MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Héhn Zsuzsa elnök, Múzsa Művészeti Közhasznú Egyesület

Találatok száma: 25

 

2016.08.23   Fürediek közös tárlatán

Füreden és környékén ma alkotó profi és amatőr művészek festményeiből, fotóiból láthatnak átfogó képet a kollektív tárlat nézői. A kiállítás szeptember 18-ig tekinthető meg a Kisfaludy Galériában.

 

2016.02.16   10 éves a Múzsa egyesület

2006-ban alakult meg a Balatonfüredi Múzsa Művészeti Egyesület, a 10. születésnapot ünnepelték meg együtt a tagok kedden az Arácsi Népházban. Ahogy az egy ilyen ünnepségen szokás, nem voltak hivatalos beszédek, inkább könnyed, beszélgetős délutánt szervezett az elnökség, ahol visszaemlékeztek az elmúlt egy évtizedre. A félszáz tagot számláló egyesület az egyik legaktívabb a városban, számos kiállítással büszkélkedhetnek nem csak itthon, de külföldön is. A munka folytatódik, elképzelhető, hogy a művészfarsangot is felélesztik.

 

2015.04.24   Kiterjesztett rajzpályázat gyerekeknek

Óvodásoktól az általános iskolák 8. osztályáig bárki küldhetett be rajzot, a negyedik alkalommal meghirdetett Somvirág pályázatra, amellyel az Etvös iskola egykori tanárnőjére Csehné Szabó Ilonára emlékezik az intézmény. Balatonfüred és a kistérség iskoláink kívül, már Gyuláról és Szolnokról is küldtek be rajzokat a gyerekek. A szakmai zsűri döntése után közel harmincan vehettek át díjat, az ünnepélyes eredményhirdetésen.

 

2015.01.20   Tisztújítás a MÚZSA Egyesületnél

Továbbra is Héhn Zsuzsa vezeti a Múzsa Művészeti Egyesületet. A legfontosabb a fiatalítás és a pénzügyi háttér megteremtése, hallottuk a tisztújító közgyűlésen.

 

2014.08.23   Kollektív tárlat a Kisfaludy Galériában

Szeptember végéig látható az a nagyszabású tárlat, amely a Múzsa egyesület amatőr művészeinek legújabb alkotásait mutatja be. A műveket, amelyről egy katalógus is megjelent, a Képzőművészeti Lektorátus szakemberei zsűrizték. A Múzsa művészeti egyesület, amelynek jelenleg ötven tagja van, igen aktív, az alkotóműhely jó közösség is, mondta a megnyitón Héhn Zsuzsa, a Múzsa elnöke.

 

2014.06.16   XI. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

A Múzsa Művészeti Egyesület június 14 és 17. között rendezte meg a Sirály Táncfesztivált. Az ország több pontjáról érkezett 16 csoportot a szakmai zsűri mellett a közönség is értékelte.

 

2014.04.01   Jótékonysági gála a mentősökért

Nagyon közel járunk ahhoz, hogy végre meg tudjuk vásárolni a Lucas2 nevű újraélesztő készüléket. -mondta híradónknak Karáth János, a helyi mentőállomás vezetője. Mint ismeretes, hosszú hónapok óta folyik a gyűjtés a többmilliós készülék beszerzéséért. Szombaton egy zenés jótékonysági esten bárki támogathatja a célt, ráadásul a belépőt vásárlók között értékes művészeti alkotásokat sorsolnak ki. Ha háromnegyedik megtelik majd a sportcsarnok, biztosan megvehetik az újraélesztő készüléket.

 

2014.03.12   Különleges rajzóra Arácson

A Múzsa Művészeti Egyesület szervezésében rendkívüli rajzórát tartottak diákoknak szerda délelőtt. A fiatalok megismerkedhettek a festészet alapjaival, sőt az alkotáshoz szükséges anyagokat is kipróbálhatták. A legtöbben most festettek először vászonra olajfestékkel. Egy csendéletet kellett lefesteniük, amit aztán emlékbe mindenki haza is vihetett.

 

2013.06.16   Sirály Táncfesztivál

Színes táncbemutatókkal várta az érdeklődőket a Múzsa Művészeti Egyesület. Tizedik alkalommal rendezték meg a Sirály Nemzetközi Táncfesztivált a Kisfaludy Színpadon. A két napos rendezvényre az ország minden tájáról érkeztek fiatal versenyzők.

 

2013.02.09   Újra művészfarsang

Egy év kihagyás után újra megrendezték a városban a művészfarsangot, melyhez ezúttal a szívkórház orvosai is csatlakoztak. Balatonfüred legrégebbi felnőtt maskarás bálját 2003-ban hívta életre a Művészklub, később vette át a szervezést a Múzsa Egyesület.

 

2013.01.12   Klubdélután a Múzsás festőkkel

A Múzsa Művészeti Egyesület tagjai amellett, hogy folyamatosan képzik magukat és időről-időre a nagyközönség előtt is bemutatkoznak, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy tudásukat tovább adják az iskolás gyerekeknek. Ennek szellemében a téli hónapokban az Arácsi Népházban tartanak klubdélutánokat, ahol az egyes szekciók képviselői interaktív formában mutatják be az alkotás folyamatát.

 

2012.03.30   Héhn Zsuzsa kiállítása az Arácsi Népházban

Héhn Zsuzsa csopaki festőnő régi álma volt, hogy alakos képeket és portrékat készítsen, hiszen ezt tekinti a festészet csúcspontjának. Az elmúlt két évben folyamatosan tanult, képezte magát és most első ízben az Arácsi Népházban láthatók új képei. A tárlaton az alakos képek mellett természetesen helyet kapnak a tájképek és a csendéletek is.

 

2012.03.20   Húsvéti kiállítás és vásár a könyvtárban

Húsvéti ajándéktárgyakból nyílt kiállítással egybekötött vásár a Városi Könyvtárban. Az alkotásokat a Múzsa Művészeti Egyesület kézművesei készítették. A tárlat húsvétig tekinthető meg, szombatonként pedig vásárlási lehetőség várja az érdeklődőket.

 

2012.02.14   "Régi új elnök" a Múzsa élén

Tisztújító közgyűlést tartott február 14-én a Múzsa Művészeti Egyesület. A tagok egybehangzóan az eddigi elnököt Héhn Zsuzsát választották meg újabb három évre. A gazdasági vezető Nagy Sándor, a titkár pedig Tarnai Katalin maradt. Az egyesület 2012-ben is számos rendezvényt szervez a városban, de igyekeznek megyei és országos szinten is megmérettetni magukat. A tagok közül páran már bekapcsolódtak a veszprémi Nyitott Műterembe és a megyei művészcéhbe is.

 

2011.09.24   Romantikus Reformkor -teltház Füreden

Több ezren voltak kíváncsiak az öt napon át tartó Romantikus Reformkor - Séta a századok között című programsorozatra. Mintha egy nyári nap lett volna, mindenhol emberek és érdeklődők, a színpadon koncertek, a Vitorlás téren kirakodóvásár. Szombaton rendezték meg a hagyományos jelmezes felvonulást, este pedig reformkori bálnak adott otthont az Anna Grand Hotel. A szezonhosszabbító rendezvényt hatodik alkalommal tartották meg Balatonfüreden.

 

2011.06.16   8. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

Június 16-a és 19-e között rendezték meg Balatonfüreden a 8. Nemzetközi Sirály Táncfesztivált. A négynapos rendezvénysorozat alatt 360 táncos lépett színpadra. A modern táncstílusok mellett ezúttal kísérleti jelleggel néptáncprodukciót is láthatott a közönség.

 

2011.02.05   Művészfarsang

Ebben az évben hosszúra nyúlik a farsangi időszak, hiszen a húsvétot megelőző nagyböjt csak március 9-én kezdődik. Addig tehát szabad a tánc és a mulatság. Balatonfüreden február 5-én tartották a város egyetlen felnőtt maszkarás bálját, a Művészfarsangot.

 

2010.11.24   A Művészklub kollektív kiállítása

Közel negyven új alkotás látható a Polgármesteri Hivatal folyosógalériájában a Művészklub őszi-téli kollektív kiállításán. A klub évente kétszer is rendez csoportos kiállítást, egyet tavasszal, egyet pedig ilyenkor tél elején. A tárlat január 17-ig tekinthető meg.

 

2010.06.19   Sirály Táncfesztivál

Június 18. és 20. között hetedik alkalommal rendezték meg Balatonfüreden a Sirály Táncfesztivált, melyre az ország minden tájáról, sőt határainkon túlról is érkezetek fiatal táncosok. A társadalmi zsűri mellett két Harangozó-díjas táncművész, Lőrinc Katalin és Demcsák Ottó is értékelte a produkciókat.

 

2010.04.09   A Múzsák tavaszi kiállítása

A Múzsa Művészeti Egyesület tavaszi kiállítását láthatja a közönség a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. A festők, keramikusok, fotósok munkái mind új alkotások, tehát eddig még sehol sem láthatta őket a közönség. A megnyitón mi is ott voltunk.

 

2010.02.11   Héhn Zsuzsa kiállítása a Sunsetben

A csopaki Héhn Zsuzsa mindig odafigyel arra, hogy ha Füreden nyílik kiállítása, akkor a nézelődő biztosan találjon új festményeket is. A Múzsa Egyesület vezetője ezúttal a Sunset Étteremben állította ki alkotásait, amelyek a balatoni tájat jelenítik meg. Mostani tárlata azonban kissé eltér az eddigiektől, hiszen ezúttal erdélyi képeket is hozott magával.

 

2010.01.30   Művészfarsang

Hetedik alkalommal rendeztek művészfarsangot Balatonfüreden. A Művészklub 2003-ban találta ki, hogy tagjainak vidám, jelmezes bált rendez. Később a Múzsa Egyesület is csatlakozott a rendezvényhez. A mostani bálon budapesti vendégek is részt vettek, ők annak a Tető galériának a vezetői, ahol már számos füredi művész kiállítását bemutatták.

 

2009.10.01   Hehn Zsuzsa kiállításán

Héhn Zsuzsa legújabb munkáiból nyílt kiállítás a polgármesteri hivatal folyosógalériájában. A több mint, negyven képet bemutató tárlat az ősz hangulatát idézi. Nem véletlen ez, hiszen Héhn Zsuzsának ez a kedvenc évszaka.

 

2009.03.18   Múzsa árverés, elsőként képlicit

Vannak civil egyesületek, amelyek a bevételüket csak pályázati úton tudják vagy akarják előteremteni. Nem így a Múzsa Egyesület, amelynek művész tagjai úgy gondolták, hogy saját alkotásaik eladásával támogatják a Múzsát. Az aukcióra, melyre zömében festményeket, fotókat, de más műtárgyakat is felajánlanak, a Füred Televízió képújságában lehet licitálni. Nagyon fontos, hogy a képernyőn megjelenő alkotások két hétig láthatók, és nagyjából egyharmad árért kerülhetnek az Önök birtokába.

 

2009.01.12   Éves közgyűlés a Múzsa Egyesületnél

A február 14-ei jelmezes farsangi báljára készül a Múzsa Egyesület Füreden. A 70 fős helyi és környékbeli művészekből és barátaikból álló egyesület közgyűlésén az idei programot is elfogadta a tagság.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT