MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Interaktív játékterek a Balatonnál

2009.11.25. 10:06 • A turisztikai kínálat fejlődik azzal, hogy a családi turizmus feltételeit jelentősen javítják 11 Balaton-parti településen, ahol interaktív játékterek alakítanak ki, a Balaton Fejlesztési Tanács támogatásával, -jelentette be Suchman Tamás, a BFT elnöke. Balatonalmádiban kedden adták át az első ilyen létesítményt, Balatonedericsen, Balatonfüreden, Balatonfűzfőn, Balatonlellén, Fonyódon, Keszthelyen, Marcaliban, Siófokon, Tapolcán és Vonyarcvashegyen pedig a következő hetekben nyit a játszóház.

Kártya-, kirakós-, ügyességi- és társasjátékok várják a gyerekeket, akiket mindenhol képzett animátorok segítenek eligazodni a játékbirodalomban. A program keretében a gyerekek játékos formában ismerhetik meg a Balaton természeti és kulturális értékeit. Mind a tizenegy településen egy 26 játékelemből álló játékteret hoznak létre, Balatonfüreden az Eötvös iskola ad helyet a programnak. A projekt költségvetése 28 millió forint, amelyből a vissza nem térítendő Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium által nyújtott támogatás 24 millió Ft. A Balaton Fejlesztési Tanács célja, hogy további településeken is megteremtődjenek a feltételei játéktér létrehozásának. A Bogarch Építész Kft. által tervezett és gyártott eszközöket egyébként téli időszakban zárt helyen, általában az adott település kultúrházában - Balatonfüreden az Eötvös iskola vívótermében -, nyáron a helyi strandokon lehet majd kipróbálni.

Nézze meg a tudósítást is!

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#1 - kfusufu aledé - 2009.11.27. - 17:23:18

fingás

 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1294

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.21 01:20:57

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT