MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Ellenőrzéseket indít a vízmű

2008.09.16. 12:22 • A Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. a teljes működési területén ellenőrzi a csatornarákötéseket az illegális csatlakozások feltárása érdekében. Az év végéig zajló felderítések mintegy másfél hónapja kezdődtek, és azokat a településeket érintik, ahol van kiépített, üzemelő csatornahálózat. Az ellenőrzés a csak ivóvizes bekötéssel nyilvántartott fogyasztókra terjed ki abban az esetben, ha utcájukban kiépült szennyvízhálózat található, tehát módjuk van rákötni a közműrendszerre. A DRV előzetes számításai szerint mintegy 30 ezer fogyasztási helyet vizsgálnak meg a Társaság szakemberei.

Amennyiben a cég szakemberei illegális csatornarákötést derítenek fel, és a fogyasztó hitelt érdemlően nem tudja bizonyítani a rákötés dátumát, akkor a DRV Zrt. öt évre visszamenőleg kiszámlázza a csatornadíjat, a vízterhelési díjat, valamint a bekötés hivatalos átvételének szakfelügyeleti díját. A csatorna- és vízterhelési díj kiszámlázásának alapját az ezen időszak alatt elfogyasztott és kiszámlázott ivóvíz mennyisége képezi. A szolgáltató ettől csak abban az esetben tér el, ha az ingatlanon 5 éven belül tulajdonosváltozás történt, illetve ha a csatorna 5 éven belül épült ki az utcában. Ezekben az esetekben a tulajdonosváltás vagy a csatorna átadásának időpontját veszik figyelembe a visszamenőleges számlázásnál.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 
Eddig nem érkezett hozzászólás.
 
KÉPGALÉRIA

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 1187

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2024.06.22 01:40:24

 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT