MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Karáth János állomásvezető, Mentőállomás, Balatonfüred

Találatok száma: 5

 

2014.04.08   Megvehették az újraélesztő gépet a mentősök

Széleskörű társadalmi összefogás segítségével végre megvásárolhatták a füredi mentősök a Lucas2 nevű újraélesztő készüléket. A csaknem fél éve tartó gyűjtést egy jótékonysági esttel zárták szombaton. A mentőállomás vezetője a Füred Tv stábjának is köszönetet mondott, hiszen a csatorna a kommunikációban játszott fontos szerepet.

 

2014.04.01   Jótékonysági gála a mentősökért

Nagyon közel járunk ahhoz, hogy végre meg tudjuk vásárolni a Lucas2 nevű újraélesztő készüléket. -mondta híradónknak Karáth János, a helyi mentőállomás vezetője. Mint ismeretes, hosszú hónapok óta folyik a gyűjtés a többmilliós készülék beszerzéséért. Szombaton egy zenés jótékonysági esten bárki támogathatja a célt, ráadásul a belépőt vásárlók között értékes művészeti alkotásokat sorsolnak ki. Ha háromnegyedik megtelik majd a sportcsarnok, biztosan megvehetik az újraélesztő készüléket.

 

2014.03.04   Új mentőautó állt szolgálatba Balatonfüreden

Folyamatosan adják át azt a kétszáz darab új mentőautót, melyeket az Új Széchenyi Terv keretében szerzett be Magyarország. A sárga színű Mercedes Sprinter típusú autókat, a XXI. század technikájával szerelték fel, van benne légkondicionáló, borulásgátló és infúziómelegítő is. A Lucas nevű újraélesztő készülékre viszont még mindig gyűjtenek a füredi mentősök, áprilisban jótékonysági koncertet is szerveznek.

 

2013.12.12   Továbbra is kell a segítség a füredi mentősöknek

Egy hónap alatt egymillió forint adomány gyűlt össze azon a számlán, amelyre a füredi mentősök várják a segítséget, hogy az év elején meg tudják vásárolni a négymillió forintba kerülő Lucas2 nevű modern újraélesztő készüléket. Továbbra is várják önkormányzatok, cégek, magánszemélyek felajánlásait. Ezúttal két egykori újraélesztett betegük is megszólal, akik szerint annak idején sokkal gyorsabban kórházba kerülhettek volna, ha nem kell ötpercenként megállni a kézi újraélesztés miatt.

 

2013.11.12   Támogatókat keresnek a füredi mentősök

Egy modern újraélesztő készülék megvásárlását tervezi a füredi mentőállomás, azonban a Lucas2 elnevezésű önműködő defibrillátor több mint négymillió forintba kerül. Az egyre nehezedő körülmények ellenére a helyi mentőscsapat, az újraélesztési arány nézve, jelentősen megelőzi az uniós átlagot, ez a készülék újabb előrelépést jelentene. A gép a nélkülözhetetlen mellkaskompressziót végzi, igen precízen.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2021 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT