MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Vásáry Tamás karmester

Találatok száma: 3

 

2015.11.14   Beszélgetős Haydn-est Vásáry Tamással

Vásáry Tamás igazi csodagyerek volt, 14 évesen megnyerte a Zeneakadémia Liszt-díját, Dohnányi Ernő, Kodály Zoltán tanította. Édesapja kisgazda politikusként, Nagy Imre földművelődésügyi államtitkára lett, amiért börtönbe került. A fiatal Vásáry éppen Belgiumban koncertezett, kérésére a belga királynő hozatta ki a börtönből édesapját, majd az egész család Svájcba költözött. Vásáry Tamás életrajzának első része, amely első felesége, az antropológus, anyai ágon pécselyi származású Ildikó 1994-ben bekövetkezett haláláig szól, Üzenet címen jelent meg. Vásáry Tamás mint zongoraművész bejárta az egész világot, alig van olyan ország, ahol ne koncertezett volna. Több mint száz zenekart vezényelt. Mostanában amolyan "beszélgetős" koncerteket tart, amelyeken többször fellép balettáncos felesége, Tunyogi Henriett is. Életregényének következő része áprilisban jelenik meg a könyvhéten. Balatonfüreden a Mendelssohn Kamarazenekarral adott közös koncertet, amelyen többek között fellépett a 12 éves Boros Misi is.

 

2010.07.29   Vásáry Tamás és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar

Vásáry Tamás 2006-ban 20 nemzet tehetséges zenészeiből alapította meg a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekart. A 60 tagú együttes nem csak az országban de külföldön is nagy sikerrel szerepel. Legutóbb Balatonfüredre jöttek el, ahol teljesen elbűvölték a közönséget.

 

2009.05.31   A teremtés című oratórium bemutatója Balatonfüreden

2009-ben Haydn halálának 200. évfordulója előtt tiszteleg az egész zenekedvelő világ. Ebből az alkalomból május 31-én a világ számos városában egy időben csendült fel Haydn a teremtés című oratóriuma. A nemzetközi kezdeményezéshez Balatonfüred is csatlakozott, a Szabadidő Központban a Debreceni Kodály Kórus és a Veszprémi Mendelsshon Kamarazenekar közösen adta elő az oratórikus művet.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2022 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT