MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Két és fél kilométeres kerékpárút épül

2013.07.10. • Ezúttal nem kifejezetten turisztikai célú, hanem a lakosság munkába járását és hivatali ügyintézését segítő kerékpárút építésébe kezdett Balatonfüred. A két és fél kilométeres kerékpárút az Ady Endre utcai postától indul és a Kéki patak mentén haladva a Tesco mellett ér ki a 71-es főútra. Később közpark kialakítását is tervezik az eddig feltáratlan területen.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - Hubik Tibor - 2013.07.19. - 13:23:01

Újabb felesleges, környezetpusztító és szakmaiatlan beruházás 200 millióért. A felső városrészben már most borítékolható lesz a konfliktus a gyalogosok és a kerékpáros között. Teljesen agyament ötlet a gyalogosokkal egyoldalú, kétirányú kerékpárút kialakítása. Továbbá rengeteg baleset várható a keresztutcáknál, mert az autók nem fogják megadni az elsőbbséget a kerékpárosok számára. Településen belül erősen nem ajánlott a kerékpárutak építése!!! A legegyszerűbb, legolcsóbb és legbiztonságosabb megoldás a kerékpársávok kialakítása. Kérdésem: Miért nem kérte ki a Balatonfüredi Önkormányzat az egyetlen kerékpáros szakmai képviselet (Magyar Kerékpárosklub) álláspontját és javaslatait a tervezés kapcsán????
Ennyi pénzből egész Balatonfüred infrastruktúráját (kerékpártámaszok, kerékpársávok, egyirányú utcákba való szembőli behajtás) meg lehetett volna valósítani. Túl nagy ár ez 2,5 km balesetveszélyes szakaszért!!!

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 3348

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.07.18 18:32:34

ADATLAP

Forgatás napja: 2013.07.10

Sugárzás napja: 2013.07.10 (1146. adás)

Videó hossza: 0:03:56

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Riportalany:

Kosler Zoltán osztályvezető, Polgármesteri Hivatal, Városfejlesztési Osztály

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT