MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Eötvös József főszervező, Nemzetközi Gitárfesztivál

Találatok száma: 12

 

2016.06.25   Gitár főszerepben

Ki ne szeretett volna gitáron tanulni, de főként gitáron játszani fiatal korában? Most újra beleshetünk a kulisszák mögé, hogyan zenélnek a legnagyobbak ezen a hangszeren, és hogyan tanítják mindezt a következő nemzedéknek. A vízparti színpadon dél-amerikai, német, cseh, belorusz gitárművészek adnak esténként koncertet a Tagore sétányon. A nyitó esten egy harmonikaszerű, az argentín tangózenekarokban igen népszerű hangszert, a bandoneónt is hallhattuk a gitár mellett.

 

2015.06.27   Megkezdődött a gitárfesztivál

Az idén 10. évfordulóját ünneplő Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál számtalan hazai és külföldi fellépővel várja a közönséget. Aki változatos, igényes muzsikára vágyik a napi kirándulás és strandolás után, négy helyszínen élvezheti a virtuóz, vagy éppen romantikus, élő gitárzenét. A fesztivál szombatig tart.

 

2014.06.21   Gitárfesztivál világhírű zenészekkel

Mesterkurzusok, előadások és minden este koncertek várják ezen a héten a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál látogatóit. Szerb, lengyel, cseh, amerikai, japán és spanyol művészek lépnek fel az egyhetes rendezvényen. Az igényes gitármuzsika szerelmesei mellett azokra is számítanak a szervezők, akik a temperamentumos stílust kedvelik, hiszen ebben az évben is flamenco est zárja a programot.

 

2013.06.25   Gitárfesztivál Füreden

Koncertek, előadások, mesterkurzusok, kotta- és hangszerkiállítás várja a gitármuzsika kedvelőit június 29-ig Balatonfüreden. Az esti koncerteken világhírű művészek lépnek fel, az Anna Grand Hotelbe várják az érdeklődőket. Az idén újra itt van Celso Machado és Poetrio Brasilis is.

 

2012.06.30   Véget ért a gitárfesztivál

Telt házas koncertek, vérpezsdítő flamenco-est. Ezzel a mérleggel zárhatták a szervezők a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált szombaton este. A hagyományos füredi rendezvénysorozat már világhírű, - mondta Eötvös József művészeti vezető, hiszen a fellépők sokszor maguk keresik a lehetőséget, hogy Balatonfüredre utazzanak és szórakoztassák a közönséget.

 

2012.06.23   Újra Gitárfesztivál

Június 23-a és 30-a között ismét világhírű gitárművészekkel találkozhatunk Balatonfüreden. A hetedik Nemzetközi Gitárfesztivál programjai között sok újdonságot is találunk, a rendezvénysorozat első estjén a brazil Filo Machado alapozta meg egy hétre az igazi latinos hangulatot.

 

2011.06.22   Esténként gitármuzsika szól Füreden

Javában zajlik a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál a városban. Az igényes zenei esteken igazi világsztárok lépnek fel. Az első napok tapasztalata alapján elmondható, hogy óriási az érdeklődés a koncertek iránt, az Anna Grand Hotel dísztermében pl. ANABEL MONTESINOS és MARCO TAMAYO játékát több mint 150-en látták és hallották. Nincs még vége, szerdán és csütörtökön is világsztár érkezik.

 

2010.06.19   5. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Szombaton indult és 26-áig tart Balatonfüreden az 5. Nemzetközi Gitárfesztivál. A nyitókoncerten olyan sokan voltak, hogy alig fértek el a helyszínen. A gitárművészek - akik az idén Olaszországból, Brazíliából, Oroszországból és Bulgáriából érkeznek - minden este 8 órakor várják a zene kedvelőit az Anna Grand Hotelben. Szombaton este nagyszabású flamenco esttel zárul majd a program.

 

2009.06.24   4. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Negyedik alakommal hívták életre a szervezők a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált. De ez kicsit más volt mint az eddigiek. Sajnos a válság hatásai a kultúra területén is megjelentek, kevesebb a támogató, nehezebb pénzt szerezni. Annak ellenére, hogy jelentősen megcsappant a költségvetés, a nívó semmit sem változott. Az igényes gitárzene szerelmesei ezúttal is megtalálták számításukat.

 

2008.07.10   III. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál

Június 21-étől 30-áig rendezték meg a városban a III. Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivált. A fesztiválon állították fel a világ leghosszabb koncertjének Guinness rekordját, a zenészek 216 órán keresztül játszottak a Kisfaludy színpadon. Mindeközben az Anna Grand Hotelben estéről estére világhírű muzsikusok szórakoztatták a közönséget. A Füred TV minden nap forgatott a rendezvényen, most kérem nézzék meg a fesztiválról készült 20 perces filmünket.

 

0000.00.00   Újabb Guinness-rekord!

Mondhatnánk azt is, hogy hiába erőlködtek a kanadai zenészek ősszel és hiába állították fel a világ leghosszabb koncertjének Guinness-rekordját. A sikernek nem sokáig örülhettek, ugyanis vasárnap este 11 órakor Balatonfüreden új rekord született. Immáron 216 órás a világ hosszabb koncertje, ezt a sikert a harmadik balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál könyvelheti el magának. Ezzel ismét Magyarország a rekorder.

 

0000.00.00   Újabb Guinness rekordkísérlet Füreden

Ősszel Kanadában döntötték meg azt a világrekordot, amit 2007 nyarán állítottak fel Füreden a Nemzetközi Gitárfesztiválon. A szervezők természetesen nem hagyják, hogy Kanada birtokolja a világ leghosszabb koncertje címet, ezért most újabb rekordkísérletbe fogtak. A cél most az, hogy folyamatosan 216 órán át zenéljenek a Kisfaludy színpadon. A harmadik gitárfesztivál keretében 370 előadó, azaz körülbelül 1000 zenész lép fel.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT