MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Újra a teljes vonalon járnak a vonatok

2010.06.25. 09:50 • A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Csajág és Balatonkenese között június 25-én, pénteken 0 órától újra közlekedhetnek a vonatok. A szakemberek helyreállították a löszfal csúszása miatt megsüllyedt pályatestet. A vonatok ezen a szakaszon óránkénti 10 kilométeres sebességkorlátozással tudnak haladni, ezért néhány perces késések előfordulhatnak a vasútvonalon, de már a nyári menetrend szerint közlekednek a szerelvények.

Ahogy korábban megírtuk a nyári menetrend értelmében, június 19-től augusztus 29-ig az északi partra Budapestről két óránként járnak a gyorsvonatok. Változott a Desiro motorvonatok közlekedési rendje. Ezek a szerelvények zömében Székesfehérvár és Balatonfüred között közlekednek, illetve találkozhatnak vele az utasok a Tapolca-Keszthely-Balatonszentgyörgy vonalon is. Szombaton és vasárnap pedig egy-egy gyorsvonat is Desiro lesz. A 7 pár gyorsvonaton felül további 2 pár személyvonat indul Budapestről az északi partra. Záhonyból, Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok érintésével, az idén is biztosított lesz a közvetlen eljutás Tapolcára. Vasárnaponként pedig a Tapolcáról 18:45-kor induló személyvonat -amely Desiro szerelvény lesz- Budapestig közlekedik, amellyel az esti órákban közvetlenül is megközelíthető lesz a főváros. A löszfalnál készült képeket Tóth Ádám készítette.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2245

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.04.13 22:43:46

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT