MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Megnyílt az Öko Tesco

2010.03.05. • Lehet szeretni, nem szeretni, de a Tesco kétségtelenül Magyarország legnagyobb hipermarket lánca a 22 ezer munkavállalóval. Balatonfüreden március eleje óta a tájba illő új bevásárlóközpontban, a Tesco Marina Centerben,a hipermarketen kívül számos üzlet és szolgáltató várja a vásárlókat.

Olvassa el a kapcsolódó hírt is!

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#51 - TESCO - 2010.04.07. - 18:59:42

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 8 millió forint bírságot rótt ki a Tesco Zrt.-re tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel. Az áruházlánc 2008. szeptember 1. és 2009. március 16. között tartott akciói során egyes termékek az akció kezdetén nem voltak kaphatók, más termékek pedig nem a reklámokban szereplő tulajdonságokkal rendelkeztek - állapította meg a versenyhivatal. A Tesco elismerte, hogy egyes termékek bizonyos áruházakban nem álltak rendelkezésre, nem voltak elvihetők az akciós időszak első napjaiban. A vizsgálat megállapította azt is, hogy az áruházlánc már az akció megkezdése előtt információval rendelkezett arról, hogy bizonyos termékek nem fognak rendelkezésre állni a kellő mennyiségben, és megfelelő időtartamig. A GVH megállapítása szerint a Tesco nemcsak csalogató, hanem megtévesztő reklámokat is közzétett. Egyes dvd-lejátszókat és notebookokat például nem a tájékoztatásban leírt tulajdonságokkal forgalmazott. A GVH a 8 millió forintos bírság összegének megállapításakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a Tesco jelentős forgalmú vállalkozás, a piac egyik meghatározó szereplője, a vizsgált és kifogásolt tájékoztatási gyakorlat felróható vele szemben, valamint a vállalkozást a versenyhatóság már többször jogerősen elmarasztalta.

#50 - Angy - 2010.04.07. - 15:13:03

Én azon csodákozom, (illetve már nem, hiszen hozzászoktam, hogy birka nép vagyunk), hogy az emberek ilyenkor nem háborodnak fel látványosan, és nem bojkottálják -egyáltalán nem ellenkeznek valamilyen módon az ilyen és hasonló szemetek behozatala ellen... Úgy látszik, mi már végképp Európa szemét-lerakóhelye maradunk, ehhez pedig az efféle multinacionális áruházláncok remekül asszisztálnak!

#49 - Angy - 2010.04.07. - 15:07:50

A bébiételekkel az a gáz - és ez sajnos "elsuhan" a többség füle mellett-, hogy VISSZAVETTÉK(!!!) Mit is jelent ez pontosan? Hát nem azt, hogy ez egy frankó csapat, mert nem engedik, hogy ez a förmedvény a polcokra kerüljön, hanem épp az ellenkezőjét! Máig kasszíroznának belőle, ha nem jött volna az ellenőrzés, meg az ejnyebejnye... és sajnos nem ez (volt és lesz) az egyetlen rossz húzása a teszkónak (bocs; Tesco Global Zrt.nek)

#48 - Zoli bácsi - 2010.04.07. - 08:41:09

Kedves "apacs", Hát mégsem 25-én vásárolt ott utoljára, mint látható 5-i bejegyzéséből. Ha ennyi baja van vele, minek jár oda?

#47 - helyi kereskedő - 2010.04.07. - 08:33:27

Kicsit vártam,hogy mi fog történni a csak a TESCO-ban kapható rákkeltő bébiétellel kapcsolatban.Tegnapi hír:..levettük a polcokról...Mai hír:...visszaadjuk az árát...kicsit ugyan morbid...de szívesebben olvastam volna mondjuk a TESCO-t sújtó hivatali szankciók mértékéről,mert azért kétség ne férjen hozzá,ezt ha egy Magyar kiskereskedőnél találják,sokmilliós bírság,és üzletbezárás a jutalom...várok még....talán ápr 11 után??

#46 - Joey - 2010.04.06. - 11:21:57

Pofátlanul drága!!! Egyszer mentem el kíváncsiságból, és üres kézzel távoztam... Tudom én, hogy helyet kell biztosítani a multik terjeszkedésének- nehogymá véletlenül is meginduljon a hazai piac, nade higgyem el, hogy ennyire hülyék a fürediek? (Már bocs; akinek nem inge...)

#45 - apacs - 2010.04.05. - 10:26:03

Hát ez már vicc...Tegnap voltam a Tesco felé és mit láttam? Egy fekete műlovat a parkban.Gyönyörű...! Nem tudom kinek az ötlete volt és honnan szerezték azt a förmedvényt,de baromira nem illik oda,az biztos!Lassan úgy fog kinézni az a Tesco és a környéke,mint egy karácsonyfa.Esetleg zsiráfot,elefántot,vizilovat,sárkányt vagy egy egész állatkertet nem terveznek oda a közeljövőben?

#44 - apacs - 2010.03.25. - 18:29:42

Tisztelt helyi kereskedő! Lehet,hogy a Tescoban minden kapható,de ugyanakkor sokminden sokkal drágább is a Tescoban,mint a Pennyben,na meg persze a minőség... Igaz az én hibám,hogy nem néztem meg a lejárati dátumot,de ma pl sikerült vennem egy Danone krémtúrót,aminek már 3 napja lejárt a szavatossága!Na ezért kellene felnyomni a Tescot az illetékeseknél!Nem egyszer láttam,hogy az eladók csak lézengenek mindenfele az eladótérben,minthogy olyankor,amikor idejük engedi és nagyon unatkoznak,beszednék a lejárt termékeket az eladótérből!Undorítónak tartom,hogy egy új áruházban(meg úgy egyáltalán) ilyennel találkozik az ember!Lehetséges,hogy én most vásároltam ott utoljára...!

#43 - helyi kereskedő - 2010.03.25. - 10:20:33

Tisztelt Apacs!Járda a TESCO,és PENNY közé?Hiszen mi okuk is lenne a vásárlóknak átsétálni a PENNY-be?A TESCO-ban minden kapható, ráadásul OCCSÓN....A piros fa bika még most valahogy csak kinéz,viszont szívesen megnézném majd-- mondjuk az áruház igazgatóját-- amikor állagmegóvás céljából nekiáll, és lefesti....

#42 - FTV - 2010.03.24. - 11:29:07

Tisztelt apacs! A Füred Tv mai adásában szó lesz a leállított mozgójárdáról és a Tesco nyitás utáni tapasztalatairól.

#41 - apacs - 2010.03.24. - 10:19:51

Üdv! Egyik nap voltam a Tescoban és a lefele menő mozgójárda le volt zárva,üzemen kívűl volt,illetve körbejártam az épület udvarát is kint és azt vettem észre,hogy a 71-es út felöli oldalán a csicsás járdalapok már mozognak,nemis kicsit!Ezen kívűl pedig kérdés: Kinek rakták oda azokat az edzőgépeket,a sok idiótának,akik majd nyáron a Sundance parkból hazafele menet részegen szétverik az összeset? Szerintem ugyanez lesz a helyzet a fából megépített piros bikával(vagy oroszlánnal) is! Annyira szépre formálták az épület udvarát,hogy emellett elfelejtettek egy járdát csinálni a 71-es út északi oldalára a Tesco és a Penny között! A gyalogosok az út szélén gyalogolnak át a Pennytől a Tescoba majd a nyári autóforgalomban is? Mert,hogy arra a pár m-re senki nem fog átmenni a másik oldalra,hogy dupla annyit gyalogoljon,ebben is biztos vagyok!Tisztelt képviselők!Szerintem fontolják meg azt a bizonyos járdát még a szezon indulása előtt,a balesetek elkerülése érdekében!

#40 - dodó - 2010.03.16. - 09:42:14

Kedves Helyi Kereskedő!Úgylátom ön egy tisztességes vitapartner és alapvetően megérti a vásárlói érdekeket.Én azt szeretném ha az új üzletközpont és a helyi kereskedők nem ellenfelei hanem kiegészitői lennének egymásnak.Támogatom a felső városrész megújitását és ott helyi kereskedők által üzemeltetett nivós üzletek kialakitását.Az üzletközpont számomra elsősorban nem a teszkó miatt érdekes-bár egy kis árverseny senkinek sem árt-hanem ahiánypótló üzletek miatt!Pl:Alexandra könyvesbolt,táplálék kiegészitő,masszázsfotel szaküzlet,FÉRFI DIVAT,játékbolt,komoly sportruházat Nem konkurencia hiány pótlás,ezek ugyanis idáig vagy egyáltalán nem voltak jelen vagy csak elhanyagolható választékkal a városban!

#39 - helyi kereskedő - 2010.03.15. - 11:20:03

Kedves Dodó!A kereskedő egy érdekekes "embertípus"igyekszik a vásárlói szokásoknak megfelelve,azok igényei szerint mozogni...Bár én nyitva voltam az említett napokon,elmondhatom,még egy hideg januári hétvégén is jobb forgalom van.A gond nem újkeletű...Veszprémben a TOP SOP,Pláza,Tesco teljesen elszívták a vásárlókat,ezt az is bizonyítja,hogy évek óta kűzd a veszprémi önkormányzat is saját belvárosuk élettel való megtöltésével.Ott ugyan van karácsonyi vásár,de ha jó szeme van sok füredi vásározó kereskedőt láthatott .Nekem vannak ismerőseim akik Győrben vásároznak,és még úgy is megéri nekik,hogy albérletet fizetnek.Füreden tudomásom szerint utolján a fiatal vállakozók egyesülete szervezett vásárt,akinek egyik vezetője ma képviselő--ha jól tudom--biztosan tudna mesélni mennyire éri meg.Ma már ott tartunk,hogy Füreden ingyen sem éri meg--szerintem--vásárt szervezni,mivel ezeken a napokon gyakorlatilag kiürül a város...a tehetősebb Pesten,Ausztriában vásárol,és ezzel nincs is baj,.....nekem az első kifogásom,hozzászólásomban csak annyi gondom--gondolatom-- volt,hogy képviselőink úgy adják áldásukat kiemelt forgalmú helyeken beruházásokra,hogy a helyi kereskedők érdekeiért egyikük sem emelt szót....és egy kis önkritika ...mivel helyi kereskedői érdekképviselet gyakorlatilag Füreden nem létezik.

#38 - Holló - 2010.03.15. - 11:09:31

Dodó! Egyetértek Önnel. Mi magunk is évek óta eleve Veszprémbe vásároltunk be pl. az ünnepek előtt. Erről a helyi üzletek tehetnek, akik saját maguk szoktatták le a füredieket arról, hogy helyben "próbáljanak" vásárolni.

#37 - helyi kereskedő - 2010.03.15. - 10:43:00

Kedves kirgiz kecske!...Hogy a vevők el tudják-e dönteni mi a jó nekik,valószínű igaz a felelősen gondolkodókra.Említek 1-2 ellenpéldát...Provident hitel..3x nagyobb autó,ingatlanhitel...karácsonyra lapostévé,és ajándékok személyi kölcsönre 72 havi részletre.

#36 - dodó - 2010.03.14. - 17:43:48

A Füredi üzletek nyitvatartása jobban alkalmazkodhatna a vásárlói szokásokhoz.Amikor az emberek jobban ráérnek vásárolni szinte csak a multik tartanak nyitva,persze hogy odaszoknak az emberek.Tavaly még karácsonyi vásár sem volt a városban,sőt egészen elképesztő módon,sem a csarnokban se máshol avárosban egyetlen üzlet nem volt nyitva még ezüst és aranyvasárnap sem!!!Több füredi ismerősömmel együtt kénytelenek voltunk az ajándékokat Veszprémben megvenni,ahol nyitott üzletek és kulturált vásár fogadott.Ha a vevők érdekeit nem is,legalább a saját érdekeiket vegyék figyelembe!

#35 - kirgiz kecske - 2010.03.14. - 16:23:59

Kedves helyi kereskedő!Csak két megjegyzés.1.Polgármester Urat felesleges kritizálni.Messze a jelenlegi a legjobb városvezeté az elmúlt 40 év távlatában!2.A vevők nem igazán szeretik ha kioktatják őket felnőt emberek eltudják dönteni hogy mi a jó nekik!

#34 - nancsi - 2010.03.14. - 13:06:37

Arról meg nem is beszélve,hogy baromira nincsenek tisztában az árukészlettel sem a Tescoban,sem pedig a mellette levő üzletek nagy részében sem.

#33 - helyi kereskedő - 2010.03.14. - 10:49:57

Polgármesterünk nyilatkozata a várható adóbevételekről optimistának tűnik,arról nem is beszélve,hogy 200 munkavállaló éves foglalkoztatását reméli...azt persze nem tette hozzá,mit tesz azért a Város,hogy ezek legalább 90%-ban Fürediek legyenek.Valószínű a hivatal is "matekozik"most még senki sem tudja előnye,vagy hátránya lesz a Városnak a TESCO-ból adóforintok szempontjából. Egy valami biztos...az itt élő itt adózó helyi vállalkozó nem csak adózik a városnak,de mivel itt él jövedelme nagy részét itt is költi el,ezzel tovább erősíti a helyi érdekeket. A TESCO jövedelmét sajnos elviszi az Országból,és több munkahelyet szűntet,mint amennyit maga létrehoz. A csoda abban rejlik,hogy ingyenes parkolók,és buszjáratokkal csapják be az embereket némi csillogással csomagolva,és mikor leemeled az akciós kristálycukrot amely 165 Ft-ot jelez kiírva,a pénztárnál 197 Ft-ért blokkolják.... rögtön a nyitás napján

#32 - Ritka Barom - 2010.03.13. - 17:39:02

"Biztosan azt sem tudja, hogy ezen üzletek tulajdonosai Füreden fizetnek adót, amely adóforintok hozzájárulnak a város fejlődéséhez." Úgy tudom a Tesco és a benne lévő üzletek is ide fizetik az adót.

#31 - füredi vállalkozó - 2010.03.13. - 16:08:01

Kedves Ilus néni! Én az ön helyében inkább titokban tartottam volna a véleményem! Mindenkinek a személyes döntése, hogy hol vásárol! Helyi vállalkozóként szeretném elmondani, hogy amennyiben végigjárja a város utcáit, valamint veszi a fáradságot, s benyit néhány üzletbe, akkor látni fogja, hogy közülük sok bizony elég szép. Gondolom azt nem tudja, hogy ezek az üzletek olyan magánberuházások, melyek többnyire nélkülöznek mindenféle állami és helyi támogatást, kedvezményt. Biztosan azt sem tudja, hogy ezen üzletek tulajdonosai Füreden fizetnek adót, amely adóforintok hozzájárulnak a város fejlődéséhez. Több mint 50 éve élek Füreden, több mint 20 éve vagyok vállalkozó, nem is értem, hogy miért probléma az, ha többen felelmeljük a hangunkat saját érdekünkben. Nem értem miért okoz az örömet önnek, hogy a Tesco miatt sok füredi családnak kerül veszélybe a mindennapi megélhetése. Nem tudom tisztában van-e azzal, hogy ebben a városban kevés a munkalehetőség, ezért sokan kénytelenek vállalkozni, saját maguknak munkalehetőséget teremteni. Most, hibás döntések következményeként, e munkahelyek fognak komolyan veszélybe kerülni. Azt is gondolja át, kedves Ilus néni, hogy kinek az adóforintjaiból tetszik nyugdíjat kapni, kiknek az adóforintjaiból utazhat ingyen a Tescoba. az is elgondolgodtató, hogy a vásárcsarnok állapota és körülményei, vajon az ott bérleti díjat fizetők miatt olyanok, amilyenek.

#30 - Pokrivscsák Tivadar - 2010.03.13. - 11:48:59

A kedves "kezdő hozzászóló" mindjárt a nevét is megírhatta volna. Már csak azért is, mert ahogyan ő írta : "A névtelenül írt hozzászólások (különösen a gyanúsítgatások) gyávaságról vallanak." Ezért is értek vele egyet abban, amit szintén ő írt (névtelenül) : "Remélem ez a fórum nem válik a névtelen rágalmazók helyévé." Ja, és én is gratulálok mindekinek.

#29 - Kezdő hozzászóló - 2010.03.13. - 10:00:17

Gratulálok az első nevét vállaló hozzászólónak! Ő mindig nevét adta, ha volt valamiről véleménye. A névtelenül írt hozzászólások (különösen a gyanúsítgatások) gyávaságról vallanak. Remélem ez a fórum nem válik a névtelen rágalmazók helyévé.

#28 - Gyeginszky László - 2010.03.12. - 17:31:38

Kedves névtelen, mielőtt tovább védenéd ellenem Cs.t, bísztosítlak, hogy az ügyvéd úrhoz "felületes barátság, kedves ismerős" viszony fűz, a kételkedő nem én vagyok. Itt tudtam meg, hogy szép háza van és örülök neki. Úgy gondolom, hogy egy 40.-es éveinek végét morzsalgató tehetséges ügyvédnél ez természetes. Házamat pedig 28 évvel ezelőtt kezdtem építeni és 5 évig tartott az épitkezés. Sajnos nem palota, hidd el szívesen vállalnám. Egyébként ezen a fórumon sok hónappal ezelőtt írt levelemben nem bántottam senkit. Azt feltételeztem, hogy nem a városnak, hanem a befektetőnek érdeke, hogy a kialakuló, új idegenforgalmi centrum kellős közepén épüljön fel a hipermarket. Az pedig természetes a kapitalizmusban, hogy a beruházó jelentős anyagi haszonhoz jusson, siker esetén, hisz nagy kockázatot vállal.

#27 - Ilus néni - 2010.03.12. - 15:41:07

Kedves Pali bácsi! Eldönthetem, hogy hol költöm el a nyugdíjamat? Köszönettel!

#26 - Pali bácsi - 2010.03.12. - 13:58:38

Ingyen buszbérletet Ilus néninek!! azért hogy még többet tudjon spórolni, amit aztán elkölthetne a helyi vállalkozóknál. De ezt persze nem fogja megtenni mert ők képtelenek olyan szép környezetet teremteni ami neki megfelelne. Még egy észrevétel: a vásárcsarnokban is tágas tér van és elég sok mindent lehet kapni egy helyen (Ilus néni kedvéért egy eladótérben).

#25 - helyi kereskedő - 2010.03.12. - 12:23:00

Drága Ilus Néni!....Higyje el valóban "helyi kereskedő" vagyok mint már alant írtam 20 éve nyomom az ipart,de nem a helyi vásárlókból élek.Azt nem állítottam,hogy így is hívnak,de a fórum regisztráció nem kér valós nevet,de még regisztrációt sem...akármit választhatok...ha Önnek az áll az igazolványába,hogy család neve: Ilus...utóneve: néni...Magának elhiszem. Kérésem csak annyi volt,hogy írja le mit,és mennyiért tetszett vásárolni,amit olcsóbban kapott a TESCO-ban,mint helybeli kereskedőnél.Várom válaszát!

#24 - HJ - 2010.03.12. - 10:43:50

Online Hiradó: Nagyon jól sikerült az e heti Online Hiradó, tartalmilag, formailag ! Igaz, a nyersanyag is igen eseménydús volt az elmult héten Füreden. Jó ezt a fejlődést olvasni és látni. És az is jó, hogy csaknem hibátlanul végig tudtam nézni, nem állt meg, csak a kézilabda meccs első 15 perce után és ott dobta vissza a rendszer az elejére. A Hiradó elejét pedig sikerült letöltenem Real Playerre. Normafánál még jól lehet síelni, de már várjuk a Tavaszt !

#23 - Ilus néni - 2010.03.12. - 07:20:32

Kedves "helyi kereskedő"! Ha hiszi ha nem, engem valóban Ilonának hívnak, a környezetemben pedig mindenki Ilus néninek szólít, ez tehát nem "álnév" ahogy Ön írja. De bizonyára Ön a saját nevén fórumozik itt, feltételezem tehát, hogy a személyi igazolványában ez áll a nevénél: Családi neve: Helyi, Utóneve: Kereskedő. Nem mondom szép név, de a "Vásárcsarnok Józsi" szerintem kreatívabb lenne. És, hogy a hozzászólás második felére is válaszoljak. Bár semmi köze nincs hozzá, a nagybevásárláson spóroltam meg az 1876 Ft-ot. Még pedig úgy, hogy kiszámoltam két füredi élelmiszerüzlet, zöldséges áraival amit vásároltam. Ennyi jött ki. A pláne meg az, hogy mindent egyetlen eladótérben tudtam beszerezni, nem kellett azt hallgatom amit általában Füreden: "Hát sajnos nincs, elfogyott, éppen most vitték el az utolsót, próbálja meg Veszprémben".

#22 - kételkedő ne kételkedj - 2010.03.11. - 22:35:22

Persze Gyegyinszki úr szépen gyarapodott az utóbbi években, nézzék csak meg a palotáját a Kistói utcában. Hogy is van ez?

#21 - savanyúaszőlő - 2010.03.11. - 22:29:25

Az ugye nem lehet, hogy a Gyeginszki úr, meg a haverjai akarták volna ezt a bizniszt lenyúlni.... Talán hamarabb kellett volna ébredni. Ugye tudják: pity-pity-pity

#20 - helyi kereskedő - 2010.03.11. - 21:15:09

Látom a TESCO beépített emberei is figyelik a fórumot,.."Ilus néni"...álnéven:)))Én odaírtam azt is hol vásároltam "olcsóbban"árat is feltűntetve...várom "ilus néni" válaszát mihez képest spórolt ekkora összeget...nevezzük nevén a dolgokat "Ilus néni"!!

#19 - Ilus néni - 2010.03.11. - 18:23:02

Nagyon kedvelem ezt a Tescót. Szép környezet, tágas tér. Melyik helyi vállalkozó tudja ezt nekünk biztosítani? Én elégedett vagyok és a buszbérletet leszámolva, ma 1876 Ft-ot spóroltam azzal, hogy ott vásároltam és nem a helyi vállalkozóknál.

#18 - helyi kereskedő - 2010.03.10. - 19:48:31

Ma én is meglátogattam az új csodát.Azt kell mondjam nagyon szép lett,és bár minden kezdet nehéz,biztos vagyok benne,hogy nem lesz gond,... az üres üzletek is hamar benépesülnek.Külön öröm volt látni,jó pár füredi arcot,akik ott munkát találtak. Az illetékeseknek viszont üzenném...Füred első mozgó járdája nagyon balesetveszélyes.....a felfelé haladó szalag centikre halad el a lefelé haladó szalag alsó lemezétől...így ha valaki..mondjuk egy gyermek a kezét--karját--kilógatja,azonnal el fogja azt törni...érdemes lenne ezt orvosolni,mielőtt nagyobb baj nem történik.. A TESCO viszont drága...a Lövenbrau söröm-dobozos-220 Ft...a Z+D-ben 149-ért vettem...:)))

#17 - Mogyi - 2010.03.10. - 15:10:08

Én eddig is betudtam vásárolni,pedig nem volt Tescó,és ritkán jártam a vásárcsaknokban is.Egyik sem kötelező,van még rajtuk kívül több üzlet is ahova az ember szívesen megy,mert már jól ismerik és félszavakból megértik. Nekem sokat jelent az is,h akitől vásárolni szeretnék tudja,hogy mi az a termék amit elszeretne adni és segítséget is tud adni ha rászorulok.Sajnos egyre kevesebb ilyen hely lesz itt Füreden is,ha még 1-2 multi bejön ide.

#16 - helyi polgár - 2010.03.10. - 14:03:55

Hogy mindenki ezen a rohadt párizsin akad fent...! Közben azt kéne felfogni,amiről pontosan pofázok! Képzeld pesti ember a Pólus Center Tescojában voltam a Szentmihályi úton,de nemis ez a lényeg,hanem,hogy eddig egyik nagyobb Tescoban sem láttam üresen a csemege pultot! De mindegy,kész,vettem csomagolt sajtot.Amúgy másik érdekesség,hogy tegnap azzal fogadtak a füredi Tescoban,hogy az a környezetkímélő szatyor már 50Ft,csak hétvégén volt ingyenes,de abban a bizonyos Pólus Tescoban,meg még hétfőn is ingyen volt a jobb minőségű szatyor.Mielőtt megcáfolná valaki,hétfőn nem személyesen voltam ott,hanem ismerősöm mondta.Szerintem én továbbra is a Pennyben fogok vásárolni,mert sokkal olcsóbb mint a Tesco,de ha már Tesco,akkor megyek inkább Veszprémbe,ahol sokkal nagyobb a választék is,mint füreden.

#15 - pesti ember - 2010.03.09. - 16:26:48

nem tom honnan veszed kedves helyi polgár h pesten mi a helyzet sztem te nem pesten voltál hanem bécsben, budapest összes tescojában voltam és mindenhol ugyan az van mint amit leírtál. itt is 5percet kell várni és akkor még jól is jártál!! az újbuda centeri tescoban ha csak 10percet vársz már akkor is jó jársz. mellesleg egy műszaki kereskedő ne beszéljen h h kell becsomagolni egy párizsit, amikor a gépeket dobozzal együtt kapják szóval csak beke kell dobálnotok a zacsiba.

#14 - Kételkedő - 2010.03.08. - 18:46:13

Gyeginszky László tavaly a következőket írta a Tesco-t ellenzők képviseletében: „De ki hiszi el, hogy itt egy megyei foci csapatról van szó.... Az egész beruházás mögött a beruházó, - aki majd eladja az objektumot – és a kivitelező profitja a mozgató rugó.” Ez egy nagyon érdekes megjegyzés Gyeginszkytől. Valaki talán erről az oldaláról is utána nézhetne a bevásárló központ történetének. Érdekes módon az ingatlanfejlesztést megelőzte egy vezetőségi váltás a helyi futball klub élén. Amint az új elnök hivatalába került, meg is valósulhatott a beruházás. Hogy is van ez? Ráadásul még az sem mondható el, hogy a helyi adózók profitálnának az új sportpályákból. A focicsapatban szinte nincsenek is fürediek, a meccseken meg nézők sem nagyon. Persze Csákvári elnök úr szépen gyarapodott az utóbbi években, nézzék csak meg a palotáját a Papsoka közelében. Hogy is van ez?

#13 - helyi polgár - 2010.03.08. - 14:16:29

"Mennyire van tisztába az ott dolgozok munkájával?Szerintem ön azt sem tudja,hogy kell becsomagolni 10 dkg párizsit!" ...egy kis kasszásnak válasz: Nagyon is tisztában vagyok az ott dolgozók munkájával,be is tudok csomagolni 10dkg párizsit,ugyanis én is kereskedő vagyok,igaz műszaki kereskedő,de benne vagyok a szakmában és nem a füredi az első Tesco,illetve hipermarket amiben megfordultam.Az meg szerintem elég gáz,ha egy pénztáros megkavarodik ha én fizetek 780Ft-ot és egy ezresből kell neki visszaadnia!Épp hétvégén voltam Budapesten is egy Tescoban,ott pl a környezetkímélő új szatyrokról is litániát mondtak,amit itt a fürediben meg sem említett a pénztáros hölgyike,pedig kötelező lenne neki elmondani,hogy miért kapom ingyen azt a szatyrot és ha elhasználódik,akkor visszavihetem és kicserélik egy újra.Ja és ha a helyszínen valaki 5ezer Ft felett vásárol,akkor 2 olyan szatyrot kap! Persze ezek apró dolgok,de ezt akkoris kötelességük lenne tudatni a vásárlóval!Elismerem,hogy most nyílt városunkban a Tesco és kissé lassan döcög mindenki itt az elején,de akkor miért kellett nyitás előtt 2 vagy 3 hétig egy vidéki Tescoban gyakorlatot szerezni?

#12 - ..egy kis kasszás - 2010.03.08. - 10:30:39

Kedves helyi polgár!! Szánalmas az ön kijelentése...Mennyire van tisztába az ott dolgozok munkájával?Szerintem ön azt sem tudja,hogy kell becsomagolni 10 dkg párizsit!Ön sem egyből a wc-n kezdte,hanem a pelusba!!!! Szóval nem kötelező oda menni vásárolni,attól függetlenül egy nagyon jó ötlet volt egy Tesco-t építeni oda és menni is fog.A Föld legjobb igazgatója képviseli a helyet!!!Csak azt sajnálom,hogy tölünk elment!:(

#11 - helyi kereskedő - 2010.03.08. - 09:18:03

Döbbenetesek ezek a gyűlölködő hozzászólások a vásárlók részéről.Gúnyos hangos vihogás hallatszik,és szinte hallom ahogy az utolsó lapát földeket szórják városlakóink a "helyi kereskedők" mélyen kiásott sírgödrébe,de hogy biztos legyen a temetés,még jól rá is taposnak a sírhantra....Magam nem is gondoltam volna,hogy ekkora szakadék van itt helyben kereskedő és vásárló között...bár az is igaz,hogy idestova 20 éve élek Füreden kereskedésből,de füredi vásárló ritka nálam,legfeljebb meg szokták kérdezni..."megéri ez neked??" Az árérzékeny helyi vásárló hamar rá fog jönni,hogy a TESCO itt Füreden nem lesz olcsó...ennek több oka is van....

#10 - Jolánka - 2010.03.08. - 08:17:29

Örüljünk, hogy miénk az ország legszebb Tesco-ja! Én tegnap voltam lent és minden nagyon tetszett. Végre van megfizethető női- és férfidivat, választék és kulturált körülmények. Én nem siratom sem a Vásárcsarnokot, sem egyéb másik füredi drága és választékhiányos üzletet sem! Előbb kellett volna kapcsolni tisztelt kereskedők, és nem az országos áraknál 20-30%-kal drágábban kínálni a portékájukat, ráadásul a saját népüknek, a füredieknek.

#9 - helyi polgár - 2010.03.07. - 21:34:34

Üdv! Én ma voltam előszőr a megnyílt Tescoban vásárolni,hát nemis tudom... Tényleg szép épület lett,meg maga a Tesco eladó tere is jól ki lett alakítva,de ezek az eladók,akik ott dolgoznak,szerintem nem igazán szakképzettek vagy én nemis tudom! A csemege pultnál több mint 5 percet vártam,hogy végre kiszolgáljon valaki,ugyanis egyetlen eladó sem volt a pult túloldalán.Egyszer csak meguntam a várakozást és elmentem onnan. Majd később a pénztárnál fizettem és a pénztáros hölgy vagy fogyatékos vagy be volt szívva,de nem igazán volt észnél a visszaadásnál,ráadásúl még hanyag is volt,most nem sorolnám,hogy miért. A parkolóról meg ne is beszéljünk... Milyen járműveknek tervezték ezeket a parkolókat motoroknak? Mert autóval mire az ember ki és be áll a parkolóba,az kész szenvedés.Nem azért mert béna vagyok,hanem mert alig lehet elférni.

#8 - semleges - 2010.03.07. - 18:02:06

Tisztelt Polgármester Úr!Nagyon szép lett,köszönjük.Hölgyek,Urak a választás lehetősége mindenkinek adott lehet élni vele!Csarnok vagy tesco?Kinek ez kinek az,igények és lehetőségek szerint.

#7 - Elizabet - 2010.03.07. - 11:04:44

ja és mint tudjuk a tesco-ban elköltött forintokat egyből viszik ki az országból..akkor most miről is beszélünk??? Nema helyiek üzemeltetnek ott üzletet és nem magyar kasszába folyik be a pénz...megint másokat segítünk...végül is olyan jól áll kis hazánk... és hát azért az mond valamit, hogy egy helyi vállalkozó sem ment az üzeltközpontba üzlethelységet bérelni!!!!!!!

#6 - átlag vásárló - 2010.03.06. - 23:23:17

Tisztelt helyi kereskedő!Igazat adok önnek.A másik fele a dolgoknak:kívülállóként sem látom a kiutat a helyieknek.Biztos mindig lessz vásárló a csarnokban csak kérdés elég-e.A Tesco-láz hamar lecseng.Tudom ez nem vigasz.Sajnos az emberek gondolkodásán"ahol olcsobb oda megyünk"nem lehet változtatni.

#5 - helyi kereskedő - 2010.03.06. - 18:14:32

Butaság amiről az előttem szólók vitáznak. Biztosan tudom,hogy a csarnoki kereskedők próbálkoztak TESCO szintű zöldségekkel is.Eladhatatlan volt...Higyjék el,a jobb minőséget még drágábban is jobban el lehet adni...ha ez nem így lenne nem lennének zölgségesek a csarnokban...ez nem is vitás...valakik csak megveszik azt a fránya drága zöldséget is???a kérdés nem ez...hanem az,hogy a városunk vezetői vajon mennyire tartják fontosnak a Füreden élő, FÜREDEN adózó, állandó lakosú, FÜREDI KERESKEDŐK ÉRDEKEIT???? Jelen pillanatban egy frappáns választ kaptunk...ha nagy a gáz csarnokba velük...Szalai Laci Bácsi neked mi a véleményed?

#4 - átlag vásárló - 2010.03.06. - 17:27:31

Tisztelt nem füredi!Vajon miért van majdnem dupla áron a zöldség(pl:karalábé)a csarnokban mint másik zöldségesnél.A beszerzési forrás gondolom ugyanaz.Mindezeket félre téve véleményem szerint is "sokk" az áruház,butik,stb.

#3 - Nem füredi - 2010.03.06. - 15:41:26

Te nem kereskedő! Remélem életed végéig a teszkós zőcséget+gyümölcsöt tömöd magadba (én nem). Ezek után sz.tem nagyon nem kéne összehasonlítani a vásárcsarnok árait egy semmirekellő más fa..ával a csalánt verő multi áraival.

#2 - nem kereskedő - 2010.03.06. - 13:44:59

Kedves "helyi kereskedő" ! Nem voltam, vagyok igazán híve a monstrum bevásárlásnak...de azt biztos, hogy a Tesco megjelenésével Önök mint kis kereskedők rájönnek arra, hogy Füreden is lehet olcsóbban kínálni a termékeket...legalább versenyhelyzetet teremt a Tesco is. Akik Füreden eddig vásároltunk pl. a Vásárcsarnokban hát nem éppen olcsóságáról híres standok vannak. Más hasonló nagyságú városok 20-30%-al olcsóbban kínálják áruikat...Csak ezért már megérte idetelepülnie a Tescónak.

#1 - helyi kereskedő - 2010.03.06. - 13:27:25

Polgármester Úr ..ez aztán nagyon gyengére sikeredett!!Szívesebben hallgattam volna a magyarázatát...így választások előtt...hogy mi lehet az oka,hogy úgy történtek kiemelten forgalmas helyeken beruházások,hogy a helyi kiskereskedők érdekeit figyelembe sem vették képviselőink. Most azt ígérni,hogy majd mehetünk a csarnokba...finoman szólva is vicces.De hadd kérdezzek valamit...Miért nem mehettünk kedvezményesen a sétány környéki,vagy az új bevásárlóközpont üzleteibe?

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2569

Mai megtekintés: 2

Utolsó: 2023.12.10 10:55:23

ADATLAP

Forgatás napja: 2010.03.05

Sugárzás napja: 2010.03.10 (972. adás)

Videó hossza: 0:04:27

Szerkesztő:

Csorba Kata

Operatőr:

Vincze Gyula

Vágó:

Vincze Gyula

Forgatás helyszíne:

Balatonfüred, Tesco Marina Center

Riportalany:

Dr. Bóka István polgármester, Balatonfüred

Iglódi-Csató Judit kommunikációs igazgató, TESCO

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2023 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT