MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

A DRV szerint a vízdrágulás mértéke az önkormányzatokon is múlik

2010.11.18. 08:54 • Biztonságos szolgáltatás és a víziközmű-vagyonnal való hosszú távú felelős gazdálkodás megteremtéséhez elengedhetetlen, hogy az önkormányzatok többet fordítsanak a vízi közművek fejlesztésére - hangsúlyozta Winkler Tamás a Somogy megyei polgármesterek és jegyzők szerdán rendezett, siófoki találkozóján. A DRV Zrt. vezérigazgatója a vízdíjak emelkedésének mérséklése érdekében a szorosabb partnerség fontosságára hívta fel a polgármesterek figyelmét, kiemelve azt a tényt, hogy az érintett önkormányzatok jó része az eszközhasználati díjakból az utóbbi években semmit nem forgatott vissza a víziközmű-rendszer karbantartására.

Százharmincnyolc településből száztizenöt. 2009-ben ennyien egyetlen forintot sem költöttek víziközmű-fejlesztésre, derült ki Winkler Tamás szerdán, a Somogy megyei polgármesterek találkozóján tartott előadásából. A DRV Zrt. júniusban kinevezett új vezérigazgatója aggasztónak tartja azt a kialakult gyakorlatot, hogy a vízi közművek fejlesztésére az önkormányzatok jelentős hányada nem fordított pénzt, miközben az önkormányzati tulajdonú vízművekkel ellátott települések csaknem 60 százalékán 2009-ben legalább egy alkalommal kifogásolható minőségű volt a víz. Az elöregedő hálózatok nem csak a víz minőségén rontanak, de az elavult rendszer miatt drágább üzemeltetési és fenntartási költségek jelentősen befolyásolják a lakossági vízdíjakat. Ahhoz, hogy mérsékelt áremeléssel tudjunk kalkulálni, elengedhetetlen, hogy az önkormányzatok többet költsenek víziközmű-fejlesztésre - jelentette ki Winkler hozzátéve, hogy a vízminőség javítása, a biztonságos vízszolgáltatás növelése, a fogyasztói elégedettség, valamint a nyereséges működés érdekében a jövőben az önkormányzatok részéről felelősebb vízgazdálkodást és hatékonyabb együttműködést, partnerséget vár, - áll a cég közleményében.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1050

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.06.22 01:40:27

KAPCSOLÓDÓ HÍREK (3)

2010.11.03. Már tudják a DRV-nél, hogy mitől magas a vízdíj

2008.10.09. Túlszámlázások a DRV-nél

2008.09.16. Ellenőrzéseket indít a vízmű

 

< Újabb 10  |  Régebbi 10 >

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT