MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett forgatási helyszín: Balatonfüred, Balatonfüredi Yacht Club

Találatok száma: 29

 

1997.05.17   25 éves a Füred TV: 130 éves a Balatonfüredi Yacht Club (1997.)

Negyed évszázada kezdte meg működését a Füred TV, a Balatonfüredi Yacht Club is ünnepel az idén, ott a 150. születésnap jegyében telik ez az év. Videós gyűjteményünkből elkerestük a vitorlás klub húsz évvel ezelőtti jubileumi ünnepségét, amikor a megalapítás 130. évfordulóját tartották meg Balatonfüreden.

 

2017.03.18   150 éves a Balatonfüredi Yacht Club

Egész évben ünnepi rendezvényeket tart az ország első vitorlás egyesülete, a Balatonfüredi Yacht Club. Az 1867-ben Batthyány Ödön által létrehozott vitorlásklubot angol mintára alapították a kor főnemesei. A Vitorlázeumban Miklós Tamás helytörténésszel Böröcz István ügyvezető elevenítette fel a klub 150 éves történetét, március 18-án pedig jubileumi közgyűlésre várták a tagokat. Az ünnepségen időkapszulát helyeztek el, köszöntötték a klub itt hajózó legidősebb tagjait és emléktáblát avattak a klubház falán.

 

2017.01.23   Szédítő sebességgel a jégen

Jó pár éve nem volt ilyen kegyes az időjárás a Balatonon a jégvitorlázóknak. Hol a megfelelő jégvastagság, hol a nélkülözhetetlen szél hiányzott. De ebben az évben végre helyre állt a rend, minden körülmény adott a vitorlázásra és ahogy azt majd hallani fogják hosszú idő óta versenyek megrendezésére is sor kerülhet a tavon.

 

2016.10.02   Mol-TBS Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásverseny

16. alkalommal rendezték meg Egyszemélyes Balatonkerülő Vitorlásversenyt amelyen ebben az évben 11 hajó állt rajthoz. A speciális 8 méteres hajók egyedül történő irányitása nem kis feladat, erre csak a legfelkészültebb vitorlázók vállalkoznak.

 

2016.09.10   Európa Kupa vitorlás verseny Balatonfüreden

A hétvégén két jelentős utánpótlás regattát is rendezett a Balatonfüredi Yacht Club. A Laser Európa kupán és az utánpótlás ranglista versenyen az időjárás mostohán bánt a résztvevőkkel, jelentősen megnehezítette a versenyzők és a rendezők dolgát.

 

2016.08.04   Fa Nándor újból földkerülésre készül

Vitorlákat fel! Fa Nándor kvalifikálta magát a legnehezebben teljesíthető egyszemélyes óceáni vitorlásversenyen, a Vendée Globe-on, ami a világ legnagyobb kikötés nélküli földkerülő vitorlásversenye. Élményeiről, tapasztalatairól és a rá váró kihívásokról tartott élménybeszámolót Balatonfüreden.

 

2016.07.12   Elektromos autó töltő a BYC-nél

Már nem csak a yachtok villanymotorjait lehet feltölteni a Balatonfüredi Yacht Club telephelyén. Mostantól a zöld rendszámmal ellátott elektromos gépkocsik gyorstöltésére is van lehetőség, ráadásul bárkinek. Egy töltés egy óra alatt történik, ami forradalmi előrelépés a korábbi technológiák 6 órás idejéhez. Hamarosan új vitorlástöltő bázis is létesül Füreden, az BYC ügyvezetője szerint sok hajó elfér még a Balatonon.

 

2016.05.31   Utánpótlás képzés a Balatonfüredi Yach Clubban

Néhány napon belül befejeződik az a program amelyet a Balatonfüredi Yach Club a város általános iskoláival közösen hozott létre. A cél a következő versenyző generáció kinevelése, és hosszú távon a nappali tagozatos iskolai rendszerű képzés beindítása a vitorlázó sportban.

 

2016.04.29   Szezonnyitó vitorlásverseny a Balatonfüredi Yacht Clubban

Beindult a vitorlásverseny szezon a Balatonon. A füredi Yacht Club a hétvégére időzítette első nagyszabású versenyét. A J/24 és Melges 24 hajóosztályok mellett a Tolnai Kálmán László emlékverseny résztvevői is vízre szálltak.

 

2015.09.12   Merkantil Laser Európa Kupa

Rangos esemény helyszíne volt a hétvégén Balatonfüred. A Laser Európa Kupa sorozat füredi versenyét a Yacht Club rendezte. A nemzetközi vitorlás versenyre több országból érkeztek résztvevők, de a balatoni futamon mindenki hazai győzelmet várt.

 

2015.06.09   A magyar vitorlázás nyílt napja

A sportág alapjaival ismerkedtek azok a diákok akik a magyar vitorlázás napján kilátogattak a balatonfüredi Yacht Club vitorlás telepére. A délelőtti program során az edzők elméleti és gyakorlati képzésben részesítették a fiatalokat.

 

2015.05.14   Nemzetközi vitorlástábor Balatonfüreden

Május 9-én tíz ország huszonnyolc versenyzője érkezett Balatonfüredre, akik Laser Radiál, 420 és 29er hajókkal versenyeznek. Számukra rendezett edzőtábort a Nemzetközi és a Magyar Vitorlás Szövetség.

 

2015.05.09   Melges 24 Európa Kupa futam Balatonfüreden

Május 8. és 10. között rangos nemzetközi vitorlásversenyt rendeztek a Balatonon. Ezúttal a Melges 24 hajóosztály versenyzői szálltak vízre. A háromnapos verseny magyar hajó győzelmével zárult.

 

2014.10.29   Iskolai vitorlás oktatás a BYC-ben

Alapszintű vitorlás oktatást indított a Balatonfüredi Yacht Club. A program nem titkolt célja a sportág sportiskolai kereteken belüli megvalósítása. Erre legközelebb 2015 szeptemberétől lesz majd lehetőség valamelyik balatonfüredi általános iskola keretében.

 

2013.12.12   Új elnök a Balatonfüredi Yacht Club élén

Új elnököt választott a Balatonfüredi Yacht Club. Miután a leköszönő Hantó István csak egy évre vállalta az elnöki megbízatást, a november végi közgyűlésen a tagok Gerendy Zoltánnak szavaztak bizalmat.

 

2013.03.04   Szezonkezdet a Balatonfüredi Yacht Clubban

A már hagyományosnak számító Kékszalag verseny mellett 11 nagy rendezvény szerepel a Yact Club ez évi programjában. Közöttük lesz 3 világ és 3 európa bajnoki verseny ennek keretén belül a laser hajóosztály teljes mezőnyét látja majd vendégül Balatonfüred.

 

2012.09.09   Laser Európa Kupa

Három hajóosztály versenyzői szálltak vízre a hétvégén Balatonfüreden. A Laser Európa Kupa amolyan bemelegítésnek számított a jövő évi világbajnokság előtt amelynek szintén Balatonfüred lesz a házigazdája.

 

2012.09.01   Németh István vitorlás emlékverseny

Több mint 50 résztvevő indult az idei Füred Kupán, amely egyben Németh István emlékverseny is. Az időjárás ugyan nem kedvezett a sportolóknak, így is szép eredmények születtek.

 

2012.07.03   Startol a Kékszalag

44. alkalommal rajtol a Kékszalag, Európa legnagyobb tókerülő versenye. A résztvevők száma egyre bővül, köszönhetően annak is, hogy már a többtestű hajókkal is neki lehet vágni a 150 km-es távnak.

 

2012.06.12   A vízirendészet munkájával ismerkedtek a diákok

Az Eötvös és Radnóti iskola, valamint a Lóczy gimnázium tanulói vettek részt kedden délután azon a nyílt napon, ahol a vízi mentők és vízi rendőrök tartottak előadást. Az alapvető ismeretek elsajátítása, úgy mint a viharjelzés ismerete, vagy a közérdekű segélyhívószámok megjegyzése nagyon fontos, hiszen sokszor ezen múlhat egy emberélet. Bár a zord időjárás nem kedvezett a rendezvénynek, a diákok az elméleti információk mellett, néhány életmentő gyakorlati példát is megismerhettek.

 

2012.01.28   Átadták a BYC felújított kikötőjét

Január 28-án ünnepélyes keretek között adták át a BYC felújított belső kikötőjét. Az összesen 82 millió Ft-os beruházás uniós támogatással, de jelentős önerővel valósult meg. A megújult kikötő teljesen akadálymentesített, így jó esély van arra, hogy itt rendezzék majd meg az első mozgássérült vitorlás Európa bajnokságot.

 

2011.07.02   Franck Cammas vitorlázó Balatonfüreden

A hosszútávú vitorlásversenyek egy nagy ásza Franck Cammas látogatott el Balatonfüredre a katamarán világbajnokság apropóján. A sportoló dedikálással egybekötött élménybeszámolót tartott a füredi gyerekeknek és stábunknak is nyilatkozott.

 

2010.11.28   BYC kikötőtervek

Folytatódik a Balatonfüredi Yacht Club felújítása. Most uniós pályázat segítségével a belső kikötőt építik újjá. Külön érdekesség, hogy hagyományos módon folyik a munka megőrizve a tradíciókat. Felújítják a műemléki értékű árboc darut és a zászlódarut is.

 

2010.11.15   Megújul a Balatonfüredi Yacht Club kikötője

Uniós támogatással megújul a Balatonfüredi Yacht Club kikötője, a munkálatok már javában folynak. Böröcz István ügyvezető kérdésünkre válaszolva elmondta, ez az utolsó előtti lépés a teljes megújulás útján, hiszen tervben van még két klubépület megépítése is. A kikötőépítésre elnyert pénzből jut arra is, hogy 10 új hajóhelyet alakítsanak ki.

 

2010.09.11   Nagyhajós verseny Füreden

A nem éppen biztató időjárás ellenére közel százan vettek részt a hétvégén a Balatonfüredi Yacht Club által rendezett nagyhajós vitorlásversenyen, amely egyben Német István emlékverseny is.

 

2010.07.23   Emlékezés a Nemere II. legendás rekordjára.

1955 július 23-án a Kékszalag tókerülő vitorlásversenyen 10 óra 40 perc alatt teljesítette a 160 km-es távot a Nemere II. Ezt a rekordot azóta sem tudták megdönteni. Az 55 évvel ezelőtti legendás győzelemre emlékeztek a Balatonfüredi Yacht Clubban.

 

2010.02.28   BSC-Győr - sakk

Hazai mérkőzéssel folytatta szereplését NB-II-es sakkcsapatunk. Az első hely sorsát is eldöntő találkozón a BSC ellenfele a második helyen álló Győri Elektromos volt.

 

2008.10.08   Vitorlás oktatás

Ezen a héten már a Balatonra is kivitték azokat a diákokat, akik a Yacht Klub szervezésében, ismerkedtek a vitorlázás alapjaival. A programnak ezen a héten egyelőre vége, de tavasszal újra várják az érdeklődő fiatalokat.

 

2008.09.16   Vitorlás Eb lesz Füreden

Eddig hat ország 11 egysége jelezte, hogy részt vesz a J24-es vitorlás Európa bajnokságon. A legjobb magyarok mellett itt lesznek a világ élvonalbeli vitorlázói is.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT