MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Kosler Zoltán osztályvezető, Polgármesteri Hivatal, Városfejlesztési Osztály

Találatok száma: 39

 

2015.04.15   Elindult a Virágos Balatonfüredért mozgalom

2015-ben is bárki csatlakozhatott a Virágos Balatonfüredért mozgalomhoz, lakóház, vendéglátóhely vagy akár intézmény tulajdonosaként. Az önkormányzat idén is támogatja a mozgalmat virágvásárlási támogatással, amelyet két füredi kertészetben lehet igénybe venni.

 

2015.03.18   Április végére megújul a füredi sétány

Balatonfüred leglátogatottabb része a Tagore sétány, amelynek felújítását tavaly ősszel kezdeték meg a szakemberek. Jelentős változásokat tapasztalhatnak majd azok, akik régen jártak a parton, hiszen új ösvények, pihenőrészek, két új látványstég is várja májustól a sétálókat. Teljesen új burkolatot kap a járdaszakasz és az eredeti tervekkel ellentétben, mégis megújul a kerékpárút.

 

2014.12.09   Arany Rózsa díjat kapott Balatonfüred

Az idén huszadik alkalommal meghirdetett "Virágos Magyarország" országos környezetszépítő versenybe benevezett háromszáznál több település sorában, Balatonfüred kiérdemelte a régiógyőztesnek járó legmagasabb szakmai elismerést, az Arany Rózsa Díjat. A Magyar Turizmus Zrt. rendezésében a Várkert Bazárban tartott eredményhirdetésen és díjátadó ünnepségen a napokban vehette át a rangos elismerést Kosler Zoltán, a Városüzemeltetési Osztály vezetője, ugyanitt az Év főkertésze díjat Pádár Tibornak adományozták.

 

2014.11.07   Új arculat a Tagore-sétányon

Véglegesen eltűnt a jellegzetes lánckorlát a Tagore-sétányról, megkezdődött a terület rehabilitációja. A sétány burkolata megújul, a Zákonyi-sétányon is látható süttői mészkő kerül a betonkockakő helyére, számos új sétaút létesül, pihenőkkel, olvasókerttel. Ezzel egy időben a Kagyló köz is megújul, a kivitelező április 30-ig végez a munkálatokkal.

 

2014.05.20   Beruházási körkép: Arácsi út, buszpályaudvar, látogatóközpont

Mikor készül el a pályaudvar? Mikor adják át az Arácsi utat? Mi épül a Tagore-sétányon? Ezeket a kérdéseket rendszeresen felteszik szerkesztőségünknek a város lakói. Nos egy beruházási körkép részeként utánajártunk, hogy az említett beruházások hol tartanak, mikor várható az átadásuk. Kérdéseinkre Kosler Zoltántól, a Városüzemeltetési Osztály vezetőjétől kaptuk meg a válaszokat.

 

2014.01.13   Elkészült az új kerékpárút, az Arácsi utat áprilisban fejezik be

Az elmúlt időszak is a nagy építkezések ideje volt Balatonfüreden. Elkészült az új kerékpárút, amely az Óvárost köti össze a Balaton-parttal és április közepére az Arácsi utat is átadhatják a forgalomnak. A Széchenyi-sétány új arculatot kapott, itt már csak a növénytelepítés van vissza. Utánajártunk, hol tartanak ezek a beruházások.

 

2013.11.06   Nyárra készül el a látogatóközpont

Nettó 250 millió forintba kerül az az ökoturisztikai látogatóközpont, melyet már építenek a Tagore-sétányon. A helyi kivitelező közel 30 betoncölöpre építi meg a kétszintes, 300 négyzetméteres létesítményt, ahol jövő nyártól a Balaton állat- és növényvilágát bemutató kiállítást láthat a közönség.

 

2013.09.04   Már építik az uszodát

Balatonfüred lendületes fejlődésének egyik meghatározó eleme a városi uszoda, melynek építését a napokban kezdték meg a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ mellett. Az egymilliárd forintos beruházás jelentős pályázati támogatással valósul meg két ütemben, a tervek szerint jövő év végére készülhetnek el vele. A létesítményben lesz egy 33 méteres medence, egy oktatási célokat szolgáló kisebb medence és wellness részleg is. Az átadás után itt tarthatják a füredi iskolások úszóóráit, de természetesen a lakosság előtt is nyitva áll majd a városi uszoda.

 

2013.07.10   Két és fél kilométeres kerékpárút épül

Ezúttal nem kifejezetten turisztikai célú, hanem a lakosság munkába járását és hivatali ügyintézését segítő kerékpárút építésébe kezdett Balatonfüred. A két és fél kilométeres kerékpárút az Ady Endre utcai postától indul és a Kéki patak mentén haladva a Tesco mellett ér ki a 71-es főútra. Később közpark kialakítását is tervezik az eddig feltáratlan területen.

 

2013.06.19   Őszre készül el az Arácsi út

Gőzerővel folyik az Arácsi út felső, hosszabb szakaszának felújítása. A rekonstukció során földbe kerülnek a légkábelek, áthelyezik a közműveket és egy két ponton a nyomvonal is korrekcióra szorul. Közel 70 ingatlantulajdonossal állapodott meg az önkormányzat, hiszen ennyi telekből kellett elcsípni a szélesebb és biztonságosabb út kialakításához.

 

2013.03.13   Ezek az utcák újulnak meg Balatonfüreden

Balatonfüred tizenegy pontján indul különböző léptékű út- és járdafelújítás tavasszal. A képviselő-testület döntése értelmében, 70 millió forintból várhatóan megújul a Lóczy gimnázium kollégiuma előtti köz, új arculatot kap a Hunyadi utca alsó szakasza és jelentős rehabilitáción esik át az Ady Endre utcai járda bizonyos része is. Hogy ezen kivül még hol és milyen beavatkozások lesznek, az tudósításunkból kiderül.

 

2013.01.29   Megújul az Aranyhíd sétány

Jelenleg nincs vonzereje a kiépítetlensége miatt, a turisták sem látogatják. Ez az Aranyhíd sétány, amely egy pályázatnak köszönhetően hamarosan megújul, ezzel bekapcsolva a Tagore sétány forgalmába. Első ütemben az Eszterházy strand bejáratától a Kagyló közig végzik el a felújítást, a város más területein már megszokott arculat alapján. Különválasztják a gyalogos járdát a kerékpárúttól és megújul a növényzet is.

 

2013.01.09   Megújul a Kerek templom alatti terület

Az önkormányzat nettó 11,4 millió forintot költ arra, hogy eltűnjön a Kerek templom alatti gödör. Az Ékkő programokból kimaradt terültet most egy útfelújítási csomag segítségével töltik fel és építik újjá. A munkálatok folyamatosan haladnak, a befejezés csak tavasszal várható. Ugyancsak építkezés folyik a Vázsonyi utcában, ahol biztonságos járdát alakítanak ki.

 

2012.09.20   Füred is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez

Szeptember 16-22. között 11. alkalommal rendezték meg az Európai Mobilitási Hetet. A nagyvárosokban ilyenkor autómentes napot, kerékpáros felvonulást tartanak és a tömegközlekedési eszközökön kedvezményesen lehet utazni. A kisebb települések inkább a hosszú távra szóló, állandósult intézkedésekkel, például járdák és kerékpárutak építésével pályáznak. Idén először Balatonfüred is csatlakozott a mozgalomhoz.

 

2012.09.11   Novemberben kezdődik a buszpályaudvar felújítása

Várhatóan még a tél beállta előtt megkezdődhet a füredi busz- és vasúti pályaudvar felújítása, miután a város a napokban kiírta a közbeszerzési eljárást. Október végén eredményt hirdetnek, így november elején a nyertes kivitelező neki is láthat az 562 millió forintos fejlesztésnek. Jövőre az autóbuszok indulási helye megváltozik, közös jegypénztárt építenek, új üzletek nyitnak, a teljesen átalakuló Castricum téren pedig játszótér is lesz. A vágányoktól északra új P+R parkoló épül és MÁV is megszépíti az állomást.

 

2012.09.05   Őszi útfelújítások Füreden

Már megkezdődtek, néhány helyen pedig már be is fejeződtek az őszi útfelújítási csomagban szereplő utak, járdák felújítási munkálatai. Az önkormányzat pályázati segítség nélkül vágott bele a beruházásokba, késő őszig 64 millió forintot költenek el felújításokra. A tervben szerepel többek között a Kerek templom alatti terület átalakítása is.

 

2012.07.17   Felújították az Arácsi út első szakaszát

Levonultak a munkagépek, hamarosan hivatalosan is átadják a forgalomnak a felújított Arácsi utat, pontosabban annak első szakaszát. A már önkormányzati fenntartásban lévő forgalmas út teljesen megújult. Járda épült, új burkolatot kapott a kiszélesített út és minden légkábelt a föld alá helyeztek, kiváltották a közműveket. Ezzel jelentősen nőtt az érintett szakasz biztonsága, jövőre valósulhat meg a hosszabb, második ütem, ehhez több mint 60 ingatlantulajdonossal kell megegyeznie az önkormányzatnak.

 

2011.09.14   Jövő év elején kezdődik a buszpályaudvar felújítása

Az Európai Unió 85%-os támogatási arányával, januárban kezdődhet el a balatonfüredi autóbusz-pályaudvar és vasútállomás felújítása. A beruházással jelentősen átalakul majd a "város kapuja", hiszen a távolsági autóbuszok indulási helye is megváltozik, egységes utastájékoztatási rendszert építenek ki és a Castricum teret is átépítik. Új P+R parkolókat alakítanak ki a vágányok északi oldalán, amelyet összekötnek majd az aluljáróval. Elbontják az mostani autóbusz indulóállások melletti vendéglátóipari egységeket, helyüket új sétány és modern arculatú épületek veszik át. Látványtervek csak itt!

 

2011.08.29   Átadták a Jókai és a Huray utcákat

Hivatalosan is befejeződött a reformkori városrész két fontos utcájának, a Jókai és a Huray utcáknak a felújítása. A Jókai utca nagy részén új díszburkolat, mindkét utcán nagyobb zöldfelületet alakítottak ki, padokkal, fa hulladékgyűjtőkkel. A 114 millió forintos költség 70 százalékát uniós forrásból fedezte a város.

 

2011.08.02   Új kerékpárút épülhet az Óváros és a Balaton-part között

A Közép-Dunántúli Regionális Operatív Program 2011-2013-as akciótervében szerepel az a pályázati kiírás, amely lehetőséget biztosít új, hivatásforgalmi kerékpárutak építésére. Balatonfüred képviselő-testülete úgy döntött, hogy elindul a pályázaton és sikeres részvétel esetén megépítik az Óváros és a Balaton-part közötti új kerékpárutat. A tervek készen vannak, a nyomvonal is kialakult, ennek értelmében a Kéki patak mellett haladna a több helyen kétsávosra szélesedő 2,5 km hosszú kerékpárút.

 

2011.05.11   Helyzetjelentés a füredi megaberuházásról

Balatonfüreden a köznyelv már megaberuházásnak is hívja azt, ami a felső városrészben jelenleg is zajlik. A Balaton-parti nagy átépítések után most a Szent István téren és környékén folynak jelentős építkezések, melyek alaposan felforgatják a közlekedési rendet is. A következő napokban új térburkolatot kap a Vásárcsarnok előtti terület és a Kovászna-park néhány útja. A mélygarázs betonozása a napokban készül el és építik a körforgalmat is. Időközben megkezdődött a Városháza épületeinek felújítása, a Zeneiskola rekonstrukciója pedig a finiséhez érkezett.

 

2011.03.29   Megújul a Jókai utca és a Huray utca

Május végén teljesen átadják a forgalomnak a felújítás alatt álló Jókai és Huray utcákat. A nyári idegenforgalomban fontos szerepet játszó utcák 200 millió forintból újulnak meg. Új burkolat, több zöldfelület jellemzi majd a területet. Az építkezés alatt most teljes, később időszakos útlezárásokra kell számítani, a helyi buszok is kerülő útirányon közlekednek.

 

2010.11.30   Felújítják a vásárcsarnokot

180 millió forintból újul meg tavaszra a balatonfüredi vásárcsarnok. A kivitelezési munkálatokat január 5-én kezdik és a tervek szerint három hónap alatt végeznek is. Ha az időjárás nem lesz kegyes, akkor legkésőbb április 30-ig kell befejezni a felújítást. A felújítás ideje alatt a csarnok zárva lesz, a benne működő 40 vállalkozásnak és alkalmazottaiknak tavaszig meg kell oldaniuk a megélhetést.

 

2010.11.09   Energetikai fejlesztések két általános iskolában

A meghosszabbított őszi szünet alatt Uniós támogatással energetikai korszerűsítést végeztek az Eötvös és a Radnóti Általános Iskolában. A 159 millió forintos fejlesztés több évtizedre megoldja az energiahatékony üzemeltetést.

 

2010.09.21   Decemberben kezdődik a Kiserdő felújítása

A meglévő közel 3000 darab fából csupán hatvanat vágnak ki a Kiserdő felújításánál, ugyanakkor több mint nyolcvan új ültetés is lesz. A Kiserdő rekonstrukciója 240 millió forintba kerül és csak a beteg, koros fákat fogják eltávolítani. A munkálatokat decemberben kezdik, az új tematikus sétányok kialakítása után, tavasz végén lehet majd birtokba venni az új közparkot.

 

2010.09.07   Épül a szociális központ

150 millió forintos pályázati támogatással, összesen 250 millió forintból épít új szociális komplexumot Balatonfüred. A Kéki utcai bérlakások mellett megvalósuló kétszintes épületben kap helyet minden, amely jelenleg a Balatonfüredi Szociális Alapszolgáltatási Központ hatáskörébe tartozik. A kivitelező 2011. május végén fejezi be a munkálatokat.

 

2010.07.13   Megkezdődött az újabb városrehabilitáció

Ezúttal nem a Balaton-parton, hanem a felső városrészben kezdett nagyszabású városrehabilitációs programba a füredi önkormányzat. Pályázati segítséggel közel egymilliárdos beruházás valósul meg a Városháza környékén. Mélygarázs, üzletek, lakások épülnek és megújul a Ferencsik János Zeneiskola és a Vásárcsarnok is.

 

2010.03.09   Tavaszi útfelújítások

Három füredi utca és a parton három gyalogút újul meg a tavasz folyamán Balatonfüreden. Az utcafelújításokon kívül hamarosan kijavítják a télen keletkezett kátyúkat is, erről lesz szó a következő percekben.

 

2010.02.17   Tönkretett játszótér Arácson

Balatonfüred bár még mindig a szerencsésebb városok közé tartozik, sajnos a vandalizmus itt is jelen van. Ismerős kép a hajnalban felrúgott kukák vagy a betört ablakú buszmegállók képe. Sajnos a vandál kezek a gyermekek játszótereit sem kímélik. Korábban megrongálták még az Eötvös iskola új játszóterét, most egy nézőnk az arácsi Hősök terére hívta fel figyelmünket.

 

2010.02.17   Új lámpás csomópont épülne

Balatonfüreden még mindig vannak veszélyes útkereszteződések, az önkormányzat folyamatosan vizsgálja, hogy miként lehetne ezeket biztonságossá tenni. A Séta utcáról a 71-es útra kanyarodni bátor vállalkozás, főleg a nyári időszakban, de a Germering utcai kereszteződés is balesetveszélyes. Ez utóbbi állami segítséggel átalakul, villanyrendőrt építenek ugyanis a jövő év elején. Lesz gyalogátkelő, így az arácsi városrészből biztonságosabban tudják elérni a strandokat is.

 

2010.01.19   Megújul a Kiserdő

E hónap végén dől el, hogy sikeres-e az az uniós pályázat, ami a Kiserdő megújítását célozza. Ha nyer a város, ősszel megkezdődhet a terület teljes felújítása, amely új turisztikai vonzerőt jelenthet. A Kiserdőben megújulnának a sétányok, új tematikus területeket alakítanának ki a legkisebbektől egészen az idősebb korosztályig, mindenkinek.

 

2010.01.12   Megújulás előtt a buszpályaudvar

Új buszpályaudvarra pályázik Balatonfüred, hogy lesz-e uniós támogatás a beruházáshoz júniusban dől el. A tervek szerint az új autóbusz indulóállások a vasútállomástól nyugati irányba kerülnének, a buszparkolókkal együtt. A most kihasználatlan Castricum téren új parkot és vendéglátóhelyek építenek majd. A látványterveket most nálunk láthatják először.

 

2009.11.03   Felújítás alatt a Fürdő utca

Felújítás miatt forgalomkorlátozás van érvényben a Fürdő utca középső szakaszán. A rekonstrukció során kicserélik a csatornákat és természetesen új asztalszőnyeget is kap a szakasz. A tervek szerint e hónap végén átadják a Fürdő utcát.

 

2009.03.24   Bejártuk a felújítás alatt álló alsó városrészt

A Balaton part ékköve II. elnevezésű városrehabilitációs program keretében októberben kezdték meg az alsó városrész felújítását. Májusra nemcsak az épületek, utak újulnak meg, hanem a zöld terület is. A munkálatokkal az ütemterv szerint halad a kivitelező cég. Kedden délután Kosler Zoltánnal a városfejlesztési iroda vezetőjével jártuk be az alsó városrészt.

 

2009.02.10   Járda épül az Arácsi úton

Az Önkormányzat képviselő testülete múlt év végén döntött arról, hogy megkezdik az Arácsi út szélesítését. Az első szakaszban az Öreghegyi út és a Tamási Áron út közötti szakasz kap szélesebb útburkolatot és az északi oldalon járda is épül. Emellett a légkábeleket is a földbe helyezik. A munkálatok várhatóan ősszel kezdődnek.

 

2008.12.16   Folyik az alsó városrész felújítása

A tervezett ütemben folyik az alsó városrész felújítása, minden érintett területen dolgoznak a kivitelezők. Mivel a nyári határidő meglehetősen szorosnak tűnik, a két ünnep között is dolgoznak fognak a szakemberek. Épül a szökőkút, az új rózsakert, a Szívkórház előtti tér és nekiláttak a Jókai Múzeum felújításának is. Ünnep előtti körkép a helyszínről.

 

2008.12.09   Akadálymentesítik a rendelőintézetet

20 millió forintért akadálymentesítik a füredi rendelőintézetet. A munkálatokat a napokban kezdték meg, emiatt újra kissé zajos a betegfogadás. Törvény írja elő, hogy 2010. december végéig minden középületet akadálymentesíteni kell, hogy a mozgáskorlátozottak könnyebben tudják ügyeiket intézni.

 

2008.10.14   Indulnak az új fejlesztések

Hétfőn több helyszínen egyszerre kezdődtek meg a munkák az alsó városrészben, hiszen elindult a Balaton part-Ékköve II. elnevezésű városrehabilitációs program. A 2 milliárdos beruházással utak, épületek újulnak meg. A következő percekben részletesen mutatjuk be, hogy hol és mi épül jövő nyárig. Kosler Zoltánt, a városfejlesztési iroda vezetőjét kértük meg, hogy kalauzolja nézőinket a területen.

 

2008.09.17   Őszi útfelújítások városszerte

A következő hónapokban összesen 150 millió forintot költ a város útfelújításokra. November végéig közel 20 utca újul meg teljesen, de már előkészítés alatt áll a Köztársaság utca rekonstrukciója is. Mindezt önerőből valósítja meg Füred.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT