MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

KERESÉS

 

Keresett riportalany: Szeles Ákos részlegvezető, Probio Zrt.

Találatok száma: 8

 

2015.03.31   Április 1-től fizetős a parkolás

A képviselő-testület döntése alapján ettől az évtől kezdve, fél-fél hónappal kibővül Balatonfüreden a fizetős parkolási időszak. Április 1-től október végéig kell fizetni az ismert zónákban, két utcát kivéve mindenhol emelkedik az óradíj is. A füredieknek a lakossági bérlet kiváltását ajánlja a parkolókat üzemeltető Probio Zrt., de aki az ingyenes parkolás híve, az továbbra is megtalálja a megfelelő területet.

 

2012.08.28   Kibővül a fizetőparkolási rendszer

Várhatóan szeptember közepétől fizetőssé válik Balatonfüreden az önkormányzat környékén lévő két parkoló, illetve az újonnan épített mélygarázs. Csak munkanapokon és csak munkaidőben kell majd fizetni, óránként 140 Ft-ot. A képviselő-testület így kívánja szabályozni a Szent István téren kialakult erős forgalmat és parkolási rendet. A kedvezményes lakossági bérletek az új területeken nem lesznek érvényesek.

 

2012.05.04   Május 15-től fizetni kell a parkolásért

Indul a parkolási szezon Balatonfüreden, ahol a megszokott utcákon kivül az idei évtől fizetni kell majd a Huray utcában és a Park utcában is. A díjak az ÁFA mértékével nőnek és az üzemeltetés költségeinek emelkedése is befolyásolta az új tarifák kialakítását. A képviselő-testület foglalkozott azzal is, hogy a jövőben a felső-városrész bizonyos területeire is kiterjesztenék a fizetős parkolási rendszert.

 

2011.04.27   Fizetős parkolás májustól

Balatonfüreden 9 éve vezették be a fizetős parkolást, azóta számtalan esetben változott a zóna felosztás és a díjak mértéke is. Az idei szezonban a képviselő-testület döntése értelmében egy hónappal hosszabb lesz a fizetős parkolási időszak az alsó városrészen. Ez azt jelenti, hogy május 15-étől szeptember 15-éig kell fizetniük az autósoknak. A díjak és övezetek ezúttal nem változnak, a bérleteket a megszokott módon válthatják ki a helyi lakosok. Balatonfüreden a part menti területeken 648 db fizetős és 291 db ingyenes parkoló áll az autósok rendelkezésére.

 

2010.05.10   Két utcában 500 Ft lesz a parkolási óradíj

Június 1-jén indul Balatonfüreden a fizetős parkolás, amely változásokat is hoz. Az eddigi ingyenes parkolás megszűnik a Borsos Miklós utcában és fizetni kell a Séta és Táncsics utcák parkolóiban is. A díjak nagyobb mértékben a Blaha és Kisfaludy utcákban emelkednek, itt egy óra parkolásért 500 Ft-ot kell majd fizetni.

 

2010.02.09   Drágul a parkolás

Igaz csak kis mértékben, de valamennyi díjzónában drágul a parkolás 2010-től Balatonfüreden. Erről a Probio Zrt.-vel történt egyeztetés után döntött a képviselő testület. Több változás is életbe lép ettől az évtől. Fizetni kell a szívkórház mögötti utcákban és a 71-es mellett a Borsos Miklós úti parkolóban is. A város két bevezető pontjánál a Kisfaludy strand mögött és Kemping előtt viszont ingyenes parkolókat alakítanak ki, így próbálják ösztönözni az autósokat, hogy a reformkori városrészbe ne hajtsanak be.

 

2009.05.26   Kezdődik a parkolási szezon Balatonfüreden

Június 1-jétől ismét fizetni kell a parkolásért a part menti övezetekben. A Probio felkészült a szezonra, az automaták mellett kibővült lehetőségeket kínál a mobiltelefonos fizetés. A szakemberek felhívják a figyelmet arra, hogy változott a Zákonyi utcai parkoló használata, minden helyit arra kérnek lehetőleg a feljebb lévő ingyenes parkolást használják.

 

2009.03.18   Változások lesznek a parkolási rendszerben

Ha az első két hónap parkolási statisztikáját nézzük akkor kijelenthető, hogy a gazdasági válság miatt nem csökkent a vendégek száma Balatonfüreden. A Blaha és Kisfaludy utcákban januárban és februárban éppen annyian vettek parkolójegyet mint az előző év hasonló időszakában. A hivatalos parkolási szezon június 1-jén indul, a Probio munkatársa számos újdonságról számolt be ezzel kapcsolatban.

 
 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT