MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Bem József Általános Iskola

Találatok száma: 27

 

1993.06.10   25 éves a Füred TV: Általános iskolai ballagások (1993.)

Folytatjuk múltidéző sorozatunkat, amelyet a Füred TV 25 éves fennállása alkalmából indítottunk. Most a balatonfüredi általános iskolák ballagását idézzük fel 1993-ból.

 

2012.06.23   60 év után a Bem iskolában

60 éves osztálytalálkozó helyszíne volt a Bem József Általános Iskola. Az egykori diákok felidézték a szép emlékeket. Sokan a határon túlról érkeztek az összejövetelre.

 

2012.06.15   Ballagások az általános iskolákban

138 diák búcsúzott a hétvégén a füredi általános iskoláktól. A hagyományos ballagásokon ünnepi díszbe borultak az intézmények, a folyosókon és az udvaron is virágfüzér várta a diákokat. A továbbtanulási arány nagyon jó, szinte minden gyermek továbbtanul valamelyik helyi, vagy megyei középiskolában.

 

2012.04.26   Hulladékból játék - eredményhirdetés a Bem iskolában

A Bem iskola nagy hangsúlyt fektet a környezeti nevelésre, ökoiskola lévén pályázatot hirdettek a megyében tanuló és a sajátos nevelésű tagozatokra járó diákok számára. A feladat az volt, hogy hulladékból használható játékokat készítsenek. Ötven pályamű érkezett, ezeket díjazták csütörtökön, ahová Pápáról és Tapolcáról érkeztek gyerekek.

 

2012.04.11   Egyházi fenntartásba kerülhet a Bem iskola

Minden érintett fél, így az önkormányzat, a református egyház, a tantestület és a szülők is nyilatkoztak arról, hogy egyházi iskolaként működjön szeptembertől a Bem József Általános Iskola. A napokban megtartott fórumon elhangzott, a város legrégebbi iskolájának fennmaradása csak akkor képzelhető el, ha azt az egyház működteti tovább, hiszen az állam nagy valószínűséggel bezárná az intézményt szeptembertől. Ha az átadás megtörténik, akkor az új tanévtől minden reggel áhítattal indul a nap és havonta egy kijelölt vasárnap templomba kell majd menniük a diákoknak, minden más változatlan marad az iskola életében, köszönni pedig így kell majd: Áldás, békesség.

 
 

2011.12.01   Rendőrségi hírek

Az ünnepi készülődés könnyen bosszúságba torkollhat, ha nem vigyázunk értékeinkre és áldozattá válunk. Bevásárlás közben érdemes körültekintően közlekedni az üzletekben, hiszen a zsebtolvajok könnyen kihasználhatják óvatlanságunkat. Erről beszél Szekeres Kornél százados, bűnmegelőzési előadó.

 

2011.09.16   Magyar-lengyel történelmi vetélkedő füredi helyszínnel

Ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget Veszprémben a Bem József életéről szóló nemzetközi magyar-lengyel történelmi vetélkedő. A magyar-lengyel együttműködés éve alkalmából rendezett többnapos vetélkedőt a Veszprém megyei önkormányzat a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fővédnökségével és támogatásával, szeptember 14-18. között bonyolította le. Balatonfüreden megkoszorúzták Bem tábornok szobrát.

 

2011.08.31   Becsengettek az általános iskolákban

Szeptember 1-én megkezdődött az új 2011/2012-es tanév, ezen a napon Balatonfüreden 985 általános iskolai tanulónak csengettek be. A városban összesen 120 kiselsős ült be az iskolapadba, őket mindhárom iskolában ajándékkal várták. A nyár sem múlt el tétlenül az intézményekben, mindenhol történtek kisebb-nagyobb felújítások. A diákok ezen a héten már elkezdték a komoly munkát, legközelebb az őszi szünetben, október 29. és november 6. között pihenhetik ki magukat.

 

2011.05.31   Tarnów-i diákok látogatása Füreden

A lengyel-magyar barátság jegyében folyamatos és nagyon jó a kapcsolat Tarnów és Balatonfüred között. A szálak a diákok között a legerősebbek, a Bem iskola régóta tart fent kapcsolatot a tarnów-i iskolákkal. Az elmúlt napokban lengyel tanulók érkeztek Füredre, több helyszínen is felléptek. Eközben a Radnóti iskola diákjai díjakat vehettek át a Parlamentben, a lengyel-magyar kapcsolatok tiszteletére kiírt rajzpályázat eredményhirdetésén.

 

2011.04.01   Tarnow-i delegáció Füreden

A lengyelországi Tarnow városából érkezett háromtagú küldöttség április 1-én Balatonfüredre. A három iskolaigazgató először a Bem József Általános Iskolába látogatott el, ahol rövid szakmai megbeszélés után megtekintették az énekkar műsorát. Programjuk a reformkori városrész bejárásával és a Vaszary Villa megtekintésével zárult.

 

2011.03.17   Új számítástechnikai eszközök a füredi általános iskolákban

Március 17-én lezárult az a projekt, melynek köszönhetően új számítógépekkel, interaktív táblákkal és egyéb modern informatikai eszközökkel gazdagodtak a füredi általános iskolák és a pécselyi iskola. A beruházás, amely összesen 41,5 millió forintba került 100%-os támogatottságú. Az eszközök karbantartásáról viszont 5 éven keresztül az iskoláknak kell gondoskodniuk.

 

2010.11.25   Egészségnap a Bem és a Radnóti iskolában

Az egészséges életmódra való nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni, ebben minden szakember egyetért. Az iskolák is nagy hangsúlyt fektetnek a témára, ezért minden évben megrendezik a hagyományos egészségnapot. Ilyenkor nincs tanítás, ugyanakkor a diákok fontos információkhoz jutnak, az egészséges táplálkozás, a mozgás és a testápolás fontosságáról.

 
 

2010.08.31   Tanévkezdés a Bem iskolában

Hazánkban szeptember 1-jén 760.110 tanuló számára kezdődött meg az általános iskola. Szerda reggel összesen 980 diáknak csengettek be a füredi általános iskolákban, ezzel megkezdődött az új tanév. A Radnótiba 52, az Eötvös iskolában 51 kis elsős kezdi meg tanulmányait, a Bem iskolába 25-en iratkoztak. Kedden mindhárom általános iskolában megrendezték az tanévnyitó ünnepélyeket.

 

0000.00.00   Kazal Soma sikerei

A Bem József Általános Iskola tanulója Kazal Soma nem mindennapi eredményekkel büszkélkedhet. Két pályázaton is országos elismerést nyert, a "Kerülj a térképre" és a "Szökik az energia" című kisfilmjeivel.

 

2010.05.23   Asztalitenisz

A Probio NB III-as asztalitenisz csapata a Veszprémi Dózsa együttesét fogadta a Bem iskola tornatermében. A testvérvári rangadó esélyese ezúttal a füredi csapat volt.

 

2010.02.28   Asztalitenisz

A volt válogatottakkal teletűzdelt Gödöllő együttesét fogadta vasárnap délelőtt a Probio asztaliteniszcsapata. A mérkőzés tétje a középmezőnyhöz valóbiztos felzárkózás volt.

 

2009.12.07   Adventi vásár a Bem iskolában

A diákok munkáiból rendeztek adventi vásárt a Bem József Általános Iskolában. A kis képeslapok, ékszerek, kendők többsége kézműves szakkörökön, vagy a rajz és technika órákon készült. A pedagógusok szerint a gyerekek sokkal jobban értékelik azokat az ajándékokat, melyekről tudják, mennyi munkával készültek.

 

2009.11.24   Egészségnap az általános iskolákban

Egészségnapot tartottak mindhárom füredi általános iskolában, amelyen valamennyi évfolyam részt vett. A gyerekek saját maguk készítettek egészséges ételeket, rengeteget mozogtak és hasznos tudnivalókhoz jutottak, pl. a tisztálkodásról, fogápolásról és helyes táplálkozásról. A hagyományos rendezvényt az iskolák önerőből nem lennének képesek megrendezni, ezért az önkormányzat és külső cégek, vállalkozások is támogatták a gyerekek egészségnevelését.

 

2009.11.15   BFC-Probio-Tokod asztalitenisz

Javában tart az országos asztalitenisz bajnokság. A Probio NB II-es csapata vasárnap a Tokod együttesét fogadta.

 

2009.02.24   Egymillió sporteszközökre

Még soha nem volt olyan nagy léptékű sporteszköz beszerzés a Bem iskolában mint most. Egy pályázaton 1 millió forintot nyert a füredi iskola, amit aztán sportfelszerelésekre költöttek. Ideje volt már a megújulásnak, hiszen a korábbi eszközök már elavultnak számítottak.

 

2009.02.06   Bemes farsang

Február a bálok, a farsang ideje. Az általános iskolások ilyenkor lázasan készülődnek, jelmezeket készítenek. A Bem iskolában múlt héten pénteken tartották az alsó tagozatosok farsangját.

 

2008.12.07   Probio BSC-Balatonalmádi

ovábbra is vezeti az NB III-as férfi asztalitenisz bajnokságot a Probio. Vasárnap délelőtt a Balatonalmádi együttesét fogadták.

 

2008.11.25   Egészségnap a Bem iskolában

Kedden a Bem iskolában is megtartották a hagyományos egészségnapot. Sok támogató segítette ezt a rendezvényt is, hiszen az alapanyagokat zöldséget és gyümölcsöt helyi vállalkozók biztosították. A Bem iskolában szintén megszokott dolog, hogy a szülők is kiveszik részüket az egészséges ételek elkészítésében.

 

2008.11.16   Asztalitenisz

A szokásos helyszínen a Bem iskola tornatermében játszotta mérkőzését a Probio asztalitenisz csapata. Pingpongosaink toronymagasan vezetik az NB III-as bajnokságot, így minden remény meg van arra, hogy jövőre visszakerüljenek az NB II-be.

 

2008.09.03   Tanévkezdés a füredi általános iskolákban

Megkezdődött az új tanév. Balatonfüreden több mint 1000 általános iskolásnak csengettek be hétfőn, ahogy ez lenni szokott természetesen a legkisebbek, vagyis az elsősök izgultak a legjobban. Mindhárom füredi általános iskolában igyekeztek barátságos környezetet kialakítani az új tanévben.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT