MecenatúraMecenatúraBalatonfüred város honlapjaFüred TV a Facebookon!

Irodát nyitott a Jobbik

2013.12.06. • Három választás is a pártok előtt áll 2014-ben, így a Jobbik Magyarországért új irodával készül az országos, uniós és önkormányzati választásra. Veszprémben, Almádiban már működik irodájuk, most a Kossuth utcán megnyitották a balatonfüredit is.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Név:   *    E-mail cím: 
 
 
 
 
A hozzászólást csak a biztonsági kód megadása után tároljuk.
 
Biztonsági kód:    Kód:   A kód megadásához kattintson sorban a kiemelt számokra.
 
 

 

#3 - Wass Alberttal az a baj... - 2013.12.12. - 16:50:25

Wass Alberttal nem az a baj, hogy az aktuálpolitika árja magával sodorja, hanem, hogy Wass a két világháború közti ?popkultúrának", a Horty-rendszer lektűrirodalmának folytatója, noha jelentékenyebb művei a világháború után születtek. Legfontosabb érdeme a mélyen átélt erdélyi táj, erdélyi világ gyakran megrendítően eleven ábrázolása, melynek egyik szenvedélyes oka a gróf emigrációja. Hogy ez utóbbira miért, ténylegesen milyen bűn miatt kényszerült, ma elemezni, utánajárni, történetileg átvilágítani lehetetlennek tűnik, olyan mértékű ideológiai, politikai nyomás nehezedik az elemző vizsgálatra. Mondanak háborús bűnöket, méghozzá igen súlyosakat, s másfelől mondanak koncepciós vádakat. (Az mindenesetre tény, hogy a vádak megalapozatlansága miatt az Amerikai Egyesült Államok sem a Wiesenthal-központnak, sem Romániának nem adta ki Wass Albertet.) Köztudottan a jobboldal ikonja, megfellebbezhetetlen, s mint ikon, minden kritika, ami éri, skandalum. (Pedig éri kritika erősen jobboldali, s bizony olykor szélsőjobboldali kiszólásai okán. Tamás Gáspár Miklós egy helyütt a ?legszórakoztatóbb fasisztának" nevezi.)
Wass Albert ősi, nemesi családból származott, első, 1934-ben megjelent (A farkasverem) regényéért Baumgarten-díjat kapott, de közkedveltté és közismertté csak a diktatúra bukása után vált. Emigrációban, Floridában, önmaga vetett véget életének. Az ellene fölhozott vádak miatt nem térhetett vissza szeretett Erdélyébe, Magyarországra pedig ugyan jöhetett volna 1997-ben, ekkor ugyanis egy évre állampolgárságot kapott, de ezt sértőnek érezte, így nem élt ezzel a lehetőséggel. Nehéz anyagi körülmények közt halt meg Floridában. Ma szobrai, emlékművei állnak.

#2 - Nagy Géza Csaba - 2013.12.12. - 10:58:54

Tehát a program, amit a jobbik összeállított meggyőzte Önt. Ez azért van mert a látszattal ellentétben nagyon komoly szellemi potenciál áll mögötte. De ennek ellenére a felvetése jogos, hogy miért nem látja ezt az emberek többsége. Ennek két fő oka van.
Az egyik, hogy a tőkét hordozó nemzetközileg is elismert szaktekintélyek, jelentős része a közszférában, egyetemeken, akadémiai intézetekben dolgozó, többségében sokgyermekes családfenntartó tudós és gyakorlati szakember jelen, erősen szelektáló diktatórikus helyzetben, az állását és ezzel családja megélhetését csak úgy tudja biztosítani, ha a nyilvánosság előtt látszólag a hatalom, s nem utolsó sorban a háttérhatalom kiszolgálójaként tünteti fel magát. (Nem kevesen veszítették el állásukat, megbízásukat egy, a Jobbik mellett való kiállással néhány napon belül) Ez, az "illegalitásba való kényszerülés" a Jobbik hatalomra kerülésével, de már a meghatározó politikai erővé válásával is okafogyottá fog válni!
A másik, oka Jobbik mellett álló szellemi tőke látenciájának a hatalom által kézben tartott, a Jobbikot tudatosan és folyamatosan stigmatizáló, a közvéleményt írányító média. Mert a hír csak az amiről a médiumok beszámolnak. Hallotta-e, hogy szombat délután milyen színvonalas irodalmi műsor lesz pl. Budapesten a Hazatérés Templomának Katakomba színházában? Ugye nem? De ha ezt nem Simó József a Vass Albert hagyaték kezelője, hanem mondjuk Alföldi Róbert rendezné, már a vízcsapból is az folyna.
Ez a média általi elhallgatás és stigmatizáció szintén azonnal megszűnik, a Jobbik meghatározó politikai erővé válásával.
Tehát kérem bátram szavazzon a Jobbikra, mert itt vagyunk, készen állunk akár a kormányzásra is! S mivel mi pontosan tudjuk, hogy minden ember annyit ér amennyit a szava, tőlünk soha ne fogja hallani azt a mondatot amit eddig minden párt, -igaz, más-más módon- de mégis megfogalmazott: Más a kampány és más a kormányzás.

#1 - Szellem - 2013.12.09. - 11:10:10

Ha látnám kicsit is a szellemi tőkét a Jobbikban, esküszöm rájuk szavaznék. Mert sem Orbán, sem Gyurcsány, sem pedig Bajnai nem fog jót hozni ebben az országban. Mi hát a megoldás?

 

STATISZTIKA

Összes megtekintés: 2301

Mai megtekintés: 1

Utolsó: 2024.06.18 22:43:30

ADATLAP

Forgatás napja: 2013.12.06

Sugárzás napja: 2013.12.11 (1168. adás)

Videó hossza: 0:02:03

Szerkesztő:

Csorba Kata

Operatőr:

Sági Tibor

Vágó:

Sági Tibor

Riportalany:

Kepli Lajos országgyűlési képviselő, Jobbik Magyarországért Mozgalom

 
 
Minden jog fenntartva.  Copyright © 2005-2024 Füred Stúdió Televíziós Kft.  |  Moderálási alapelveink  |  Adatkezelési elveink  |  Developed & Designed by GEKKOSOFT