MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Steierlein István igazgató, Radnóti Miklós Általános Iskola

Találatok száma: 39

 

2016.10.18   Logikai vetélkedő a Radnóti iskolában

Ebben az évben 46 csapat több mint 140 tanulója vett részt a Radnóti iskolában megrendezett logikai versenyen. A különböző feladatok megoldására egy óra állt a diákok rendelkezésére, akik hármas csoportokban vághattak neki a számukra ismeretlen feladatok megoldásának.

 

2016.10.13   Fut a Füred a Tagore sétányon

Az is lehetne a szlogen, hogy ha október akkor Fut a Füred. 26. alkalommal rendezték meg a Tagore sétányon a hagyományos őszi futóversenyt amelyen az óvodásoktól a felnőttekig bárki indulhatott.

 

2016.09.13   Becsengetettek az általános iskolákban

A balatonfüredi általános iskolákban összesen 121 elsős kezdte meg az új tanévet, ők már ingyen kapták a tankönyveket. Az oktatásban és a fenntartói környezetben bekövetkezett újabb változások nem okoztak fennakadásokat, két intézményben azonban megkezdett építkezések miatt kell kisebb kellemetlenségekre számítani. A református iskolában minden tanterem most már korszerű eszközökkel felszerelt, mindegyik intézményben elvégezték az belső takarítást és festést.

 

2015.10.20   Országos logikai verseny a Radnóti iskolában

Október 20-án, kedden logikai csata helyszíne volt Balatonfüred. A verseny céljai között szerepel a testvérvárosi kapcsolatépítés, valamint a közös tehetséggondozás. A Radnóti Miklós Általános Iskola matematika munkaközössége a balatonfüredi önkormányzat támogatásával 5. alkalommal szervezte meg a csapatversenyt, ahol balatonfüredi és testvérvárosi diákok logikai feladatokat oldottak meg. A füredi iskola kiválóan szerepelt.

 

2015.10.06   Az aradi vértanúkra emlékeztek

Az 1848-49-es forradalom- és szabadságharc Magyarország történetének egyik meghatározó eseménye. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy csak a cári Oroszország beavatkozásával lehetett legyőzni. A forradalom alig fejeződött be, a császáriak mindjárt megkezdték a megtorlást, több száz tisztet és polgári személyt ítéltek halálra és még többet várfogságra. 1849. október 6-án Aradon kivégezték a magyar forradalom 13 tábornokát, az aradi vértanúkat és ugyanezen a napon főbe lőtték Batthyány Lajost, az első magyar miniszterelnököt. Füreden kedden pontban délben emlékeztek a hősökre.

 

2015.10.05   Fut a Füred a Tagore sétányon

Lehet, hogy hihetetlenül hangzik de az évek során már a 23. alkalommal vágtak neki a Fut a Füred résztvevői a kijelölt távoknak. Az általános és a középiskolás győztesek számára a versengés a megyei döntőkben még tovább folytatódik.

 

2015.09.08   134 kiselsős az általános iskolákban

Szeptember 1-jén 134 kiselsős ült be a balatonfüredi általános iskolák padjaiba. Idejében mindenki tankönyvhöz jutott, sok helyen már az első szülői értekezleten is túl vannak. Az iskolák megújulva várták a tanulókat az első becsengetéskor, sok helyen végeztek felújításokat a nyár folyamán. Változott a menza is, mostantól több zöldséget kapnak a diákok, többször kerül halétel is az asztalra.

 

2015.06.10   Legokosabb, leghelyesebb, legviccesebb

Színes programok várták a diákokat a Radnóti-héten. Aszfaltrajzverseny, graffiti pályázat, házi "Csillag születik" és a SuliOscar díjátadója szerepelt a kínálatban. A diákok szavazati alapján kiderült az is, hogy ki a legszebb lány és a ki a leghelyesebb fiú.

 

2015.03.17   Lóczy-s és Radnóti-s diákok sikere

A helyi Lóczy gimnáziumból és a Radnóti iskolából is beneveztek az országosan meghirdetett Zrínyi Ilona Matematika versenyre. A veszprémi területi fordulóban szépen szerepeltek a füredi diákok, született első, második és harmadik hely is.

 

2015.03.19   Mezei futóverseny a Kiserdőben

Remek napsütéses időjárás fogadta a körzet általános iskolásait akik számára a napokban rendezték a diákolimpia mezei futó versenyét. A Kiserdőben az alsó tagozatos diákok mellett a város óvodásai is lelkesen biztatták az indulókat.

 

2014.10.21   Logikai verseny a Radnóti iskolában

Negyedik alkalommal rendezték meg a Radnóti iskolában azt a logikai versenyt, amelyre ismét meghívást kaptak a város partnertelepüléseinek diákjai is. Gyula, Szolnok és Kecskemét csapatai mellett Tihanyból, Nagyvázsonyból is ékeztek csapatok, természetesen a fürediek is jelen voltak a versenyen.

 

2014.10.02   Fut a Füred

Kissé ráijesztett az időjárás csütörtök délután a 22. Fut a Füred résztvevőire. A néhol szemerkélő eső ellenére több mint 600 lelkes futó vágott neki a különböző távoknak a Tagore sétányon.

 

2014.09.02   Becsengettek! - iskolai körkép

Időben megérkeztek a tankönyvek és fennakadás nélkül indult el az új tanév a város iskoláiban. A nyár folyamán 15 állást hirdetett meg a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Balatonfüredi Tankerülete, amivel biztosítani tudják a szakosított ellátást a hozzájuk tartozó hét oktatási intézményben. A helyi általános iskolákban összesen 141 kiselsős számára csengettek be szeptember 1-jén.

 

2014.04.08   Maci-nap a Radnóti iskolában

Különleges volt a keddi nap a Radnóti Miklós Általános Iskolában, ahol egyrészt nyílt napot rendeztek a szülőknek, másrészt hagyományosan megtartották a Maci-napot. A programban a szülők betekintést nyerhettek az intézményben folyó munkába, ezzel egy időben pedig megnyílt egy plüssmackókat bemutató kiállítás is. Az hamarosan elsős óvodásokat rajzpályázattal vonták be az iskola életébe.

 

2013.11.26   Logikai vetélkedő húsz iskola részvételével

Húsz iskolából több mint 140 diák vett részt kedden a Radnóti iskola által szervezett logikai vetélkedőn. Nem csak a környékbeli iskolákból neveztek csapatok, de több oktatási intézmény is képviseltette magát Kecskemétről és Szolnokról is. A távoli városokból érkezett tanulóknak, nagy élményt jelentett a téli Balaton látványa.

 

2013.09.02   Tanévkezdés az általános iskolákban

Ettől a tanévtől számos változás kezdődik az alapfokú oktatási intézmények életében.Felmenő rendszerben bevezetik a kötelező hit- és erkölcstan oktatást, a mindennapos testnevelést, valamint elindul az egész napos iskola rendszere. A füredi iskolák felkészültek a változásokra. A délutáni programok közül a sport, a különböző szakkörök és a felzárkóztatás kerül majd a középpontba.

 

2013.06.14   Radnóti-hét színes programokkal

Kirándulások, vetélkedők, mini tehetségkutató, suli oscar-díj átadó és még sok más érdekes program szerepelt az idei Radnóti-héten. Az utolsó nagy hajrá, az év végi témazárók után a gyerekek az iskola falai között is önfeledten szórakozhattak.

 

2012.06.15   Ballagások az általános iskolákban

138 diák búcsúzott a hétvégén a füredi általános iskoláktól. A hagyományos ballagásokon ünnepi díszbe borultak az intézmények, a folyosókon és az udvaron is virágfüzér várta a diákokat. A továbbtanulási arány nagyon jó, szinte minden gyermek továbbtanul valamelyik helyi, vagy megyei középiskolában.

 

2012.03.22   Mezei futóverseny a Kiserdőben

Csütörtökön rendezték a mezei futás körzeti diákolimpiai döntőit Balatonfüreden. A versenyen a Radnótis diákok remekeltek egyéniben 6 első helyet szereztek,itt két arany jutott az Eötvös iskolának,míg a csapatversenyben nem találtak legyőzőre.

 

2011.10.28   40 éves a Radnóti iskola

1971-ben alapították a Radnóti Miklós Általános Iskolát. Akkor a mainál jóval kisebb épületben, murvás utak mentén kezdődhetett meg a tanítás. Az elmúlt negyven évben azonban látványos fejlődésen ment át az intézmény, új épületszárnyak, tornaterem, udvar is épült. Az alapítás után tíz évvel sporttagozatos lett a Radnóti iskola, a 90-es évek elején nyelvi tagozattal bövült.

 

2011.10.28   Sportnap a 40 éves Radnótiban

Mai híradónkban már láthatták azt, hogy mivel ünnepelt a 40 éves Radnóti iskola. Ezen a napon természetesen nem hiányozhattak a sportprogramok sem.

 

2011.09.22   A művészet és az oktatás találkozása

Új programot indít négy veszprémi és egy füredi oktatási intézményben a Pannon Várszínház. Az Új Széchenyi Terv pályázatán 11,4 millió forintot nyert a teátrum, tanórákon kívüli kultúrtörténeti, történelmi foglalkozásokra. Balatonfüreden a Radnóti iskola csatlakozott a programhoz, ahol a reformkor lesz az előadások, játékos foglalkozások fő témája. Fél év alatt 3x3 órás időutazáson vehetnek részt a diákok, az elsőt már meg is tartották. "Személyesen" maga Jókai Mór látta vendégül házában a 7. és 8. osztályos tanulókat.

 

2011.08.31   Becsengettek az általános iskolákban

Szeptember 1-én megkezdődött az új 2011/2012-es tanév, ezen a napon Balatonfüreden 985 általános iskolai tanulónak csengettek be. A városban összesen 120 kiselsős ült be az iskolapadba, őket mindhárom iskolában ajándékkal várták. A nyár sem múlt el tétlenül az intézményekben, mindenhol történtek kisebb-nagyobb felújítások. A diákok ezen a héten már elkezdték a komoly munkát, legközelebb az őszi szünetben, október 29. és november 6. között pihenhetik ki magukat.

 

2011.05.31   Tarnów-i diákok látogatása Füreden

A lengyel-magyar barátság jegyében folyamatos és nagyon jó a kapcsolat Tarnów és Balatonfüred között. A szálak a diákok között a legerősebbek, a Bem iskola régóta tart fent kapcsolatot a tarnów-i iskolákkal. Az elmúlt napokban lengyel tanulók érkeztek Füredre, több helyszínen is felléptek. Eközben a Radnóti iskola diákjai díjakat vehettek át a Parlamentben, a lengyel-magyar kapcsolatok tiszteletére kiírt rajzpályázat eredményhirdetésén.

 

2011.06.04   Tíz éve jutottak az NB II-be a füredi labdarúgók

Tíz éve jutottak az NB II-be a füredi labdarúgók

 

2011.03.17   Új számítástechnikai eszközök a füredi általános iskolákban

Március 17-én lezárult az a projekt, melynek köszönhetően új számítógépekkel, interaktív táblákkal és egyéb modern informatikai eszközökkel gazdagodtak a füredi általános iskolák és a pécselyi iskola. A beruházás, amely összesen 41,5 millió forintba került 100%-os támogatottságú. Az eszközök karbantartásáról viszont 5 éven keresztül az iskoláknak kell gondoskodniuk.

 

2011.01.05   Jégnap a Radnóti iskolában

Vidám jégnapot rendeztek a Radnóti iskolások szerda délelőtt. A programon az iskola valamennyi tanulója részt vett ki korcsolyával ki anélkül.

 

2010.09.09   Új játékhajó a Radnóti iskola udvarán

Új játékelemmel bővült a Radnóti iskola udvara, amit az intézmény az egyik nagy élelmiszer forgalmazó cég pontgyűjtő pályázatán nyert. A Radnóti egy éve pályázott a 3 milliós fődíjra és az utolsó pillanatig vezettek is, ám az utolsó pillanatban megelőzték őket, így maradt az 1 milliós vigaszdíj, amiből egy játékhajót építettek fel.

 

2010.08.31   Tanévkezdés a Radnóti iskolában

Hazánkban szeptember 1-jén 760.110 tanuló számára kezdődött meg az általános iskola. Szerda reggel összesen 980 diáknak csengettek be a füredi általános iskolákban, ezzel megkezdődött az új tanév. A Radnótiba 52, az Eötvös iskolában 51 kis elsős kezdi meg tanulmányait, a Bem iskolába 25-en iratkoztak. Kedden mindhárom általános iskolában megrendezték az tanévnyitó ünnepélyeket.

 

2010.08.31   Tanévkezdés a Radnóti iskolában

Hazánkban szeptember 1-jén 760.110 tanuló számára kezdődött meg az általános iskola. Szerda reggel összesen 980 diáknak csengettek be a füredi általános iskolákban, ezzel megkezdődött az új tanév. A Radnótiba 52, az Eötvös iskolában 51 kis elsős kezdi meg tanulmányait, a Bem iskolába 25-en iratkoztak. Kedden mindhárom általános iskolában megrendezték az tanévnyitó ünnepélyeket.

 

2010.02.04   Jégnap a Balatonon

Kihasználva az utolsó lehetőségeket a Radnóti iskolások két napon is jégkarnevált rendeztek a Vitorlás előtti területen.

 

2009.11.24   Egészségnap az általános iskolákban

Egészségnapot tartottak mindhárom füredi általános iskolában, amelyen valamennyi évfolyam részt vett. A gyerekek saját maguk készítettek egészséges ételeket, rengeteget mozogtak és hasznos tudnivalókhoz jutottak, pl. a tisztálkodásról, fogápolásról és helyes táplálkozásról. A hagyományos rendezvényt az iskolák önerőből nem lennének képesek megrendezni, ezért az önkormányzat és külső cégek, vállalkozások is támogatták a gyerekek egészségnevelését.

 

2009.08.31   Becsengettek az iskolákban

Kedden az ország összes általános iskolájában megkezdődött a tanítás. A füredi általános iskolákban 100 kis elsős kezdte meg tanulmányait. A nyári szünetben valamennyi oktatási intézményben elvégezték a szükséges felújítási munkákat.

 

2009.04.28   Radnóti-kupa

Radnóti Miklós születésének 100. évfordulóját ünnepelték a róla elnevezett általános iskolában Balatonfüreden. Ez alkalomból kispályás labdarúgó tornát is rendeztek.

 

2009.03.19   Körzeti mezei futóverseny

Hagyományos helyszínen a Kiserdőben rendezték meg a körzeti mezei futóversenyt. Az általános iskolákból közel 400 diák vett részt a programon.

 

2009.02.26   Jégnap

A balatonfüredi általános iskolák minden évben vidám jégkarnevált rendeztek. Ezúttal a karnevál elmaradt, helyette gyors korcsolyában mérték össze tudásukat a fiatalok.

 

2008.12.10   Diáksportolók és tanáraik kitüntetései

A megye legjobb diáksportolóit és felkészítő tanáraikat köszöntötték múlt héten a Veszprémi HEMO-ban .A fürediek közül két Radnótis diák vehette át a ?Jó tanuló Jó sportoló? díjat. A felkészítő tanárok közül pedig Gálfi Tamás kapta a ?Veszprém Megye diáksportjáért? elismerést.

 

2008.09.03   Tanévkezdés a füredi általános iskolákban

Megkezdődött az új tanév. Balatonfüreden több mint 1000 általános iskolásnak csengettek be hétfőn, ahogy ez lenni szokott természetesen a legkisebbek, vagyis az elsősök izgultak a legjobban. Mindhárom füredi általános iskolában igyekeztek barátságos környezetet kialakítani az új tanévben.

 

2008.07.16   Ősztől ingyen vitorlázhatnak a füredi diákok

Együttműködési megállapodást kötött a Balatonfüredi Yacht Klub és két füredi általános iskola: a Radnóti és az Eötvös. A szerződés értelmében szeptembertől a jelentkező gyerekek ingyen kezdhetik el tanulni a vitorlázás alapjait. A Yacht Klub azt szeretné, ha az utánpótlásnevelést a környékbeli gyerekek köréből tudná biztosítani. Az iskolaigazgatók pedig örömmel vették a kezdeményezést.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT