MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Balatonfüredi Széchényi Ferenc

Találatok száma: 39

 

2017.05.06   Ballagás a füredi bencés iskolában

Hatvan diáktól búcsúzik a balatonfüredi Szent Benedek középiskola a tanév végén. Ennyien ballagtak el a szombaton megrendezett ünnepségen. A tanulók végigvonultak az iskola udvarán, majd meghallgatták az igazgató és a főigazgató szavait. Ezekben a napokban már az érettségi is elkezdődött, több tanulóra pedig szakmai vizsga vár.

 

1999.05.15   25 éves a Füred TV: középiskolai ballagások (1999.)

Ezen héten rendezik a balatonfüredi középiskolák a ballagási ünnepségeket. A Lóczy és a Szent Benedek gimnázium tanulói szombaton köszönnek el iskolájuktól, persze a vizsgák még várnak rájuk. Az eseményre való tekintettel, egyértelmű volt számunkra, hogy televíziónk negyed évszázados archívumából előkeressünk egy korábbi középiskolai ballagást. Így bukkantunk az 1999-es felvételre.

 

2017.04.02   Sikeres a füredi röplabda utánpótlás

Két évvel a megalakulása után első jelentős sikerét érte el a Szent Benedek iskola serdülő röplabda csapata. A lányok a füredi és a békéscsabai osztályzót követően bejutottak a Szalayné Sebők Éva leány Országos Serdülő Bajnokság döntőjébe. Nem mellesleg megnyerték az NB II-es bajnokság nyugati csoportját.

 

2017.03.23   Lengyel diákok a Szent Benedek iskolában

Három napon át vendégeskedtek lengyel középiskolások a füredi Szent Benedek iskolában. A két intézmény kapcsolata a tavalyi nyári keresztény világtalálkozón kezdődött, azóta már a magyar iskolavezetés többször is járt Krzeszowice-ben, a mostani látogatás alkalmával pedig már a két ország diákjai is találkozhattak egymással. Sportvetélkedő és a környék felfedezése is a program része volt, a lengyel tanulók pannonhalmai kirándulás után tértek haza az 550 km-re fekvő városukba.

 

2017.03.02   Arany János emlékfa a Szent Benedek iskolában

Balatonfüreden is egész éven át, a kulturális rendezvények szerves részét alkotják majd az Arany emlékévhez kapcsolódó programok. Kiállítás, filmvetítés, tudományos előadás, koncertek és ifjúsági programok várják az érdeklődőket. Minden helyi iskola megemlékezik majd az 1817. március 2-án született költőről, a Szent Benedek iskolában emlékfát is ültettek.

 

2017.03.05   Szent Benedek Röplabda Akadémia - Kalocsa NB II -es női röplabda mérkőzés összefoglaló

A helyezések alapján borítékolható volt a füredi győzelem a Kalocsa elleni női röplabda mérkőzésen. A füredi lányok továbbra is nagy harcban állnak az NB I-be való jutásért, de ehhez minden mérkőzésüket nyerniük kellene. A látottak alapján a vasárnapi találkozón ehhez megtették az első lépéseket.

 

2017.02.18   Bravúros füredi győzelem a sedülő röplabda bajnokságban

Balatonfüreden rendezték az országos serdülő röplabda bajnokság C-3-as csoportjának nyitó mérkőzéseit. Az arácsi gimnázium tornatermében az első körben a vendéglátó Szent Benedek Röplabda Akadémia a Békéscsaba, a Szeged, és a Tatabánya hasonló korosztályú lánycsapatait fogadta. A késő estig tartó tornán remek füredi siker született.

 

2016.12.03   Szent Benedek Balatonfüred - VESC női röplabda mérkőzés összefoglaló

Utolsó hazai mérkőzését játszotta szombaton a Szent Benedek női röplabda csapata. A vendég veszprémi egyetemistáknak a helyezések alapján nem sok esélye volt a szomszédvári találkozón, és ezúttal igazolódott is a papírforma.

 

2016.11.18   A Szent Benedek gimnázium nyílt napján

Test, lélek, szellem együtt növekedjek, ezt a célt tűzte ki zászlajára és ennek mentén működik Balatonfüreden a Szent Benedek gimnázium, melyet a Pannonhalmi Bencés Főapátság működtet. Megannyi szakma és már sportgimnáziumi képzés is várja a leendő tanulókat 2017 őszétől az iskolában. A napokban minden középiskolában nyílt napot tartottak, ahol az érdeklődő diákok és a szülők is pontos képet kaphattak az adott intézményről. A pontos jelentkezésről február 15-ig kell dönteni.

 

2016.11.20   Szent Benedek - SZoESE női röplabda mérkőzés összefoglaló

Újabb rangadót láthattak a nézők az arácsi gimnázium tornatermében. Ezúttal a Szent Benedek Gimnázium női röplabda csapata a szombathelyi egyetem együttesével mérkőzött az NB II bajnokságban. Mindkét alakulat számára fontos volt a találkozó hiszen azonos pontszámmal állnak a dobogó második illetve harmadik fokán.

 

2016.11.07   Ifjúsági röplabdások a Szent Benedek Gimnáziumban

Egyre népszerűbb Balatonfüreden a női röplabda. A felnőtt csapat az NB II-es bajnokság élmezőnyéhez tartozik, míg az idei szezontól utánpótlás és ifjúsági csapattal bővült az egyesület. A létszámnövekedéshez nagyban hozzájárult, hogy a Szent Benedek Gimnázium sporttagozatos osztályt indított, ahová a jövőben továbbra is várják a különböző csapat és egyéni sportot kedvelő fiatalok jelentkezését.

 

2016.10.04   Határvadászok munkájával ismerkedtek a diákok

A Szent Benedek gimnáziumban évek óta folyik a rendészeti képzés, az itt végzett diákok többsége később, valóban a rendőri pályát választja hivatásának. Most egy különleges helyzet, különleges munkát, egzisztenciát is kínál, hiszen határvadászokat toboroz a rendőrség. Feladat, az illegális határátlépések megakadályozása. Igaz a mostani diákok még nem vállalhatnak ilyen jellegű munkát, néhány év múlva erősíthetik az állományt. Persze nem csak ők, hanem bárki, aki megfelel a szigorú feltételeknek.

 

2016.09.13   Tanévkezdő középiskolák

Nincsenek jelentős változások az új tanévben a tavalyihoz képest a balatonfüredi középiskolákban. Az állami fenntartású Lóczy gimnázium, ahogy az igazgatónő fogalmazott, több szempontból is a maximumon van, 430 diák jár ide, és szinte százszázalékos a továbbtanulás. Az iskola épületét kell minél előbb bővíteni, legalább hét tanterem kellene, hogy mindannyian elférjenek a főépületben. A bencés Szent Benedek iskola épületei közül a tornacsarnok és a kollégiumok megújultak, a 300 fős iskola idén új osztályt, sportgimnáziumi osztályt indított.

 

2016.06.09   Megújult a Szent Benedek iskola fiúkollégiuma

A füredi önkormányzat saját cége a Gótika Építőipari Kft. végezte a Szent Benedek iskola fiúkollégiumának felújítási munkálatait, amellyel néhány héttel ezelőtt végeztek a szakemberek. A végeredmény egy korszerű, minden kényelmi funkcióval felszerelt, akár háromcsillagos szálláshelynek is minősíthető épület, amelyet június 9-én avattak el ünnepélyesen. A 28 szobás, 114 férőhelyes kollégium felújítása közel 300 millió forintba került, a beruházáshoz a város energetikai pályázaton nyert pénzt az uniótól.

 

2016.04.29   Elballagtak a diákok

Ezekben a napokban már az érettségire és szakmai vizsgákra koncentrálnak a Lóczy gimnázium és a Szent Benedek iskola diákjai, pénteken és szombaton azonban egy kis időre mindenki elfelejtette, milyen nehéz időszak következik. A ballagások mindig jó hangulatúak, együtt vannak az osztálytársak és természetesen a hozzátartozók is. A két füredi középiskolától összesen 177 tanuló búcsúzott a hétvégén.

 

2016.04.19   A bor és a vallás, borbemutató a Szent Benedek iskolában

A bencés rend tagintézményében, a Szent Benedek középiskolában stílusosan Bese Gergő pap-tanár beszélt a bor és a vallás kapcsolatáról. A korábban kertészeti szakiskolaként is működő arácsi intézményben nagy hagyománya van a szőlészetnek-borászatnak. Most is öt hektáron gazdálkodnak, 30 diák tanulja ezt a szakmát és kitűnő boraik, amelyeket Böőr László pincemester mutatott be, az iskola pincészete mellett meg is vásárolhatóak.

 

2016.01.21   Kultúra napi kiállítás a Szent Benedek iskolában

A művészet szinte egyidős az emberiséggel, a különböző fennmaradt tárgyak, festmények, könyvek jelentős lenyomatai az egyes történelmi korszakoknak. A művészetek tanulása, megismerése fontos a mai fiatalság számára is, hiszen amit szavakban az ember nem tud kifejezni, azt megrajzolja, megfesti vagy megzenésíti. Ezekkel a gondolatokkal ajánlotta a Szent Benedek iskola igazgatónője a tanulók figyelmébe azt a kiállítást, amelyen hét alkotó mutatkozik be, köztük orvosok, tanárok és diákok.

 

2015.11.10   Jubileumi ünnepség a Szent Benedek középiskolában

1935-ben, tehát 80 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a diákok előtt a mai Szent Benedek középiskola elődje Arácson. A nyolc évtizedre, az elvégezett munkára, egykori kollégákra emlékeztek kedden az iskola születésnapján. A kulturális műsorral színesített gálán, az iskola igazgatója átvehette a város és a társintézmények ajándékát.

 

2015.11.08   Szent Benedek Gimnázium - Veszprémi Egyetem NB II-es női röplabda mérkőzés összefoglaló

Szomszédvári rangadóra került sor a hétvégén az NB II-es női röplabda bajnokságban. A nemrég felújított arácsi gimnázium tornacsarnokában a Szent Benedek Gimnázium csapata a Veszprémi Egyetem együttesét fogadta.

 

2015.10.18   Női röplabda csapat Balatonfüreden

Új női röplabda csapat alakult Balatonfüreden, amely az utolsó pillanatban benevezett az NB II-es bajnokságba is. A Szent Benedek Röplabda Akadémia együttese azóta le is játszotta első hazai mérkőzését az arácsi gimnázium tornatermében.

 

2015.10.09   Nyílt napot tartott a Szent Benedek iskola

A bencések fenntartásában lévő füredi Szent Benedek iskolában is készülnek a beiskolázásra. A leendő diákok a napokban ismerkedhettek meg az iskola által kínált szolgáltatásokkal. Jövőre változások kísérik majd a működést, de a jól megszokott és népszerű szakmák képzése folytatódik. Sőt jövőre új, sportgimnázium is létesül az intézményben.

 

2015.09.01   Tanévkezdés a füredi középiskolákban

Népszerű a Lóczy gimnázium, idén is sokan kezdhették meg tanulmányaikat, az intézményben indult három tematikus osztály valamelyikében. A Szent Benedek iskolában új szakma képzése indult, itt is fel tudták tölteni az osztályokat. Különösebb nehézség nélkül indulhatott az új tanév, mindkét intézményben előtérbe került a sport támogatása.

 

2015.06.09   Új kosárlabda-csarnok Arácson

Kedden délelőtt avatták fel a Szent Benedek iskola felújított tornacsarnokát, amely mintegy háromszázmillió forintba került. Mostantól újra itt tartják meg az intézmény testnevelésóráit, de terveznek nyári tábort és mérkőzéseket is. A pannonhalmi bencések fenntartásában lévő iskolában most átadott csarnokot a tervek szerint újabb követi, hiszen az önkormányzat egy hasonló létesítmény építését készíti elő.

 

2015.04.30   Ballagás a füredi középiskolákban

174 diák búcsúzott a hétvégén a két balatonfüredi középiskolában. A végzősök nagy része elmondásuk szerint továbbtanulna a felsőoktatásban, de vannak közülük akik szakmát választanának, és többen vannak akik egyéni vállalkozóként képzelik el a jövőjüket.

 

2015.04.01   Borász szakma kiváló tanulója tanulmányi verseny Balatonfüreden

Idén a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium adott otthont a Borász szakma kiváló tanulója tanulmányi verseny országos döntőjének március 29 és április 1 között. Tizenkét tanulóból kilencen jeles végeredménnyel zártak.

 

2015.03.24   Közlekedési kupa Füreden

Három térségi középiskola diákjai mérhették fel kerékpáros ügyességi tudásukat, a füredi kapitányság által szervezett Kerékpáros Közlekedési Kupán. Az országos verseny előselejtezőjében KRESZ feladatsort kellett megoldaniuk, emellett kerékpárral egy ügyességi pályán kellett végigmenniük. A legeredményesebb hat diák, a megyei fordulóba jut, onnan pedig akár az egri döntőbe is bekerülhetnek. A következő eredmények születtek: kerékpáros kategóriában Tóth Barnabás és Koncz Péter, segédmotor-kerékpáros kategóriában Pongrácz Mónika és Erős Balázs, személygépkocsi kategóriában pedig Marton András és Sneider Bence bizonyult a legjobbnak.

 

2015.03.18   Rendhagyó órák középiskolásoknak

Hat alkalomra nyert el pályázatot a Városi Könyvtár, hogy gimnazistáknak nem középiskolás fokon rendkívüli órákat tartsanak. A Lóczy és a Szent Benedek gimnázium 11. osztályosainak az előadások változatos témáikkal, színes előadóikkal inspirációt, segítséget adhatnak a pályaválasztáshoz is.

 

2015.01.24   168 kg-os disznót vágtak az arácsiak

Szombaton ismét megrendezték Arácson a hagyományos disznóvágást, amely sok-sok évvel ezelőtt Arácsi vérengzés néven indult el, Kutas Árpád egykori képviselő ötlete alapján. Hajnalban finom pálinkával indult a munka, majd készült a sülthús, reggelire a sültvér. A nap folyamán egyre többen csatlakoztak a programhoz, délután már kóstolójegy vásárlásával bárki megízlelhette a sült kolbászt és sült hurkát. Ami megmaradt a disznóból, azt füstre teszik és húsvétkor szolgálják fel az Arácsért Alapítvány akkori rendezvényén.

 

2014.11.14   Nyílt nap Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskolában

November 14-én a balatonfüredi Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskolában egy nyílt nap keretein belül várták az érdeklődő diákokat és szüleiket.

 

2014.11.06   Márton-nap a Szent Benedek iskolában

Ötödik alkalommal rendezték meg a Szent Benedek iskolában a Márton-napi programot. Az iskola célja, hogy becsalogassa a város lakóit a színes délutánra, ahol minden korosztály számára kínálnak szórakozási lehetőséget. Borlopó verseny, sorversenyek, gágoda és libahajtó verseny is szerepelt a hagyományos eseményen.

 

2014.09.02   Becsengettek! - iskolai körkép

Időben megérkeztek a tankönyvek és fennakadás nélkül indult el az új tanév a város iskoláiban. A nyár folyamán 15 állást hirdetett meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonfüredi Tankerülete, amivel biztosítani tudják a szakosított ellátást a hozzájuk tartozó hét oktatási intézményben. A helyi általános iskolákban összesen 141 kiselsős számára csengettek be szeptember 1-jén.

 

2014.06.18   Azonnali elhelyezkedést biztosít a TLC

A frissen végzett hegesztő osztály a bizonyítvány átvétele után rögtön munkába állhat a füredi TLC-ben.

 

2014.04.30   Ballagás a füredi középiskolákban

Összesen 180 diák ballagott el április 30-án a két füredi középiskolából. A ballagási ünnepségeket egymás után rendezte meg a Lóczy Lajos Gimnázium és a Szent Benedek iskola. A tanulók ezekben a napokban már az érettségin vesznek részt, ilyenkor adhatnak számot arról, hogy mit végeztek az elmúlt 4-5 évben. A sikeres vizsgák után legtöbben a továbbtanulást választják, népszerű a jogi pálya, de a kommunikációs területet is sokan kedvelik.

 

2014.03.04   Róna Emy emlékkiállítás és pályázat

Több generációnak ismerősek azok a grafikák, amelyeket most Balatonfüreden mutatnak be és akiknek a rajzolója emlékére pályázatot hirdetnek az iskolákban. Róna Emy, aki megalkotta ezt a mesevilágot 84 éves korában, 1988-ban hunyt el.

 

2014.02.04   Könyvhagyaték a régi igazgatótól

Dr. Kaiser Géza a füredi kertészeti iskola 2009-ben elhunyt egykori igazgatója, végakaratában úgy rendelkezett, hogy az általa összegyűjtött szakmai könyveket az intézmény könyvtára kapja meg. Közel egy hónapos előkészítő munka után most végre bárki belenézhet az okleveles kertészmérnök saját köteteibe, jegyzeteibe, órai vázlataiba. A páratlan, 230 darabos gyűjtemény egy része kölcsönözhető, egy része pedig állandó kiállításként nézhető meg.

 

2014.02.04   Történelmi vetélkedő Mátyástól a mohácsi csatáig

Kedden 22 helyszínen, több mint 400 csapat részvételével rendezték meg a Cultura Nostra történelmi vetékedőt. A középiskolások számára 13. alkalommal kiírt verseny egyik helyszíne a Szent Benedek iskola, a téma hazánk 1490-1521 közötti időszaka volt. A legjobb csapatok április közepén mérik össze tudásukat Pannonhalmán.

 

2014.01.25   Arácsi disznóvágás

Igazán ideális időben, hideg téli napon rendezték meg az arácsi disznóvágást. A 180 kilós disznót Szentantalfáról hozták és minden féle finomság készült belőle, az arácsiak véres- és májashurkát, kolbászt és sülthús is kóstolhattak a Szent Benedek iskola udvarán. A receptet nem árulták el a szervezők, a magyar hagyományoknak megfelelően legalább nyolcvan évre titkosították azt.

 

2013.12.06   Nyílt nap a Szent Benedek iskolában

Rendhagyó nyílt napot tartott a Szent Benedek Gimnázium Balatonfüredi Széchényi Ferenc Tagintézménye. Az iskolát kereső diákok és szüleik útvonaltervvel a kezükben ismerhették meg a szakismereti tárgyakat, bejárva az épületeket. A kalauzolásukban tanárok, diákok, sőt még a Mikulás is segített.

 

2013.11.07   Márton-napi rendezvények az iskolákban

Meghódította az iskolákat a Márton-nap, a hét ennek jegyében telt több intézményben is. A Szent Benedek iskolában ügyességi versenyekkel, libasimogatóval, táncházzal, ínyencségekkel várták az érdeklődőket. Hétfőn pedig az Eötvös iskola alsó tagozatosainak rendeztek libás délutánt, itt még a napi menza is Márton napjához kapcsolódott.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT