 vendégkórus érkezett. Ebben az évben Szlovákiából és Finnországból is jöttek kórusok, akik a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban neves szakmai zsűri előtt mutatták be énektudásukat.

 

2012.04.26   Hulladékból játék - eredményhirdetés a Bem iskolában

A Bem iskola nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, ökoiskola lévén pályázatot hirdettek a megyében tanuló és a sajátos nevelésű tagozatokra járó diákok számára. A feladat az volt, hogy hulladékból használható játékokat készítsenek. Ötven pályamű érkezett, ezeket díjazták csütörtökön, ahová Pápáról és Tapolcáról érkeztek gyerekek.

 

2012.04.11   Egyházi fenntartásba kerülhet a Bem iskola

Minden érintett fél, így az önkormányzat, a református egyház, a tantestület és a szülők is nyilatkoztak arról, hogy egyházi iskolaként működjön szeptembertől a Bem József Általános Iskola. A napokban megtartott fórumon elhangzott, a város legrégebbi iskolájának fennmaradása csak akkor képzelhető el, ha azt az egyház működteti tovább, hiszen az állam nagy valószínűséggel bezárná az intézményt szeptembertől. Ha az átadás megtörténik, akkor az új tanévtől minden reggel áhítattal indul a nap és havonta egy kijelölt vasárnap templomba kell majd menniük a diákoknak, minden más változatlan marad az iskola életében, köszönni pedig így kell majd: Áldás, békesség.

 

2012.03.10   46. Kodály hangverseny

A Kodály emlékhangverseny Balatonfüred egyik legtradicionálisabb kulturális rendezvénye, 46 éve indult útjára. Azóta minden esztendőben ilyenkor márciusban mutatják be a város és az iskolák kórusai énektudásukat. Idén sem volt ez másként, az Anna Grand Hotel dísztermében telt házas közönség várta a hangversenyt.

 

2011.09.16   Magyar-lengyel történelmi vetélkedő füredi helyszínnel

Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget Veszprémben a Bem József életéről szóló nemzetközi magyar-lengyel történelmi vetélkedő. A magyar-lengyel együttműködés éve alkalmából rendezett többnapos vetélkedőt a Veszprém megyei önkormányzat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fővédnökségével és támogatásával, szeptember 14-18. között bonyolította le. Balatonfüreden megkoszorúzták Bem tábornok szobrát.

 

2011.08.31   Becsengettek az általános iskolákban

Szeptember 1-én megkezdődött az új 2011/2012-es tanév, ezen a napon Balatonfüreden 985 általános iskolai tanulónak csengettek be. A városban összesen 120 kiselsős ült be az iskolapadba, őket mindhárom iskolában ajándékkal várták. A nyár sem múlt el tétlenül az intézményekben, mindenhol történtek kisebb-nagyobb felújítások. A diákok ezen a héten már elkezdték a komoly munkát, legközelebb az őszi szünetben, október 29. és november 6. között pihenhetik ki magukat.

 

2011.05.06   A Bem iskola családi estje

Valamennyi évfolyam részt vett a Bem iskola pénteken délután megrendezett családi estjén a Közösségi Házban. A gyerekek verssel, mesemondással, énekkel és tánccal készültek a több mint két évtizedes hagyományra visszatekintő programra, itt mutathatták be szüleiknek, hogy nem csak a tanulásban jeleskednek, jut idő másra is.

 

2011.04.01   Tarnow-i delegáció Füreden

A lengyelországi Tarnow városából érkezett háromtagú küldöttség április 1-én Balatonfüredre. A három iskolaigazgató először a Bem József Általános Iskolába látogatott el, ahol rövid szakmai megbeszélés után megtekintették az énekkar műsorát. Programjuk a reformkori városrész bejárásával és a Vaszary Villa megtekintésével zárult.

 

2011.03.17   Új számítástechnikai eszközök a füredi általános iskolákban

Március 17-én lezárult az a projekt, melynek köszönhetően új számítógépekkel, interaktív táblákkal és egyéb modern informatikai eszközökkel gazdagodtak a füredi általános iskolák és a pécselyi iskola. A beruházás, amely összesen 41,5 millió forintba került 100%-os támogatottságú. Az eszközök karbantartásáról viszont 5 éven keresztül az iskoláknak kell gondoskodniuk.

 

2011.03.05   45. Kodály Emlékhangverseny

Március 5-én tartották az Anna Grand Hotel dísztermében a 45. Kodály Emlékhangversenyt Balatonfüred Város Önkormányzata és a Bem József Általános Iskola szervezésében. A rendezvényen jelen volt Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, aki Kodály városának nevében köszöntötte a résztvevőket.

 

2010.08.31   Tanévkezdés a Bem iskolában

Hazánkban szeptember 1-jén 760.110 tanuló számára kezdődött meg az általános iskola. Szerda reggel összesen 980 diáknak csengettek be a füredi általános iskolákban, ezzel megkezdődött az új tanév. A Radnótiba 52, az Eötvös iskolában 51 kis elsős kezdi meg tanulmányait, a Bem iskolába 25-en iratkoztak. Kedden mindhárom általános iskolában megrendezték az tanévnyitó ünnepélyeket.

 

2010.06.07   Pünkösdi ének

9 kórus részvételével rendezték meg a IX. Pünkösdi Ének Gyermekkórus Fesztivált Balatonfüreden június 6.-án és 7.-én. Újdonság volt idén, hogy a kórusok mellett a Mendelssohn kamarazenekar is fellépett. A rendezvényt ezúttal is megtisztelte a Liszt-díjas karnagy, zeneszerző Tillai Aurél.

 

2010.03.06   44. Kodály Emlékhangverseny

44. alkalommal rendezték meg szombaton a Kodály emlékhangversenyt, füredi kórusok részvételével az Anna Grand Hotelben. A Bem iskola és a Művelődési Központ szervezésében kétórás műsort hallgathattak végig az érdeklődők, telt ház volt.

 

2009.09.19   Könyv Theresia Trummetről

23 éve járnak szervezetten a bajorországi Germeringből Balatonfüredre. A családias testvérvárosi kapcsolat igazi motorja, mindenese a magyarul kitűnően beszélő Theresia Trummet. Róla szóló könyvvel kedveskedtek most a fürediek neki.

 

2009.08.31   Becsengettek az iskolákban

Kedden az ország összes általános iskolájában megkezdődött a tanítás. A füredi általános iskolákban 100 kis elsős kezdte meg tanulmányait. A nyári szünetben valamennyi oktatási intézményben elvégezték a szükséges felújítási munkákat.

 

2009.05.22   A Bem Iskola családi estje

Az év vége közeledtével hagyomány az általános iskolákban Balatonfüreden, hogy a diákok kulturális program, családi est keretében szüleiknek műsort adnak. A Bem iskolások a közösségi házban zenés, verses, játékos műsorral mutatkoztak be.

 

2009.05.24   Germeringiek Füreden

Ősszel a fürediek jártak németországi testvérvárosunkban, most pedig a germeringiek jöttek Balatonfüredre, hogy tovább építsék a baráti kapcsolatokat. A német vendégek ezúttal nem csak Füreddel, de hazánk más tájaival is megismerkedtek.

 

2009.03.07   Kodály hangverseny

Balatonfüred Város Önkormányzata és a Bem József Általános Iskola szervezésében március 7-én tartották a 43. Kodály emlékhangversenyt az Anna Grand Hotel dísztermében. A műsorban az általános iskolák kórusai mellett a város vegyeskara is énekelt. A Bem iskola nagykórusát Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara kísérte.

 

2008.10.06   Emlékezés a vértanúkra

Hétfőn tisztelegtek a fürediek az 1848-49 szabadságharc áldozatainak emléke előtt. Az idén a Bem József Általános Iskola készült műsorral a megemlékezésre.

 

2008.09.03   Tanévkezdés a füredi általános iskolákban

Megkezdődött az új tanév. Balatonfüreden több mint 1000 általános iskolásnak csengettek be hétfőn, ahogy ez lenni szokott természetesen a legkisebbek, vagyis az elsősök izgultak a legjobban. Mindhárom füredi általános iskolában igyekeztek barátságos környezetet kialakítani az új tanévben.

 

0000.00.00   Új igazgató a Radnóti és az Eötvös élén

Országszerte, így Balatonfüreden is a múlt héten tartották az általános iskolai ballagásokat. Több mint 150 diák búcsúzott tanáraitól és társaitól a városban. A Radnótiban és az Eötvösben júliustól új igazgató irányít majd. Filipovits István és Kelecsényi József több évtizedes pedagógusi és vezetői munka után nyugdíjba vonul.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT