MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Zatkalik András újságíró

Találatok száma: 5

 

2017.02.02   Könyv jelent meg dr. Lázár Jánosról

Példás életút az, amely dr. Lázár Jánosnak megadatott. Sokoldalúságának titkát kevesen ismerték, de mindenki aki ismerte őt tudta, hogy nagy munkabírása van, főleg, ha a Balatonról van szó. A három éve elhunyt Lázár Jánosról a Balatonfüred Városért Közalapítvány jelentetett meg könyvet, Zatkalik András újságíró szerkesztésében. A szőlő, a bor, a Balaton és a helyi ügyek szerelmese volt Lázár János, aki érdekképviseletei munkát is végzett a helyi képviselő-testületben, 1991-től titkára volt a Balatoni Szövetségnek, valamint elnöke a hegyközségnek. A jószívű, csendes, szorgalmas baráttól, kollégától és családfőtől közel harmincan búcsúznak a kötetben, többek között Pálffy Károlyné, Kuti Csaba, Molnár Judit, dr. Olti Ferenc és Gubicza Ferenc.

 

2014.05.31   Könyv Balatonfüred kitüntetettjeiről, 2009-2013.

Az utóbbi öt év városi kitüntetettjeiről szóló könyvet mutatott be a Balatonfüred Városért Közalapítvány. Az ilyen összefoglalónak már hagyománya van, mondta az alapítvány elnöke, Molnár Judit a Kisfaludy Galériában megtartott ünnepélyes könyvbemutatón.

 

2014.02.06   Zatkalik András új könyve: Tollas próbák

Ezúttal nem másokról, hanem saját munkájáról jelentetett meg könyvet Zatkalik András. A több mint négy évtizedes újságírói pályája alatt megannyi érdekes riport, tudósítás készült, de számos apró novella, karcolat is bekerült a szerző 13. kötetébe. Zatkalik András a kötettel azt is bizonyítani szeretné, hogy az újságíró is ember, a témák ugyanúgy megérintik mint magát az olvasót.

 

2013.01.24   Könyv jelent meg Boksay Györgyről

A Balatonfüred Városért Közalapítvány kiadásában és Zatkalik András szerkesztésében új könyv jelent meg, amely Boksay György idegenforgalmi és irodalmi munkásságát mutatja be. Az 1929-ben született Boksay Györgyöt mindenki türelmes, munkájára igényes embernek tartotta. Lexikális tudása rendkívüli volt, több idegen nyelvet is kifogástalanul beszélt. Akik ismerték azoknak azért, akik most először találkoznak nevével azoknak, azoknak azért lehet érdekes az új kötet. A bemutatón vehette át dr. Bóka István polgármestertől a közalapítvány munkáját régóta segítő Karika Erzsébet és Bándi László a tevékenységet elismerő díszoklevelet.

 

2009.11.24   Új könyv: Balatonfüred kitüntettjei

Megjelent a Balatonfüred Városért Közalapítvány újabb kötete, amelyben a város kitüntetettjeit gyűjtötte össze Zatkalik András. A Kisfaludy Galériában tartott bemutatón a szerző a közalapítvány kulturális nagykövete oklevelet vehette át.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT