MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Lesz-e balatoni hal az éttermekben?

2015.01.28. • Több mint egy éve megszűnt a halászat a Balatonon és ezzel együtt gyakorlatilag eltűnt az éttermek étlapjáról a balatoni hal. A horgászok is csak saját célra foghatnak halat, azokat nem értékesíthetik. A fura helyzet téma volt a Balatoni Szövetség Örvényesen megtartott ülésén is, ahol kiderült, a probléma nem újkeletű. A halgazdálkodási cég vezérigazgatója szerint ugyanis az éttermek eddig is Ukrajnából és Kazahsztánból szerezték be a süllőt és keszeget. De hamarosan újra kapható lesz a balatoni hal, ráadásul konyhakész állapotban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#3 - Enekes - 2015.02.09. - 13:24:22

A balatoni hal pocsolya izü. ....Ujbol Temanal vagyok mert a To szivem csücske!!...
Nem csoda hiszen sekely vizröl van szo, amely pl a Keszthelyi Öböl es Balatonbereny
környeken olyan mint a velencei to. / a velencei to egyebkent neha olyan sekely, hogy bedöglenek a halak amikor a viz 30 fok föle megy mert nincs hol atveszelniök a meleg periodust/
A balatoni halat megennenk- ha volna a nBalatonban eleg hal.?! Tavaly volt engedelyem, parszor voltam lent, de /en/ semmit nem fogtam.

Persze sokan vannak akik sutyiban ejjel!- megfogjak a maguk" 8-10 halat, fennhangon dicskedve hogy fel mazsa a hütöben van" meg ilyesmi.
Elkepzelhetö ez is de ha valaki olyan barom hogy fel mazsa hala van a hütöben az nem szereti/elvezi a halat -ezt a viselkedest nem tudom hova tenni. Embertelen es bunko, ha mindze igaz.

Egyebkent, ha valakit megkerdezel hogy milyen az erdemeny a Balatonnal, ha horgaszik- pl. szükebb környezetemben is - nos az mondjak mint en ; Semmi.
En azok köze tarozom akik kritizaljak a mai Balaton gazdait" Sem kototrva meder,- söt egyre több szemet es sz...r kerül bele,
Nagy vihar idjen vagy nagy esö utan olyan szine van a viznek mint a romlott husleves...
Sem a nagy Öblök nincsnek vissza allitva./Tapolcai, Vörsi, Deli hatalmas berkek, ahol terepekek tavasszal es kora nyaron a termeszetes halszaporodas helyei lennenek, mint 200 eve...
Sajnos öseink elcs---k a Balatont mert lecsapoltak epp az emlitett Puffer Zonakat.
/Lattak mar nyar eleji SAT.- fölvetelt a Zala torkolatrol? azaz a To nyugati reszeröl-nem?Hat nezzek meg egyszer..(Idöszakosan van ilyen felvetel; a Balaton ezen resze tiszta pocsolya.)
A halevö-halszeretö tarsaimnak üzenem:
A Hekk -el vigyatzni kell takarmanyon felpumpalt hal, olyan mint a ketreces csirke meg a tojas..

#2 - Lidia - 2015.02.02. - 13:46:27

Mi mindig hekket eszünk dacára annak, hogy az nem balatoni. A keszeg szálkás, a ponty iszapízű. Nekünk nem hiányzik a balatoni hal.

#1 - Kajás - 2015.02.02. - 12:55:34

Akkor elképzelhető, hogy pl. a füredi éttermekben eddig sem a Balatonból kifogott süllőt ettem? Egyébként gondolom nem tilos a behozatal, tehát a vendéglátósok szokása nem törvénytelen. Kérdés olcsóbb-e Ukrajnából halat venni, mint Siófokról?!

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1743

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.07.15 16:15:47

ADATLAP

Forgatás napja: 2015.01.28

Sugárzás napja: 2015.02.04 (1228. adás)

Videó hossza: 0:03:46

Szerkesztő:

Bán László

Operatőr:

Vincze Gyula

Vágó:

Vincze Gyula

Riportalany:

Balassa Balázs elnok, Balatoni Szövetség

Szári Zsolt vezérigazgató, Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit ZRt.

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT